MIN JULAFTEN I BILDER

 

Julaften i år var jeg veldig spent på. Jeg flyttet for meg selv for litt over et halvt år siden, og vi skulle for første gang feire hjemme hos meg. De siste juleaftene har egentlig vært veldig tunge og jeg har endt opp i tårer. Det å være så få, kjenne på ensomhet selv om man er sammen med noen, og at gamle vonde minner dukker opp er ikke så lett. Veit det er flere som har det som meg, som gruer seg til julen. Og det er helt greit. Det er lov å synes at det er tungt og vanskelig, ingenting er galt med det, men jeg håper dere alle koste dere etter beste evne uansett, og hvert fall ikke satt alene.

I år ble julaften faktisk litt annerledes. Jeg tror jeg trengte en forandring, det gjorde at jeg klarte å dytte bort litt gamle vonde minner og tenke litt mer på her og nå. Selv om det som har skjedd aldri glemmes, så klarte jeg likevel å kose meg. Og gjett hva? Ingen tårer kom, de presset ikke litt på engang. Det føles veldig deilig.

Nok om det. Vi har egentlig ingen spesielle tradisjoner på julaften. Tidligere pleide alltid jeg og søster`n å få en morgengave og kose oss med tv. Dette er blitt litt utgått med årene, og våres julefeiring starter ikke før middagen inntas klokka fem. I år ble den riktig nok litt senere. Hele dagen føltes som stress og jeg fikk ikke gjort alt jeg ønsket eller hadde behov for, men da vi satte oss ved middagsbordet en og en halv time senere senket stresset seg, og vi kunne kose oss med mat, gaveoppakking, dessert og film resten av kvelden.  Jeg liker ikke innstillingen “det blir jul i år også, uansett”, men jeg var faktisk nødt til å leve med den i år også siden dagene før jul og timene før julekvelden var bare evig kaos og mas. Håper å starte i bedre tid neste år, noe jeg trodde jeg hadde i år. Bedre lykke da, forhåpentligvis! Julematen ble hvert fall en suksess, alle var fornøyde. Gavene jeg ga til familien, ble virkelig satt pris på. Og jeg er så utrolig takknemlig for så mange fine og gode mennesker jeg har i livet mitt. Veldig koselig å bli ekstra satt pris på med en gave fra dem på julaften, fikk så utrolig mye fint! Resten av julen har forresten så langt blitt brukt på å ha besøk av søster`n. Hun dro andre juledag, så vi var å besøkte pappa første juledag og har bare kost oss i hverandres selskap ellers. Veldig koselig! Ellers har det ikke skjedd så mye resten av jula. Prøvd å få rydda opp litt i leiligheten, i tillegg til å vært litt med venner de siste dagene. Jeg gleder meg egentlig mest til at denne tiden er over, og at “hverdagen” kommer tilbake.

 

Hvordan  har dere julen deres vært? 

IKKE HELT SOM PLANLAGT

Så sitter jeg her igjen da, nok en gang. I overkant av to uker siden sist oppdatering. Igjen. Overhode ikke planlagt i det hele tatt, men tror rett og slett at jeg trengte det. På denne tiden har jeg vært en del med venner og familie, feiret jul og tenkt en del. Det har vært mye latter og glede, men har også hatt en del negative tanker som har gått over til tårer, redsel og sinne. Jeg har kjent på følelsen av lykke, men også vært sliten, hatt mye angst og vært uvel i kroppen. Tror det er vanskelig for andre på utsiden å forstå, for er det ikke bare å skrive et innlegg og poste selv om ting føles slik da? Hadde det bare vært så enkelt så, men jeg håper hvert fall på at det finnes noen som hvert fall kan sette seg inn i hvordan det føles. Nå mener jeg ikke nødvendigvis tingene jeg har gått igjennom, for i så korte trekk som jeg har fortalt om disse ukene så er nok det umulig. For jeg mener riktig nok følelsene av å kjenne på glede, redsel, lykke, sinne, og kanskje til og med angst. Jeg regner uansett med at alle har kjent på følelsen av å være lei seg en gang, og håper derfor på forståelse for at ting kan være vanskelig noen ganger.

