TENK PÅ HVORDAN DU OPPFØRER DEG MOT DINE NÆRMESTE

“KLE DEG AKKURAT SOM DU VIL, MEN TENK HELLER PÅ HVORDAN DU OPPFØRER DEG MOT DINE NÆRMESTE”

Nå har jeg blogget i over fem år og jeg har delt flere hundre innlegg på bloggen i løpet av den tiden.  Når jeg trykker publiser på innleggene mine er jeg alltid forberedt på reaksjonene, både når det er positive eller negative reaksjoner. Hvilke kommentarer vil dukke opp? Hva vil folk mene og si på det jeg deler? Jeg har opplevd ulike reaksjoner på innleggene mine, men aller mest positive. Men så kommer disse negative også. Mange mener dette er en selvfølge og at man må forvente det som blogger, men helt ærlig så må man faktisk ikke det. Man skal ikke det heller. Hadde du likt å komme på til en “vanlig” jobb å bli møtt av mennesker som kommenterer ditt utseende eller hvordan du går kledd? Ikke det nei, tenkte meg det. Så hvorfor skal vi bloggere forvente det da, bare fordi vi er litt mer “offentlige” personer, og deler en del av våres liv på sosiale medier?

Jeg pleier veldig sjeldent å ta meg nær av negative eller nedverdigende kommentarer. Jeg har på en måte vent meg til å ikke bry meg noe særlig om det, og skjønt det sitter trangsynte mennesker bak skjermen som ikke eier verken nettvett eller vanlig folkeskikk. Men det er en kommentar som har skilt seg ut fra de andre..

Folk kan gjerne kommentere utseende eller kroppen min, men når det kommer til hvordan jeg er mot andre blir jeg faktisk litt såret. Jeg har forhørt meg rundt til mine nærmeste og fått høre deres ærlige mening om hvordan jeg behandler dere, og det stemmer overhode ikke med kommentaren. Det er klart jeg har dårlige perioder i livet mitt, hvor ting lett kan gå utover andre. Men det ordnes raskt opp i, også kan vi gå videre med det. Og slik er det gjensidig også.

Helt ærlig veit jeg ikke hvorfor jeg tar meg så nær av det, når det faktisk ikke stemmer med virkeligheten, men det er nok fordi jeg er veldig opptatt av hvordan jeg skal ta vare på andre og hvem som fortjener hvilken behandling. For alt jeg veit kan dette være en person bare ønsker å skrive noe for å tråkke andre ned, men det kan faktisk hende at dette er noen som kjenner til meg og min familie f.eks. Jeg har mine mistanker om hvor denne kommentaren kan komme fra, og jeg må bare si at jeg synes det er så utrolig umodent å kommentere anonymt i stede for å fortelle meg det i fullt navn personlig.

Uansett så tenker jeg at om denne personen mener dette stemmer, så har de nok bare sett en side av en sak og at denne personen som han/hun har bemerket seg at jeg har behandlet på en dårlig måte, har faktisk fortjent det. Det er slemt å si det, men sant. Jeg har egentlig så mye jeg vil fortelle dere, noe kommer ved tiden og andre må holdes for seg selv, men kort sagt- en person tok en dårlig valg, og da må han/hun nesten ta konsekvensene av dette også. Dessuten burde vennene av denne personen også åpne øynene å se hva som faktisk er virkeligheten, og hvorfor ting er blitt som det har blitt. Jeg har tatt mitt valg, og angrer ikke et sekund på det. Noen ganger må man gjøre det beste for seg selv, og man kan faktisk ikke godta alt. Alt skjer for en grunn, og om denne personen kjenner til meg og mitt liv, så veit jeg også hvem han/hun mener har fått litt dårlige behandling fra min side, og som sagt føler jeg det er litt fortjent dessverre..

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#blogg #hverdag #kommentar #personlig

NÅ KAN DU SE VÅRES RUSSEREVY


Foto: Trond Løland

RINGERIKSRUSSEN 2017

Husker dere revyen jeg var med på for 4 måneder tilbake? Endelig ligger den ute på YouTube slik at dere som ikke var å så våres revy i januar på byscenen, også kan se den. Tenkte det kunne være kjekt å dele den her på bloggen også, ettersom jeg snakket mye om revyen den perioden den holdt på. Så om du kjeder deg en kveld, anbefaler jeg deg på det sterkeste å se den. Ikke bare fordi jeg var med i den, men fordi den er en av de beste gjennom tidene her i Ringerike. Vi fikk så sjukt bra tilbakemeldinger på denne og den er bare så bra!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#rt #russ #russetida #rt2017 #russ2017 #russerevy #ringeriksrussen #ringeriksrussen2017

EN ENESTE STOR NEDTUR

DET ER BARE EN DÅRLIG DAG, IKKE ET DÅRLIG LIV

Gårsdagen var egentlig bare vært en eneste stor nedtur. Det har vært mye tanker og ting som har skjedd både når det gjelder det private og skole den siste tiden, og toppet det seg litt, og jeg taklet der relativt dårlig. 

