UKENS SPØRSMÅL #92- JOBB, ANGST, TRENING..

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL 

Kan du ikke bare si hva du jobber med? Det er jo ingen som finner ut hvor du faktisk jobber hvis ikke sier stedet, kan du ikke bare si liksom hva du jobber med? Hvilket yrke? Er mange som lurer på det. 
Dette er et spørsmål jeg får ganske ofte. Hønefoss er et ganske lite sted, og sier jeg hvilket yrke jeg jobber innenfor er det ikke vanskelig å finne ut hvor jeg jobber heller. De som veit de veit, det får være- men enn så lenge kommer jeg ikke til å fortelle hvor jeg jobber.

Hvordan håndterer du angst for fremtiden?
Dette synes jeg er et veldig vanskelig spørsmål. Jeg har ikke direkte angst for fremtiden, men jeg sliter en del med dødsangst og ting knyttet til det. Men det beste tipset jeg har å komme med er å utelukke det meste av nyheter. Å lese om dødsfall, krig, fattigdom, ran og andre ukontrollbare situasjoner trigger angsten min veldig mye hvert fall. Det er jo dette vi leser og hører..

Hva synes du om at Martin ikke blir fornøyd med jobben helsepersonellet rundt han?
Når man forteller ting over sosiale medier, kan ting ofte misforstås litt eller detaljer blir ikke med. Noen ganger kan det være feil på nettstedet som gjør alt ikke henger sammen, noen ganger forklarer man kanskje litt for lite eller utydelig. Også er det faktisk ikke alt man ønsker å dele heller, rett og slett. Det tror jeg er viktig å tenke på når man hører på andres historier. Jeg synes Martin er utrolig sterk og virkelig en fighter. Selv hvor mørke tankene hans har vært, har det sittet noe i han som har fått han til å ikke gi opp og han har kjempet videre. Jeg har støttet han hele veien med det han har vært igjennom, og jeg har sett flere ulike situasjoner som har vært vanskelig for han. Jeg kommer fremdeles til å være der, og jeg forstår veldig frustrasjonen hans til tider på hvor dårlig oppfølgning/hjelp det har vært å få i perioder. For mange kan det se ut som han ikke er så syk, at han klarer seg bra og at han ikke har noe å “klage” over, men de som måtte mene det skulle virkelig vært der når ting har vært på bunnen med han og stått i hans sko..

Kunne du bodd i Oslo noen gang?
Hmm.. Jeg og Martin var der noen dager i sommer, hvor vi hadde noen helt fantastiske dager og koste oss masse. Så litt etterpå tenkte jeg veldig på det, og følte at dette var et sted jeg likte meg veldig godt og gjerne kunne bodd en periode. Men nå er jeg mer usikker, tror ikke jeg hadde følt meg så trygg der over tid..

Hvordan var det å gå tur med psykologen? Var det ikke rart? 
Det gikk greit. Det var rart, men det var jeg også forberedt på. Noen ganger kan det bli litt stille i timene, så jeg var glad jeg hadde med Milla som en slags oppmerksomhet om det skulle bli slik. Vi kom aldri inn på noen veldig vanskelige eller såre temaer, som vi kanskje ellers kunne gjort. Men vi fikk snakket litt, og det var noen som lyttet til meg og mitt, noe jeg synes er godt.

Hva heter du på TikTok? 
Jeg har ikke TikTok. Vurderer å lage det, hva tenker dere?

Sett at du ikke bodde med Martin og ikke hadde hunder, kunne du tenke deg å bo i kollektiv? 
Nei, det kunne jeg nok ikke. Men som dere veit, trives jeg ikke med å være alene, så det kunne nok vært lurt for meg å bo i kollektiv om jeg ikke hadde Martin og hundene. Jeg kunne gjerne bodd med ei venninne, men jeg synes det er veldig godt å ha noe som er eget også.

Hvordan går det? 
Takk som spør! Det går veldig opp og ned. Kjenner på mye tanker angående døden for tiden, synes det er skummelt og ubehagelig, og det er ikke unaturlig med tanke på at jeg har dødsangst. Ellers har jeg det veldig fint i den nye leiligheten, og med Martin og hundene. Veldig glad og takknemlig for at jeg har dem!

Hvordan går det med lappen? Ser du kjører bil. 
Å ta førerkortet på bil er satt litt på vent, akkurat nå har jeg mer enn nok med andre ting. Så det går med øvelseskjøring bare.