Tenkte å ta opp en til når jeg først er innom, med noen tanker jeg har hatt den siste uka i forhold til bloggen. Jeg har blitt informert om at blogsoft avvikles, og at alle disse bloggerne slettes. Trodde med en gang at hele blogg.no skulle legges ned, så begynte å tenke ut en plan B i forhold til min vei videre. Men det er visst sånn at alle de som er flyttet over til den nye bloggplattformen, inkludert meg selv forblir om de ønsker. Så ting blir fremdeles som før, og at jeg kommer til å fortsette å blogge her, hvert fall enn så lenge. Og om jeg har misforstått denne informasjonen, så gjerne si ifra. Hadde satt veldig stor pris på det. Vært så mye frem og tilbake nå, og fullt mlig at jeg har tolket dette feil. Foreløpig så er hvert fall det eneste som skal forandres selve bloggingen og oppdateringene. De siste to månedene har egentlig oppdateringene her gått veldig opp og ned, og det vil jeg gjøre noe med. Det har noe jeg har sagt tidligere også, men føler meg liksom litt mer “klar” nå. Som sagt tror jeg at jeg har trengt å ta en liten “pause” og slippe å være bundet til å oppdatere like ofte som før, men samtidig savner jeg det veldig, ettersom det er dette jeg elsker å gjøre. Så sakte men sikkert ønsker jeg å komme tilbake, og gleder meg til å se resultatene det gir meg ved tiden.

Ellers håper jeg dere har hatt en koselig jul og kost dere masse! Kommer til å oppdatere litt angående min jul og litt bilder fra julaften fortløpende, og håper det er noe  som vil falle i smak hos dere. Skal også sette meg ned å lage en plan med innlegg for tiden fremover, så hvis det er noe du ønsker jeg skal ta opp eller som du savner, så legg gjerne igjen en kommentar!

UKENS SPØRSMÅL #71- PSYKISK HELSE, JOBB, FØRERKORT..

 


SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL

Du har ikke vurdert å bedre din fysiske helse, med tanke på din psykiske helse? Å få bedre fysisk helse er bevist å bedre den psykiske helsen. Å trene gir endorfiner som gjør deg i et bedre humør også. 
Jo det har jeg. Jeg trente tidligere for å få bedre psykisk helse, men mista fort motivasjonen.

Er du ofte syk?
Nei, jeg er veldig sjeldent syk faktisk.  Sist jeg var syk var i sommer, og før det kan jeg ikke huske sist engang.

Hvor mange kjøper du julegave til i år?
Jeg kjøper julegave til 16 personer i år, i tillegg til hundene. Er så koselig  kjøpe gaver, men blir fort dyrt.

Du har sagt tidligere at du ikke har hatt kontakt med moren din fordi hun ikke ville gi opp kontakten med overgriperen din. (Noe jeg forstår 100%, det må være vondt å føle at din egen mor ikke er der for barnet sitt på alle mulige måter). Men har fått inntrykk av at du begynner å få mer og mer kontakt med henne igjen. Hvordan føles det? Er det noe som har endret seg mtp at du ville gjenoppta kontakten med henne? Eller er overgriperen din fremdeles en del av livet hennes?
Synes du er veldig modig som skriver om dette! Glad for å se at du forstår at det ikke er du som skal skamme deg, for det er helt rett at det som skjedde absolutt ikke er din skyld. Heier på deg <3
Det stemmer, og det er som du sier, veldig vondt. Har hatt litt kontakt med henne det siste halvåret, men jeg ønsker fremdeles å holde litt avstand, da jeg synes det er veldig vondt å bli påminnet han hele tiden. Ingenting har endret seg egentlig, han er fremdeles i livet hennes. Jeg trengte hjelp med flytting og hun tilbydde seg å hjelpe meg, og etter det har vi holdt smålig kontakt. Men jeg ønsker som sagt å holde avstand fremdeles, og kommer nok til å gjøre det frem til hun kanskje en dag dropper kontakten med han, noe jeg tviler på at hun gjør men.
Det blir jeg veldig glad for å høre! Setter stor pris på det. Prøver å stå imot, men det er absolutt ikke lett, men så verdt det. Ingen skal måtte oppleve noe sånt, og det er ingen andre enn overgriper sin feil i at sånne ting skjer heller. Tusen hjertelig takk gode du <3

Hva er ditt drømmeyrke? 
Har ingen spesifikt drømmeyrke, men kunne tenke meg å jobbe innenfor psykisk helse, kanskje med mennesker som sliter.