Det nærmer seg slutten på skoleåret, og det er jeg evig glad for. Jeg eier verken motivasjon eller energi til å gjøre noe mer nå. En eksamen gjenstår, den verste også egentlig; muntlig. Jeg sliter en del med angst, og det i slike sammenhenger spiller den ekstra inn. Jeg prøver å samle de få kreftene jeg har igjen og ser frem til å bli ferdig med alt dette “drittet”.

Det var flere årsaker til hvorfor dagen var som den var,  men alt vil jeg ikke nevne her inne foreløpig. Det er hvert fall derfor det ikke har blitt noe særlig innlegg verken i dag eller i går. Forsovet har denne dagen vært litt bedre, bortsett fra en prøve som ikke gikk så bra. Jeg prøver hvert fall å ha en bra innstilling: “Det er bare en dårlig dag, ikke et dårlig liv. Morgen dagen blir bedre enn dagen i dag, ta det med ro, pust, og slapp av!”, jeg har jo faktisk erfart at det er sånn det er også, for som sagt var gårsdagen mye verre enn denne dagen. I morgen har jeg fri, det trenger jeg nå kjenner jeg til tross for at ikke halve uka har gått enda, hehe. Den dagen skal virkelig nytes sammen med jentene mine.

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#personlig #skole #privat #hverdag

EN FANTASTISK HELG

FOR EN FANTASTISK HELG DET HAR VÆRT MED BABY I HUS

Denne måneden har vært fylt opp med fine helger, og denne helgen er intet unntak. Fredagen startet med et koselig besøk av en av mine bestevenner og hunden hennes, som var her noen timer. Det var så koselig!

Lørdag fikk jeg overnattingsbesøk av herlige lille Jenny som jeg har visst dere noen bilder av på bloggen tidligere. Hun er jo bare så skjønn! Hun sov hos meg til søndag, og vi har kost oss så mye sammen. Dere som føler meg på snapchat (adalsjenta), har jo allerede fått sett litt bilder, men tenkte å legge ut noen her også som jeg tok med speilrefleksen. Dagene ble fylt med masse kjærlighet, kos og latter! Jenny har jo så mange fine uttrykk og sprer så mye glede og latter til andre rundt seg, allerede i en alder av snart 4 måneder. Man begynner jo å smile bare man ser henne

.

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#baby #barn #kjærlighet

10 TING JENTER ELSKER AT GUTTER GJØR


//

Postet dette for en lang tid tilbake på en annen blogg jeg har, men ettersom jeg blogger svært sjeldent på den og kanskje mange her ikke har lest innlegget, tenkte jeg kunne dele det her med dere også. Håper dere liker det! Mens vi er inne på det lurer jeg på hva dere tenker om at jeg kunne tatt om litt om litt ulike temaer her på bloggen? Det var jo det jeg egentlig hadde den andre bloggen til for å kunne dele ulike ungdomsproblemer og slikt, men jeg har kommet til en punkt der jeg føler det er så rart å sitte her med to ulike blogger, så hvorfor ikke bare dra med litt ulike temaer, tips og triks i ungdomstiden til denne bloggen i stede? Hva tenker dere om det? Kun et forslag, og vil gjerne høre meningen deres om det.

10 TING JENTER ELSKER AT GUTTER GJØR

Husk at dette må nødvendigvis ikke gjelde motsatt kjønn, men også av det samme kjønnet. Hver og en har sin legning, og alle liker å bli satt pris på, på en eller annen måte. Men i hovedsak er det skrevet som hva vi jenter elsker at gutter gjør.  Dette er heller ingen fasit, for alle liker forskjellige ting på forskjellige måter.

Han gir deg komplimenter♥ 
De fleste jenter liker å bli kalt for  vakker, herlig, vidunderlig, fantastisk fin, istedenfor deilig/sexy. Det trenger ikke være en lang tekst som tar veldig lang tid å lese, det holder med å si “du er nydelig”. Jenter er utrolig glad i i å få komplimenter og vi setter større pris på det enn det vi viser. Vi får aldri nok komplimenter, så det er bare å kjøre på!

Holder hender♥ 
Om dere er ute å går, ta tak i hånda hennes og vis at du er stolt over den fantastiske kjæresten din. Er du av den sjenerte typen er det ingen fare, det trenger ikke å være voldsomt med folk rundt heller. Det er nok at holder henne i hånda når dere ser på film sammen.