Er Martin aktiv på snap?
Ja, det er han! Det går litt periodevis, men han har så mye fint og lærerikt å dele med andre. Han blir veldig glad om du vil følge han, @MartinRavndal heter han.

Har du noen hobbyer? 
Det går for det meste i sosiale medier, det er noe jeg synes er veldig gøy! Det å kunne dele om livet på godt og vondt, og om ulike temaer, er veldig givende for meg. Men også stor interesse for interiør, ta bilder, sminke og klær.

Har du spilt instrument før? 
Jeg har faktisk spilt klarinett i korps, men jeg skjønte så lite av det at jeg sluttet fort.

Kan du ha sminkevideo?
Jeg har lagt ut litt videoer på snap og YouTube tidligere hvor jeg har sminket meg, og tenkte å gjenoppta det om ikke så lenge på snap når sminkebordet og alt med det kommer på plass. Legg meg gjerne til så lenge, slik at du kan få med deg når jeg har en sminkerutine der. @Adalsjenta heter jeg!

Har du prøvd snus eller røyk før?
Begge deler, men ikke noe jeg kommer til å starte med.

Kunne du fridd til Martin?
Det tror jeg ikke. Synes det er tøft med de damene som frir til mannen, men jeg synes jo det er veldig søtt når gutten frir og er noe jeg alltid har sett for meg. Men om ikke han frir innen 10 år, så kan det være jeg må slå til. Hahah!

Går du på prevensjon? 
Ja, det gjør jeg.

Har Martin fått hjemmekontor?
Ja, man kan jo si det sånn. I den nye leiligheten våres har vi en liten bod. Der har vi satt inn en pult, og sminkebordet mitt, så det blir vårt felles kontorrom, og for meg litt “sminkerom”. Vi begge kommer til å bruke mye tid der fremover.

Tror du at du ikke er “nok” for Martin siden han stadig prøver å ta livet sitt? 
Det er selvfølgelig sårt og vondt, men nei- for jeg veit det ikke handler om meg/oss. Jeg veit at vi alle tre betyr mye for han, og jeg tror kanskje det er vi som har klart å holde han oppe når han har sett bunnen.

Kan dere ha housetour? 
Det kommer etter hvert, bare å følge med!

Trener du? Hvorfor/hvorfor ikke? 
Nei, det gjør jeg ikke. Har trent litt tidligere, men nå har rett og slett ikke motivasjon eller overskudd. Men jeg er likevel i fysisk aktivitet hver dag med tanke på at jeg går flere turer daglig med hundene.

Skal man sende Facebook melding på Usensurerte for å få svar eller må man kontakte deg? 
På Usensurerte siden facebook-page som du finner her. 

Er du redd for å få Corona siden du er overvektig?
Like uredd/redd som jeg hadde vært som normalvektig.

 

Noe lurer på til neste “ukens spørsmål”? Legg igjen en kommentar! 

VI HAR FLYTTET!

Hei fininger! Hvordan går det med dere? Nå er det en stund siden jeg har oppdatert noe her. Det føles ut som en evighet! De siste ukene har vært lange og tøffe for oss alle, og selv om det “bare” er nesten en måned siden jeg oppdatert har tiden kjentes lengre ut. Det har vært mye som har skjedd, men det kan vi kanskje ta en annen gang.. Noe jeg ikke trodde skulle skje ved det første, og spesielt ikke i disse Korona-tider var at vi skulle flytte. Oh yes- vi har flyttet!

Vi flyttet inn tirsdag forrige uke, og stortrives alle fire. Jeg fant egentlig roen ganske fort, og det gjorde hundene også når de kom hjem på torsdag. Leiligheten er helt nydelig, og akkurat det vi trenger nå! Vi bor fremdeles i Hønefoss. Den er litt større enn den forrige, og det merkes. Rom-inndelingene er mye bedre, i tillegg er det både oppkobling til vaskemaskin og oppvaskmaskin, så det kjennes litt “luksus” ut for oss som har vært vandt med å ha felles vaskerom og oppvask som fløyt over med en gang man hadde fått vasket opp.

Jeg gleder meg veldig til å vise dere leiligheten etter hvert, men først må vi komme litt mer på plass. Martin er så utrolig flink, og har tatt seg av det meste med den gamle leiligheten. Her hjemme har vaskemaskinen så og si ikke stått stille, jeg har tømt flere esker og sekker, og i tillegg er nesten alle møbler på plass. Ååh, dette kjennes så utrolig bra! 

