10 TING JEG ER TAKKNEMLIG FOR

Jeg får ofte kommentarer på at jeg er så flink til å sette pris på de små tingene, selv når jeg har det vanskelig og tungt. Jeg har vært gjennom mye, og på noen områder har jeg opplevd så lite, så jeg setter så uendelig stor pris på alt fra de små til de litt større tingene. Jeg har lært meg å være takknemlig for det jeg har og får, og når jeg har det vanskelig, så er det disse tingene som får meg i bedre humør og/eller til å komme meg gjennom ting. Så i dag vil jeg dele 10 ting jeg er takknemlig for at jeg har.

Jeg er takknemlig for å kunne våkne hver morgen og titte bort på Martin som ligger ved siden av meg å (som oftest fremdeles) sover.

Jeg er takknemlig for hundene mine.

Jeg er takknemlig for at jeg har mat på bordet hver dag.

Jeg er takknemlig for alle gode menneskene jeg har rundt meg.

Jeg er takknemlig for at jeg og Martin har sted å bo som vi kan kalle hjem. Å leie eller eie en leilighet kjennes ikke alltid ut som et ordentlig hjem for alle, men her vi bor nå føles ut som et sted jeg kan slappe av og som ikke er energitappene. Det er trygt og godt å være her.

Jeg er takknemlig for alle dere som følger meg her og på andre sosiale medier, og for alle meldinger og kommentarer dere sender meg.

Jeg er takknemlig for at jeg har en jobb.

Jeg er takknemlig for alt jeg er frisk. Ja jeg sliter psykisk, men veldig sjeldent fysisk. Det er ikke en selvfølge.

Jeg er takknemlig for at sjokolade finnes. Alt kan ikke være like seriøst, derfor måtte jeg ta med dette punktet. Flere sjokoladeelskere?

Sist, men ikke minst: Jeg er takknemlig for at jeg får være tilstede. Livet kan brått snu.. Jeg er glad hver dag jeg våkner.  Brutalt, men sant.

 

Hva er du takknemlig for?

UKENS SPØRSMÅL #110- JOBB, PSYKISK HELSE, HUDPLEIE..

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL 

Hvor stor stilling har du i jobben din?
Jeg jobber 45%. Ble tilbydd mer, men akkurat nå er dette passet for meg med tanke på psyken min.

No offence, men lurer oppriktig. Det at det er så stort fokus på psykisk helse, hendelser osv.. om det gjør deg friskere? Har selv erfart at å gi det så mye plass har gjort meg dårligere, at det er ikke det som skal dominere hvem en er som menneske. Bare føler at det er så fokus på…
Jeg føler at det å snakke og dele hjelper meg veldig mye. Det handler ikke om å fortelle hvor sliten jeg er eller hvor dårlig jeg har det, men å dele mine opp og nedturer. Det er jo sånn livet er, og jeg hadde følt det hadde vært helt unaturlig å vlogge og late som at alt er bra når livet ikke er sånn for noen til enhver tid. Alle har dårlige stunder og dager. Når jeg deler om psykisk helse så handler det om å dele mine erfaringer og være en stemme for andre som ikke tør å si noe. Samtidig så prøver jeg å variere og dele andre ting også selvfølgelig, og vise at selv om man har kjipe stunder og dager så kan man ha det bra, og det er viktig å gjøre ting som gjør en glad. Så jeg føler ikke at det dominerer hvem jeg er som menneske, men det er en del av meg og siden jeg vlogger og skriver her, er det en naturlig ting for meg å snakke om ved siden av alt annet.

Hvordan fordeler dere arbeidsoppgaver i hjemmet?
Vi har ikke noe fast bestemt på hvem som skal gjøre hva, men det blir ofte til at jeg vasker og bretter klær, Martin henger opp mange ganger. Jeg lager oftest mat, og han er ganske god på å ta oppvasken etterpå. Begge støvsuger. Så ja, vi har ikke noe fast bestemt som sagt, men er flinke på å “hjelpe” hverandre når vi ser at den andre er sliten.