//

Legger merke til små ting♥ 
Det trenger det ikke å være noe stort, det er nok med å legge merke til at hun har klipt seg eller kjøpt ny topp. Hvis dere legger merke til det viser det at du virkelig bryr seg  og følger godt med.

Overrasker henne når hun minst venter det♥
Det kan være så lite som en rose og sjokolade, eller at du disker opp middag og film.

//

Han starter samtalen♥ 
Ofte tenker vi jenter veldig mye. Starter vi samtalen hele tiden føler vi oss som masete eller plagsomme. Vi kan også fort bli beskymret og lei oss om dere aldri starter samtalen, og tror ofte noe er galt. Det ender opp i tårer hos enkelte. Vi setter stor pris på om dere starter samtalen en gang i blant.

Ta intiativ♥ 
Vi jenter elsker om du tar intiativ, det er ikke alltid lett for oss jenter å vite hva dere vil og ikke. Spør om dere skal se en film, gå en tur eller bli gjerne med på jenteting som shopping, kosekveld, ta ansiktsmaske og pleie kjærligheten litt. Ellers er det veldig koselig om du blir med på en koselig kveld med alle venninnene hennes. Hun setter veldig stor pris på det, og kanskje du syns det er gøy også?!

//

Viser henne frem♥
Skal du møte vennene dine, ta henne med og vis henne frem. Skal dere ha et langvarig forhold, er det viktig for henne å se hvem du henger med og hun setter pris på at du tør å vise henne frem til vennegjengen.

Still opp for henne♥ 
Det kan være så lite som at hva hun skal ha på seg, til en vanskelig situasjon eller en periode hun trenger ekstra støtte i.

//

Ta del i hennes interesser♥ 
Er jenta glad i shopping? Bli med. Driver hun på en fritidsaktivitet? Se på henne om de har kamp/turnering. Synger hun i kor? Se på henne.

Klemmer deg bakfra♥ 
Hvem liker ikke dette? Det tar ikke lang tid å klemme henne bakfra, men det betyr mye. Perfekte anledningen for dette kan være mens hun fikser seg eller lager middag. Jeg lover deg, hun smelter.


//

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#kjærlighet #forelskelse #jenter #gutter

DU ER BRA NOK!

DU ER BRA NOK AKKURAT SOM DU ER!

Mange jenter og ikke minst gutter opplever å ha dårlig selvtillit. Man føler seg ikke bra nok og er veldig usikker på seg selv. Dette er en av fasene i livet, hvor man skal finne seg selv og finne ut hvem man faktisk vil være. Det kan være en turbulent tid for mange, og jeg veit hvordan det er og kjenner meg sånn igjen. Jeg husker selv for noen år tilbake, at selvtilliten min var på bånd og jeg følte meg ikke bra nok når det gjaldt kropp og utseende. Det å være usikker på seg selv og ikke føle at man er bra nok er en vond følelse. Jeg følte ofte presset på at jeg ikke kunne kle meg i klærne jeg ville og at utseende mitt var helt forferdelig. Sminke hjalp heller ikke for det var jeg ikke noe god til. Så derfor ble jeg heller mobbet om hvordan jeg sminket meg og kroppen min.

Etter hvert som tiden gikk ga jeg litt mer faen. Jeg ble fortatt kalt stygge og nedverdige ting som ofte gikk på kroppen og utseende mitt, men jeg brydde meg bare mindre og mindre. Hvorfor skulle jeg la meg bli tråkket på? Hvorfor skulle ikke jeg være bra nok? Men viktigst av alt; hvorfor skulle jeg la noen bestemme over hvordan jeg skulle være, hvordan jeg skulle se ut eller hvordan jeg skulle kle meg?

Er det en ting jeg er opptatt av så er det at man er bra nok sånn som man er. Man skal få lov til å være seg selv uten å føle seg presset av andre, enten det gjelder det ytre eller det indre. Det å ha dårlig selvtillit veit jeg er en jævlig følelse, og jeg synes det er trist at man opplever det. Jeg hører om jenter som starter tidlig med å fikse på kropp og utseende fordi de ikke føler seg bra nok for andre, og det er synd å se.

I dag vil jeg bare fortelle deg hvor fantastisk du er. Uansett hvordan du ser ut både når det gjelder kropp eller utseende så er du bra nok. Ikke vær redd for å skille deg ut eller stå opp for det du selv ønsker. Vær stolt av deg selv, for du er bra nok akkurat som du er!