Hvor kunne du helst tenkt deg å jobbe nå? 
Kunne tenke meg å jobbe i butikk, kanskje på Normal? Det hadde vært gøy! De har jo så mange spennende produkter og virker som en gøy butikk å jobbe i.

Når skal du ta lappen?
I løpet av 2019 håper jeg.

 

Noe du lurer på til neste ukens spørsmål? Legg igjen en kommentar!

16 TING SOM GIR MEG JULESTEMNING

 

Vi har ikke kommet langt inn i desember enda, men allerede har jeg fått en del julestemning. Allerede to uker før desember var kommet, ønsket jeg å pynte til jul, og dager før julemåneden hadde kommet var det et snev av jul her hjemme. Første desember var også juletreet oppe, og jeg hadde da også i lang tid sunget på masse julesanger. Jeg synes alltid det er vanskelig å komme i julestemning, og vil tro at jeg ikke er alene om det. Så tenkte å dele 16 ting med dere som gir meg julestemning.

Tenne adventlys
Det å tenne de fire adventslysene hver søndag et etter et, synes jeg er så koselig. Det blir en annen måte å telle ned på, og gir meg en følelse av at det ikke er lenge til jul.

Pynte til jul
Som skrevet så ønsket jeg å pynte lenge før desember startet. Jeg har aldri vært noe begeistret for at julen kommer i butikkene i oktober, men å la julen komme snikende like før desember synes jeg er fint. Synes julen går så fort, og derfor er det så koselig å kunne nyte den litt mens den først er her.

Julemusikk
Å ha “En stjerne skinner i natt” og “Last Christmas” i bakgrunn mens jeg gjør husarbeid, lager mat, pynter til jul og alt annet jeg gjør, og synger med på full hals,  er virkelig fantastisk!

Handle og pakke inn julegaver
Dette er noe av det koseligste med jula etter min mening. Å kjøpe inn gaver som kan glede andre og pakke de inn med de fineste papirene, båndene og kortene. Tenkte faktisk å dra på en liten julegave handel i morgen, for jeg må også si at jeg allerede kjenner stresset med å ha nesten ikke kjøpt inn noen gaver enda. Heldigvis fremdeles 18 dager til jul..

Lage julekaker
Julekaker er så godt, og i år siden jeg nå bor for meg selv og kan gjøre som jeg vil, så har jeg bestemt meg for å bake flere slag med kaker til jul. Gleder meg allerede.

Julemat
Julemat trenger ikke å spises bare på julaften nødvendigvis. I hele desember spiser jeg masse julegrøt, det er jo så godt og ikke minst gir det meg julestemning, særlig med et glass rød saft eller julebrus ved siden av.

Lage pepperkakehus
I fjor lagde jeg og Pernilla pepperkakehus, og ble enige om å lage det i år også da det var så koselig og gøy. Håper virkelig vi får det til!


Julegater
Å se gatene og sentrene prydes av jul er så koselig. Her i Hønefoss pleier de å henge opp noen fine snøkrystaller hvert år, og senteret er pyntet både på yttersiden og innsiden. Det er koselig det!

Sette opp juletre og pynte
Her ble det som sagt satt opp og pynta til første desember. Jeg har plastikktre, så jeg slipper heldigvis røssingen og juletreet ser like fint ut frem mot jul. Jeg er egentlig vandt med at det settes opp noen dager før julaften, men jeg synes julen varer så kort da, så jeg vil gjerne sette det opp tidlig. Det er noe av det jeg liker best med å bo for meg selv, at jeg kan blant annet bestemme sånt selv og lage egne tradisjoner.  Skal få vist dere bilder av årets juletre her snart.

Drikke kakao
Kakao, marschmellow og krem. Trenger jeg å si mer?

Pynte pepperkaker
Når jeg var mindre pleide jeg alltid å pynte masse pepperkaker, det er noe som virkelig bringer frem gode minner ved julen. Kan ikke huske sist jeg gjorde det, så det har jeg så lyst til å få det til i år.

Snø 
I dag kom snøen her, og det hjelper på julestemningen at vinteren har vist litt mer tydelig tegn på at denne årstiden har kommet. Er ikke så glad i kulden i grunn, men det er jo koselig å få litt snø til jul hvert fall.

Julefilmer 
Allerede sett flere av julefilmene som ligger ute på Netflix, og gleder meg til å se enda flere!