Er du fortsatt venner med de du var i russegruppe med?
Jeg er venn med noen av dem.

Har du noen gang vært redd for å bli innlagt på psykiatrisk avdeling som Martin var?
Nei det har jeg ikke. Det har aldri vært noe tema med behandler, og jeg har selv heller ikke følt behovet for det.

Hvilke hudpleieprodukter bruker du?  
Jeg bruker noen hudpleieprodukter fra Mary Kay og en hudkrem fra Payot. Kan vise hudpleierutinen min på snapchat en dag.

Hvilken behandling går du i nå?
Jeg går til psykiatrisk sykepleier i kommunen. Der har jeg gått siden oktober.

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? 

7 KJAPPE OM MEG

7 ting jeg liker
– Å dra ut sofaen i stua, hente dyna fra senga, spise noe god mat eller snacks og se på en god serie i armkroken til kjæresten min.
– Vennene mine.
– Drive med sosiale medier.
– Sjokomelk.
– For å ikke glemme sjokolade. Hvilken er din favoritt?
– Ærlige og pålitelige mennesker.
– Dyr. Hunder, hester, katter, sau, esel. Men ikke fugl og høne!!

7 ting jeg blir lei av
– Covid- 19.
– Håret mitt. Kjenner ofte på en trang til forandring enten med hårklipp eller farging.
– Rykter
– Tips og råd når jeg IKKE ber om det. Takknemlig for at det er så mange som bryr seg og vil gi meg tips og råd, men noen ganger synes jeg det blir litt mye og blir lei. Spesielt når jeg får kommentarer som at jeg ikke tar det til meg. Jeg har jo da i utgangspunktet ikke bedt om det, så hvorfor skal jeg ta det til meg da?
– Dårlig vær.
– Brød. Kan ikke huske sist jeg spiste det, hah.
– Mobbing. Dette går litt innom et av punktene høyere opp. Det er kanskje ikke det at jeg blir lei av det, eller jo. Men jeg hater det også. Fatter ikke at andre vil ødelegge noens liv på en slik måte..

7 steder jeg liker å være
– I armkroken til kjæresten min.
– Hjemme med hundene rundt meg.
– Kjøpesenteret. Shopping!
– På stranda.
– Hotell med kjæresten min og hundene. Hvor er det samme, så lenge vi har det trygt og fint.
– I dusjen, haha! Kan ofte sette meg ned å dusjen for å dusje lenge og synge.
– Jeg har aldri vært i syden, og har ikke reist så mye til utlandet. Så i syden eller på en reise et helt annet sted ville vært perfekt når Covid-19 er borte.

7 ting som beskriver meg
– Omsorgsfull
– Beskyttende
– Godhjerta
– (Litt) gretten hvis jeg er sulten og har sovet lite.
– Til å stole på (som en god venn, kjæreste og kollega)
– Susete
– Spurte Martin om siste, og han sa hjelpsom. Det var koselig!

7 ting jeg er redd for
– Døden.
– Fugler og høner.
– Lyn.
– Tannlege, lege, sykehus osv.
– Alle småkryp.
– Slanger.
– Sove alene. Det får forsåvidt bedre enn de andre tingene over, men jeg har enda lang vei å gå med å bli mer komfortabel.

UKENS MATHANDEL

Nå har vi planlagt middag for de neste to ukene, og i går mottok vi hjemlevering fra Coop. Synes det er veldig kjekt å få det levert hjem, da jeg liker best å kunne handle for flere dager av gangen og posene blir fort tunge og mange å bære hjem, da ingen av oss har lappen. Da blir det ofte til at vi (les: jeg) drar på butikken flere dager i uka, og det havner alltid noe med i kurven som er utenfor handlelista. Med hjemlevering er det enklere, og man blir ikke like fristet.

Her blir det både middag med laks, fiskegrateng, Tikka Masala, Quasadilla, kjøttboller, biff, koteletter, kyllinggryte og pitabrød for å nevne noe. Vi har også kjøpt inn litt til frokost og lunsj, toalettpapir, tørkepapir og skyllemiddel. Vi regner med å måtte fylle på med melk, brød, og tilbehør til biff og koteletter.

Aldri prøvd å lage Tikka Masala på denne måten, og denne fikk 4 i best i test, så derfor endte vi opp med denne. Det blir spennende.

Martin sin favoritt til alt for tiden. Overgår snart mais kanskje? Hahah!  Lenge siden jeg har spist fiskegrateng og fikk så lyst på en dag. Også laks da selvfølgelig, det er et must.     Denne har jeg hatt lyst til å prøve lenge. Angrer ikke på at jeg kjøpte, den lukter himmelsk!

 

Hvordan gjør du/dere det med mathandling? Planlegger dere for en uke, og handler dere med hjemlevering eller drar i butikken? 

UKENS SPØRSMÅL #109- VIDEREGÅENDE, SLANKEOPERERT, ØKONOMI..

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL 


Hvordan ser en ukesmeny ut for dere? Kom gjerne med middagstips! 

Vi er ikke god på å sette sammen en hel ukes meny, da det fort kan bli endringer underveis pga jobb, om vi får besøk eller noe oppstår. Nå har vi handlet inn 10 middager, så det blir noe med laks en dag, quasadilla, wraps (ja vi liker det til middag), kyllinggryte, biff, koteletter og lasagne for å nevne noe. Har også kjøpt fiskegrateng, tviler på at jeg får med Martin på å spise det, hehe. Skal vise våre innkjøp fra matleveringen i morgen.

Er samboeren din slankeoperert? Mener ikke å være frekk, men har jo sett bilder av han før, lubben.. og kan ikke skjønne at han er så slank som han er med det kostholdet.. Man skal leve som man vil, og er lov å kose seg, men bare forstår det ikke.. haha
Nei han er ikke slankeoperert. Han sleit veldig psykisk en periode og spiste ikke så mye, og at han sluttet på noen medisiner han gikk på, og gikk ned over 35 kg.

Har du noen tips til folk som sliter pengemessig? 
Last ned Mattilbud og ShopGun, sammenlign priser i butikker på varer du skal handle, skriv handleliste og ikke kjøp noe utenfor denne. Det kan også være lurt å ukeshandle, i stede for å dra å handle flere ganger i uka. Det er fort gjort å ta med seg ting man kanskje ikke trengte i utgangspunktet.

Sjekk over hvor du kan spare inn penger. Kanskje du trenger bare 2 strømmetjenester i stede for 4? Hvor mye kan du spare inn på forsikringer, strøm og mobilabonnement? Anbefaler også å selge ting du ikke bruker, og om du skal kjøpe noe nytt så kan du sjekke Facebook, Finn eller Tise f.eks. om det selges til en billigere penge brukt.

Klarer du å strikke? 
Ja klarer å strikke rett frem eller hva det heter, men ikke satt meg inn i noe mønster eller hvordan man legger opp masker.

Sinnsykt fin hårfarge! Hvor farget du det?
Tusen takk! Jeg har farget det hjemme, med farge 580 fra Schwarzkopf 🙂

Er det dyrere å handle på Coop med hjemlevering enn det å gå i fysisk i butikken? 
Det spørs hvem butikk man handler i og hvor man bestiller fra. Vi bestiller fra Coop. men om vi hadde handlet på Kiwi så ville det blitt mye billigere. Nå er Meny vår nærmeste matvarebutikk, så jeg er vandt med å handle dyrt med mindre vi får handlet når vi er med noen med bil. Da kan vi jo handle på Kiwi eller Rema. Det er mange fordeler med å handle med hjemlevering, hvert fall når man ikke har lappen. I tillegg er det lettere å planlegge og man ender med å ikke handle med seg masse annet unødvendig fra butikken.