 

UKENS SPØRSMÅL #91- KVINNEGUIDEN, BARN, ULIKE HJELPETJENESTER..

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL

Vet du om det er andre plasser enn legevakta man kan søke hjelp om natta?
Jeg har erfart at det dessverre er få steder man kan søke hjelp på natta utenom legevakt og ulike hjelpetelefoner (f.eks. Mental helses hjelpetelefon som har telefonnummer: 116 123). Om man søker, så tilbyr noen kommuner ambulant team som også er tilgjengelige etter kl.15:30.

Er Usensurerte lagt ned? 
Nei, men jeg har hatt nødt til å nedprioritere flere ting nå. Jeg driver Usensurerte alene og det er mye jobb. Jeg er sånn at enten vil jeg si 100% eller ikke holde på med en ting. Så akkurat nå har jeg bare satt det på pause, til ting roer seg litt mer rundt meg.

Hva må til for at du skal ha en fin dag?
Godt spørsmål! Det som kan gjøre at jeg får en fin dag er at jeg har en rolig morgen med god frokost og en lang dusj. At jeg har en plan for dagen, gjør at jeg får en positiv start på dagen som oftest. Jeg trenger i tillegg lite stress for tiden, godt med søvn og huske å spise regelmessig, ellers blir jeg gretten og kan det bli slitsom person å være med. Møter jeg noen av mine nærmeste, blir dagen min ekstra fin!

Har du lagd tråd på Kvinneguiden om deg selv for å få følgere?
Nei, har verken lagd tråd om meg selv der eller på Jodel. Tror svært få gjør det, kunne aldri falt meg inn å gjøre det hvert fall.

Er du med i programmet til Anne Brith?
Nei det er jeg ikke. Jeg var med i et 100- dagers prosjekt med henne for over et år siden, men hun ga seg rundt halvveis, og jeg var ikke så lenge med på dette heller.

Er du fortsatt forelsket? Eller har sommerfugl perioden gått litt over i hverdagen?
Ja absolutt! Men den stormforelskelsen og sommerfuglene i magen hadde jeg ikke så veldig lenge egentlig. Det tok etter min mening lang tid før vi ble sammen og vi drev på en god stund, det var mye frem og tilbake, og satt med mye av disse følelsene denne perioden. Men jeg kjenner sommerfuglene i magen når vi gjør noe ekstra koselig og spesielt sammen, eller han sier noe skikkelig fint. Er så glad jeg har funnet gutten jeg vil dele livet mitt med, er så lykkelig med Martin♥

Martin og du var barnevakt for noen barn i sommer. Er det søstera de sine?
Nei, søstera mi har ikke barn. Det er ei venninne av meg sine.

Hvor ofte er du på Bingo? Planlegger du eller er det spontant?
Noen ganger 3 ganger i måneden, og noen ganger er jeg der ikke på flere måneder. Jeg planlegger det så og si aldri, det blir veldig spontant stort sett.

Har du fullført videregående nå?
Jeg mangler fremdeles et fag fra tredje videregående, men ellers er alt annet fullført.

Hvorfor går du til psykiatrisk sykepleier og ikke psykolog? Er du ikke “dårlig nok” til å få psykolog?
Det aner jeg ikke. Jeg søkte bare om å få en behandler på DPS, og fikk psykiatrisk sykepleier. Hvordan de har vurdert det eller hva som gjør at utslaget ble som det ble, veit jeg ikke. Men jeg er fornøyd bare med at jeg ble tatt så seriøst på den tiden og fikk så raskt hjelp ettersom ting var veldig vanskelig da.

Tror du at du hadde hatt det bedre hvis du hadde flere mentalt friske mennesker rundt deg?
Både og. Kanskje rart å si, men regner med flesteparten forstår hva jeg mener. Jeg synes det er “bra” å ha noen venner rundt meg som sliter psykisk, ettersom da forstår de mer hvordan det er å slite selv, og at om jeg trekker meg litt tilbake eller har vanskelige dager, så blir det akseptert og blir møtt med forståelse som oftest. Men jeg tror samtidig at det ikke alltid er så positivt, da det kan oppstå konflikter, misforståelser og at ene parten forventer mer enn andre orker/har overskudd til, om det ga mening?