Jeg mener.. hallo, se på meg?! Ja jeg er litt bleik, og jeg bruker klær som andre mener jeg ikke burde. Men veit dere? Jeg gir så faen! Veit også at det har blitt postet en del bilder av dette antrekket, men altså.. jeg føler akkurat dette antrekket viser frem en veldig bra side. At selv med litt på kroppen, så kan man gå i akkurat hva man vil. For det er faktisk mange der ute som mener at det er helt feil av meg å kle meg slik.

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook
#viktig #tema #kroppspress #press #ungdom #personlig

AKKURAT SÅNN VI LIKER DET

SOMMER OG SOL, DA SMILER LIVET!

Til tross for at eksamen ikke akkurat gikk min vei, som har prøvd å fortelle dere om tidligere i dag, så har jeg prøvd å gjøre det beste ut av resten av dagen. Milla, Michelle og jeg har nytet sola i dag, og det er akkurat sånn vi ønsker å ha det nå. Sommer og sol, da smiler livet! Vi har også lekt med ball i hagen i dag. Ellers har jeg fått unnagjort litt husarbeid i dag og jobbet litt med bloggen.


 

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#hverdag #huner #hundemamma

FERDIG FOR ALLTID

NÅ ER JEG FERDIG FOR ALLTID

To av tre eksamener er nå gjennomført, og den ene var verre enn den andre for min del. Altså jeg vil jo gjerne at det skal gå bra, men når jeg ser det i ettertid tror jeg ikke at resultatet blir så bra. Jeg får ofte høre “det går bedre enn du tror”, men denne gangen er jeg virkelig i stor tvil. Oppgavene både i sidemål i går og bokmål i dag, var veldig vanskelige synes jeg og jeg misforstod mye av det ser jeg nå, særlig nynorsken i går. Huff, det får gå som det går. Jeg håper bare jeg klarer å bestå, selv om jeg må innrømme at jeg er i stor tvil altså. Består jeg, er jeg hvert fall ferdig med nynorsk for alltid slik jeg ser det nå, med mindre jeg begynner å studere noe hvor nynorsk-faget er en del av studiene. Norsken henger nok med meg noen år til, men det er ikke like ille heldigvis selv om oppgavene kan være nokså vriene.

Flere som har hatt eksamen de siste dagene? Hvilket fag og hvordan gikk det for deg?

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#skole #eksamen #nynorsk #norsk

JEG HAR FORELSKET MEG IGJEN

affiliateslenker

Jakke HER  // Jumpsuit- H&M

I HAVE FALLEN IN LOVE AGAIN

Er ikke denne outfiten bare helt nydelig? Det går mot varmere tider, som også betyr at mindre klær må til føler jeg. Da jeg var i Lillehammer for noen uker tilbake ønsket jeg meg noen nye sommerklær, så da ble denne nydelige jumpsuiten med meg hjem sammen med en annen nydelig rosa kjole blant annet, og jeg bare elsker den. Jakken på bilde kjøpte jeg noen uker før det, er også et plagg jeg har forelsket meg i, den passer til så mye! Dette antrekket er liksom litt annerledes enn hva jeg pleier å gå med føler jeg, men jeg digger det! Jeg forelsker meg stadig i nye klesplagg, og dette er intet unntak.

Hva synes dere?

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#antrekk #outfit #kjærlighet #hverdag #mote #klær

ANGSTEN TRENGER SEG PÅ…

REDD FOR HVA DET NESTE ÅRET VIL BRINGE..

Den siste uka har jeg stresset veldig når det gjelder fremtiden. Jeg er så redd for hva det neste året vil bringe, ettersom jeg skal ha friår. Hva skal jeg gjøre? Hva vil skje? Blir jeg sittende hjemme eller får jeg meg en jobb? Er karakterene mine ok for å kunne studere i framtiden? Tankene er mange og i det siste har angsten trengt seg på mer og mer. De to neste dagene skal jeg som ha eksamen, som også er et stressmoment for meg. Det er ikke til å legge skjul at det er mye som har skjedd mye i livet mitt den siste tiden, og at dette har gått utover skolen. Det er nok derfor frykten min er så stor. Jeg er så redd for å ikke bestå, og får jeg panikk, da er det gjort altså.. I dag blir det tidlig kvelden, jeg skal prøve hvert fall. Jeg trenger en del søvn nå kjenner jeg, ettersom jeg egentlig er veldig sliten om dagen. Får se hvor lett det blir å sovne i kveld med hodepine og vondt i hjerte. Prøver å tenke at jeg er på en fase i livet hvor ting er vanskelig, men at det etter hvert vil ordne seg. Og det tror jeg også, for slik har det vært før.

Håper dere alle har det bra♥ Ønsker dere en fantastisk uke!

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#skole #fremtid #angst