Julegenser
I fjor kjøpte jeg min første julegenser, og brukte denne nesten hele desember. Glemt å hente den hos pappa, da den ligger igjen der, så det må jeg få gjort snart, så jeg får brukt den noen ganger før jula er omme. Kjøpte i tillegg et sett i fjor med rød genser og litt pynt som jeg gleder meg til å fikse på i år.

Tenne levende lys
Altså, det å tenne lys på denne mørke og kalde tiden er så koselig. Det gir så god og koselig stemning, hvert fall om man setter på en koselig film, har pledd over seg, og har noe snacks å kose seg med.

Julekalender 
Sist, men ikke minst- julekalendere. Å ha nedtelling frem til selve kvelden er noe jeg alltid har satt pris på. I år hadde jeg faktisk glemt å kjøpe julekalender,  tenkte å gjøre det helgen etter når butikkene var åpne igjen. Men forrige fredag dukket plutselig venninna mi opp her med en julekalender til meg, som hun hadde puttet ting i selv. Herregud så koselig gjort! Setter veldig stor pris på det. Pleier forresten å dele på Snapchat (adalsjentablogg heter jeg) hva jeg får i den hver dag etter deres ønske, så følg gjerne med. Jeg har også fått en sjokoladekalender av moren til Martine, og i tillegg fått søsteren min til å kjøpe en kinderkalender til meg fra Sverige som jeg fikk i dag. Så endte plutselig opp med tre her, hehe. Jentene har så klart fått julekalender også, noe som er stor stas. Jeg synes også  det er så koselig å følge med på julekalenderne som har gått og går på tv. Liker særlig de fra jeg var barn blant annet Jul på månetoppen og Jul i svingen. De er så koselige å se på!

 

Hva gir deg julestemning?

GIRLS NIGHT

På lørdag hadde jeg invitert noen venninner hjem til meg for å ha skikkelig jentekveld med taco, snacks og velvære.  Det startet med at vi spiste taco. Snacksen ble deretter tatt fram, før vi var i gang med pleie av hender, ansiktet og lepper. Søsteren min er Mary Kay konsulent, så hun viste oss ulike produkter som vi fikk teste ut. Kvelden ble helt klart vellykket, og jeg fikk inntrykk av at alle koste seg. Det ble så mye latter og god stemning. Må helt klart gjentas om ikke altfor lenge, for dette ble virkelig en koselig kveld, i tillegg til at vi fikk tatt ekstra godt vare på oss selv.


 

STORE FORANDRINGER

DEN SISTE TIDEN OG MYE Å SETTE SEG INN I 

Hei dere! Hvordan går det? Nå har det gått en stund siden sist oppdatering, nærmere to uker faktisk.  På den tiden har jeg vært hos min månedlige time for å ta blodprøve hos legen, hatt noen timer Bris, shoppa meg blakk på Black Friday, hatt jentekveld og vært en god del med venner. Jeg har også jobbet en del med Instagram (følg meg gjerne der, adalsjenta heter jeg). Med andre ord har det skjedd veldig lite, samtidig som det alltid har vært noe.

Det største som har skjedd på denne tiden er forandringene her på bloggen. Dere ser kanskje at designet er annerledes? Ikke nok med det så er malen hvor jeg logger inn, skriver blogginnlegg, ser statistikk og generelt alt som omhandler bloggen min forandret. Dette gjelder også alle andre som blogger for blogg.no. Altså vi alle tilhører fremdeles blogg.no, men det er mye av det bak bloggen som nå jobbes med og forbedres. Det skal hvert fall bli bedre sier det. Akkurat nå savner jeg slik som ting var før, og det er mye av det som har vært tidligere som aldri vil bli noe lignende engang. Men jeg vender meg nok til dette også, forhåpentligvis. Er hvert fall mye å sette seg inn i akkurat nå, jeg visste ikke engang hvordan jeg skulle få lasta opp bilder her. Har mye å lære, og jeg skal absolutt gi det en sjanse om ikke to.

Jeg ville hvert fall stikke innom nå å si at jeg lever, også ser jeg frem til å dele masse julebilder og litt andre ting denne måneden. Er faktisk i veldig julemodus om dagen. Koser meg med å pynte leiligheten, planlegger julegaver og hører på julemusikk. Ellers håper jeg dere har det bra, og at dere får en fantastisk uke!