Hvordan få større følgerskala? Driver med snapchat men sliter med å få følgere. Burde man legge til alle som venn? Eller bare ha åpen snap?
Først og fremst gjør snappen din åpen. I starten la jeg til alle jeg som la til meg som venn, men nå har jeg slettet 80-90 %  av disse. Jeg anbefaler egentlig ikke å legge til disse som venn, for om du fått offentlig profil, så vil disse legge seg under i abonnementer. For å få flere følgere, så er det lurt dele snappen din på alle dine andre sosiale medier og i andre grupper hvor man kan dele snappen sin. Du kan også vlogge på andre kontoer for å promotere deg selv, men anbefaler å holde det litt rolig, hvis ikke synes jeg det ser veldig desperat ut.

Hvilken linje gikk du på VGs? 
Første året gikk jeg helse- og oppvekst, andre året helsefagarbeider, og siste året påbygg til generell studiekompetanse.

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? 

10 TING DU KAN GJØRE I HELGEN

Fredag og endelig helg (hvert fall for de fleste). Veit du ikke hva du skal bruke den på? Her er 10 tips.

♥ Selvpleie
Om hverdagen er ganske stressende og gir deg lite rom for å ta vare på deg selv, så er det helt perfekt å bruke helgen til nettopp det. Ta ansiktmaske, skrubb huden, ta hårkur, fiks neglene dine, shave leggene eller hva enn du liker å gjøre. Gjør noe som gjør at du kan stresse ned og slappe av.

♥ Organiser sminken din
Vask kostene dine, kast gammel sminke og få system.

♥ Gå tur
Man blir fort sittende mye inne i disse Korona-tider. Mange har hjemmekontor, og man skal jo oppholde seg minst mulig med folk. Det er alltid godt å komme seg ut og få luftet hode, gjerne med litt god musikk på øra.

♥ To-do list
Jeg er veldig glad i å skrive lister over gjøremål, men det har en tendens til å bli noe igjen hver gang. Har du en lang liste med ting du skulle gjort, så er helgen perfekt til å ta igjen en del av det.

♥ Ring enn venn eller familiemedlem som du ikke har snakket med på evigheter
Det er kanskje enda mer viktig nå, da flere sitter alene, og man som sagt helst skal oppholde seg minst mulig med folk.

♥ Les en bok
Selv har jeg flere bøker liggende som jeg vil lese, men det blir fort glemt i hverdagen.

♥ Test ut nye oppskrifter
Har du lenge hatt lyst til å prøve en ny oppskrift på kake eller gjærbakst? Eller en ny middagsrett? Do it!

♥ Planlegg uken
Skaff deg en oversikt over hva du har av planer, hva du må få gjort i løpet av den kommende uka og hvilke dager du skal gjøre hva. Skriv ned når du skal jobbe, trene, handle (eventuelt handleliste),  og øve til prøver/presentasjoner eller når du skal ha hjemmeundervisning.

♥ Filmmaraton 
Sett på din favoritt serie eller film, og ha maraton gjennom helgen.

♥ Rydd og rengjør hjemmet ditt
Det finnes nesten ikke noe bedre enn å gå inn i ny uke med rent og ryddig hjem. Kast alt unødvendig, legg det som skal på plassen sin der det skal, og vask over.

FAVORITTER FRA JUNKYARD + RABATTKODE

Reklame | Junkyard

Jeg har fått en pakke i posten fra Junkyard, noe jeg har sett frem til siden jeg bestilte. Junkyard har så sykt mye fint både av klær, sko, smykker og andre ting. Merkene Adidas og Nike som de også selger, er blant mine favoritter for å nevne noen. Jeg har tidligere brukt og bruker nå sko fra begge disse merkene, som jeg er veldig fornøyd med!

Plaggene jeg har valgt ut føler jeg er veldig meg, så ser frem til å bruke dem i tiden fremover! Da jeg klikket meg igjennom hele nettsiden, ble dette mine favoritter. Junkyard har allerede mye fint på salg, og nå har du muligheten til å få enda 20% rabatt på ditt kjøp.

Jeg har nemlig fått en personlig rabattkode til dere! Koden: ANNHELEN20 gir dere 20% rabatt ved kjøp over 500kr, også salgsvarer, deal osv (ikke Nuptse og Air force 1). Koden gjelder for NO, SE, DK, FI, DE og EU, og er gyldig t.o.m 31. januar.


Jakke HER

Sykkelshorts HER

Genser HER

Jakke HER

 

.

 

Har du handlet fra Junkyard før? Om du skal i tiden fremover. Ikke glem rabattkoden min: ANNHELEN20

UKENS SPØRSMÅL #108 – FELLES ØKONOMI, NYTTÅRSFORSETTER, MENSEN..

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL 

Føler du selv at bloggingen gir deg noe? 
Å skrive og dele gir meg veldig mye, ellers hadde jeg ikke fortsatt med det. Har drevet denne bloggen sporadisk siden 2012, og trives veldig med det. Har ikke tenkt til å slutte med det første, og i det siste har jeg hatt veldig mye inspirasjon til det også.

Har dere et månedsbudsjett på mat? Har du og Martin en felles økonomi? 
Vi deler på faste utgifter som husleie, strøm, vann, tv, internett, mat osv., men vi har ingen felleskonto vi trekker dette fra. Martin får 1000kr i uka fra nav, og andre utgifter blir dekket av dem, så det å ha en felleskonto til utgifter og slikt er ikke enkelt. Håper på å ha det etter hvert til både mat og andre utgifter. Det vil uansett forbli slik at jeg betaler for mitt, og han for sitt når det kommer til andre kostnader hvis det er noe vi vil ha som klær, sminke, mobilabonnement osv. Nå hender det uansett at vi pleier å kjøpe ting til hverandre, men det vi vil ha utenfor betaler vi selv. Vi har ikke et fastsatt månedsbudsjett på mat, men vi har noen tanker på hva vi vil det skal ligge på. Det har en tendens til å bli høyere. Noen ganger handler han, noen ganger handler jeg, og noen ganger vippser vi hverandre.

Hva er dine nyttårsforsetter? 
I år har jeg i utgangspunktet ikke satt meg noen, da det året som har vært ble noe helt annet en noen av oss så for oss. Men jeg ønsker å bli en bedre kjæreste og samboer. I tillegg tittet jeg tilbake på noen bilder fra 2018 her om dagen. Da jeg så tilbake på disse følte jeg at jeg så så fresh og bra ut, og hadde mye mer energi og mer livsglad enn jeg er nå. Jeg hadde det ikke bra da heller, og selv om jeg egentlig føler jeg takler ting bedre nå, var jeg mye flinkere på å komme meg ut enn jeg er nå. Nå har jo Korona satt en stopper for mye, og har nok mye å si for dette, men jeg håper jeg gradvis kan bygge meg litt oppover dette året.

Når fikk du mensen første gang? Kan du fortelle om det? 
Jeg fikk det da jeg var 10,5 år, så det var veldig tidlig i forhold til andre. Jeg var ute å syklet med ei venninne (på hver vår sykkel), også tryna jeg. Jeg trodde jeg begynte å blø nedentil pga. det, men det slutta ikke å blø. Bodde alene med pappa, men turde ikke å fortelle han om det før dagen etter, og bytta truse ganske mange ganger i løpet av det døgnet før jeg fortalte han det. Vi hadde noe bind liggende mener jeg å huske fra søstera mi, men hun hadde flyttet ut og jeg var usikker på hvordan alt det fungerte så mamma kom å hjalp meg samme dag jeg fortalte om det.

Hvordan tror du livet ditt hadde vært om du ikke ble sammen med Martin? 
Det er vanskelig å si, men det ville nok ikke vært like koselig og innholdsrikt som livet mitt med han er. Jeg hadde nok fortsatt tenkt på han, og håpet at han en dag skulle komme å si at han savna meg. Hahah! Jeg er veldig glad og takknemlig for at jeg har han, og ikke minst for at vi fikk flytta sammen før Korona kom.

Er du redd for kvikkleire i Hønefoss? 
Ja det er jeg, men vil ikke fortelle altfor mye om det i fare for å trigge andre. Jeg har tenkt så mye på det som skjedde i Gjerdrum at jeg til og med har snakka om det i søvne. Jeg veit vi bor på Kvikkleire, men ettersom jeg forstod var det lavt farenivå, men allikevel bekymrer det meg.

Hvor ser du deg selv om 5 eller 10 år? 
Synes sånne spørsmål er vanskelig, for vi har jo sett nå hvor brått livet kan snu. Men jeg har mange drømmer og fremtidsplaner som blant annet å bli friskere så jeg kan komme meg ut i 100% jobb, og ellers kjøpe hus, gifte meg og få barn med Martin.

Hva heter hundene dine? 
Hun minste heter Milla og største heter Michelle. Milla het det da hun flyttet til meg, da hun er omplasseringshund og Michelle fikk navnet fordi jeg ønsket meg en datter som skulle hete det da jeg var 15 år, men hadde ikke tid til å vente.

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? 

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM MEG OG MARTIN

Hvor gamle er dere? 
Martin er 24 og jeg er 22 år.

Hvor lenge har dere vært sammen? 
Vi begynte å drive på November 2018, men vi ble ikke et par før 2. juli 2019, så vi har altså vært kjærester i 1,5 år.

Hvordan ble dere sammen?
Vi hadde som sagt drevet på en stund, og var på hoteltur på Norefjell. Jeg hadde fått inn spørsmål om vi var kjærester. Husker jeg sendte det til Martin også sa han at vi kunne snakke om det senere, og da ble jeg så nervøs. Følte han unngikk å svare på det og jeg var redd han ikke ville mer. På kvelden tok han opp praten om spørsmålet jeg hadde fått og sa “kan du ikke bare svare ja?”. Vi snakket litt om det, og da ble vi egentlig bare kjærester. Kommer aldri til å glemme den dagen. For en fin dag og ikke minst en fin fyr! 

Hvordan møttes dere og hvor lenge har dere kjent hverandre? 
Vi møttes første gang på ungdomsskolen da jeg gikk i åttende og Martin i tiende klasse, så det er 8-9 år siden.

Har dere noen kallenavn på hverandre? 
Hehe ja, men de ønsker vi å holde for oss selv.

Har dere vært sammen tidligere? 
Ja, vi var sammen i 2015/2016. Mer om hvorfor det ble slutt og veien våres tilbake kan du høre om i denne videoen.

 


Noe annet dere lurer på om oss og vårt forhold?

TILBAKE TIL HVERDAGEN

Første arbeidsuka i det nye året er over og jeg må si at det har både vært hardt og godt å komme tilbake til hverdagen etter jula. Jeg har jobbet 3 av 3 arbeidsdager og har fri i helgen, og det må jeg innrømme blir godt nå. Jeg får heldigvis henta meg inn etter hver arbeidsdag, da jeg alltid har 1-2 dager “fri” i mellom hver gang. Kjenner det på kroppen at det var tungt å være tilbake, så det skal bli godt å få hvilt ordentlig ut. Tenkte å dele noen bilder fra uka, mest bilder og screenshot fra videoer jeg har delt på snap. Har ikke vært en veldig spennende uke, hvem har det nå i disse Covid-19 tider? Slik har første uka av 2021 for meg sett ut, eller noen glimt hver fall av mine dager. Jeg har fått mye tid med Martin og hundene, fått handla litt og satt på forlenger som dere tipsa meg om på armbåndet jeg fikk til jul (tusen tusen takk for det!!), og hatt samtale på telefonen med min psykiatriske sykepleier.

 

I helgen er planen å farge håret, ordne litt i leiligheten våres, planlegge innlegg og lade opp til en ny uke. Ønsker dere en kjempefin helg!