Har du gått ned i vekt? Du ser veldig godt ut!
Så koselig å høre, tusen takk for det. Men jeg har ikke gått ned i vekt som jeg veit om hvert fall, veier meg sjeldent og har ikke merket noe på klærne mine heller.

Hva er favoritt butikken din? (Klær, interiør, mat)
Klær: Cubus, H&M, Newyorker, er også blitt glad i KappAhl, og undertøyet fra Lindex liker jeg godt! // Interiør: Nille for det meste, men handler også litt på Jysk, Rusta, IKEA, Price og Kid. // Mat: Restaurant eller matvarebutikk? Førstnevnte så er det Salt & Pepper og Egon som er mine favoritter. Også liker jeg best å handle på Kiwi og Rema.

Alltid alene eller aldri alene?
Aldri alene. Liker i utgangspunktet ikke å være alene, så jeg kunne aldri klart å vært alltid alene.

Hva er det fineste dobbeltnavnet du vet om? Både gutt og jente.
Siste tiden har jeg blitt veldig glad i Lykke-Sofie, men også blitt mye mer i enkeltnavn. Var fast bestemt på at mine barn skulle ha dobbeltnavn tidligere, men nå er jeg ikke like sikker lenger. Veldig glad i Mileah, Leah, Linnea og Emmeline. Ikke tenkt så mye på guttenavn egentlig.

Hva liker du best med hjemmet ditt?
Hjemmet våres kjennes ikke veldig hjemmekoselig enda, og det er ikke så mye jeg er så fornøyd med. Ønsker mer system. Glad i spiseplassen våres, og ikke minst lerret vi har av Milla på veggen.

Hva er det du liker best med Martin?
At han er så vanvittig omsorgsfull og kjærlig. Han bryr seg genuint om andre mennesker, og er så snill mot oss. Han er veldig støttende, får meg alltid til å le og spiller på sjarmen i blant, det er morsomt!

Kunne du tenke deg å adoptere barn en dag istedenfor å få biologiske?
Jeg håper selvfølgelig at jeg har mulighet til å få biologiske barn, men jeg kunne uansett tenke meg å adoptere eller bli fosterhjem. Tenkt på det i mange år.

Er du lei av Leopard-mønster?
Jeg var det i en periode, men nå liker jeg det veldig godt igjen, både av ting og klær. Kjøper riktignok ikke like mye av det nå. Nå er jeg veldig glad i grønt.

Er du redd for at du og Martin skal få Korona-viruset?
Jeg er mer redd at andre rundt meg skal få det enn meg selv, men tror det er noe jeg sier for å berolige meg selv fordi jeg tviler så sterkt på at akkurat dette vil ramme meg. Sier nok det helt til jeg ville fått det selv.

Går du på p-piller nå? Opplever du at det påvirker psyken din på noen måte? Jeg fikk på p-piller selv, men måtte slutte fordi jeg ble så dårlig humør av det.
Det gjør jeg, og nei jeg føler ikke det påvirker psyken min egentlig. Gått på samme type i 1,5 år, veldig fornøyd med disse. Bra du sluttet, og jeg håper du fikk hjelp videre både med psyken og eventuell annen prevensjon om du tenkte det var nødvendig.

Når vil du ha barn, hvis du vil det da?
Jeg har egentlig vært klar for barn i flere år, men jeg ønsker ikke å sette et barn til verden akkurat nå med tanke på at Martin er så dårlig psykisk og vi har mer enn nok med oss selv nå. Så kanskje om 5 år? Tiden vil vise!

Hvordan blir du ivaretatt oppi alt som skjer? Synes dere er knalltøffe som er så dønn ærlige om livets tøffe utfordringer. Trengs flere med slik åpenhet.
Tusen takk for det! Jeg går til psykiatrisk sykepleier, går til henne hver andre uke, men har ikke snakket med så mange som mine følelser rundt det som har skjedd disse månedene, kun en person som har spurt meg av helsepersonell, i tillegg til ei fra FACT- teamet til Martin som jeg snakket med i dag.

Er du stolt av deg selv? Hva liker du best med deg selv?
Ja, og det synes jeg absolutt alle burde være. Stolt over jobben jeg gjør med sosiale medier og at jeg får muligheten til å hjelpe andre mennesker. Liker best håret og øynene mine.

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? Legg igjen en kommentar! 

 

Følg meg gjerne på: 
Snapchat/Instagram- @adalsjenta