MIN JULAFTEN I BILDER

 

Julaften i år var jeg veldig spent på. Jeg flyttet for meg selv for litt over et halvt år siden, og vi skulle for første gang feire hjemme hos meg. De siste juleaftene har egentlig vært veldig tunge og jeg har endt opp i tårer. Det å være så få, kjenne på ensomhet selv om man er sammen med noen, og at gamle vonde minner dukker opp er ikke så lett. Veit det er flere som har det som meg, som gruer seg til julen. Og det er helt greit. Det er lov å synes at det er tungt og vanskelig, ingenting er galt med det, men jeg håper dere alle koste dere etter beste evne uansett, og hvert fall ikke satt alene.

I år ble julaften faktisk litt annerledes. Jeg tror jeg trengte en forandring, det gjorde at jeg klarte å dytte bort litt gamle vonde minner og tenke litt mer på her og nå. Selv om det som har skjedd aldri glemmes, så klarte jeg likevel å kose meg. Og gjett hva? Ingen tårer kom, de presset ikke litt på engang. Det føles veldig deilig.

Nok om det. Vi har egentlig ingen spesielle tradisjoner på julaften. Tidligere pleide alltid jeg og søster`n å få en morgengave og kose oss med tv. Dette er blitt litt utgått med årene, og våres julefeiring starter ikke før middagen inntas klokka fem. I år ble den riktig nok litt senere. Hele dagen føltes som stress og jeg fikk ikke gjort alt jeg ønsket eller hadde behov for, men da vi satte oss ved middagsbordet en og en halv time senere senket stresset seg, og vi kunne kose oss med mat, gaveoppakking, dessert og film resten av kvelden.  Jeg liker ikke innstillingen “det blir jul i år også, uansett”, men jeg var faktisk nødt til å leve med den i år også siden dagene før jul og timene før julekvelden var bare evig kaos og mas. Håper å starte i bedre tid neste år, noe jeg trodde jeg hadde i år. Bedre lykke da, forhåpentligvis! Julematen ble hvert fall en suksess, alle var fornøyde. Gavene jeg ga til familien, ble virkelig satt pris på. Og jeg er så utrolig takknemlig for så mange fine og gode mennesker jeg har i livet mitt. Veldig koselig å bli ekstra satt pris på med en gave fra dem på julaften, fikk så utrolig mye fint! Resten av julen har forresten så langt blitt brukt på å ha besøk av søster`n. Hun dro andre juledag, så vi var å besøkte pappa første juledag og har bare kost oss i hverandres selskap ellers. Veldig koselig! Ellers har det ikke skjedd så mye resten av jula. Prøvd å få rydda opp litt i leiligheten, i tillegg til å vært litt med venner de siste dagene. Jeg gleder meg egentlig mest til at denne tiden er over, og at “hverdagen” kommer tilbake.

 

Hvordan  har dere julen deres vært? 
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg