LETTKLEDDE BER OM Å BLI VOLDTATT

Jeg reagerte sterkt på et tema som kom frem på «God Morgen Norge» for en stund tilbake da jeg var på jobb. Det omhandlet at russ ble anbefalt å ha tights under russebuksa, for at dette skulle forhindre voldtekt. Det har skapt store reaksjoner og her snakket de ut om dette teamet.

Dette er det mye om i media, og diskuteres rundt på internett generelt, ikke bare når det gjelder russ men også oss andre mennesker.  Vi jenter kan ikke lenger gå med hva man vil, før folk mener at disse menneskene ber om å bli voldtekt.

Jeg blir så sykt provosert når jeg leser slikt. For om man går i en topp med kløft, ber man faktisk ikke om at noen skal komme å knulle seg. Hva feiler det folk egentlig? Når ble det slik at andre skal bestemme hvordan du skal gå kledd? Når ble det ulovlig å gå med bikini på stranda? Det er respektløst. Jeg som selv er jente liker å pynte meg med fine topper og jeg legger jo merke til at om jeg har på meg en topp med litt kløft, så er blikkene der. Ikke på meg, men på min kropp. Utseende har tydeligvis ikke noe å si for disse gutta, men kroppen og det blir så feil. Om vi kler oss litt lettkledde, betyr ikke det ja til sex..

Det finnes jo også flere type voldtekter. En ting er russetiden, men det kan være voksne mot voksne, eller barn mot barn. Man hører også om voksne som forgriper seg på barn og ungdom, til og med foreldre som gjør det mot barna sine. Jeg mener at samme hvor mye lettkledd denne jenta går, så betyr faktisk ikke det at far i hus kan ta seg sin frihet til å voldta henne. Han skal være den voksne og ta ansvar. Og gjør han ikke det, er det mildt sagt noe galt med personen dessverre. Voldtekt kan skje andre veien også. Jenter og damer kan faktisk også voldta det motsatte kjønn. Og uansett hvem som gjør det og hvordan det foregår, syns jeg det er forferdelig. Det skal ikke skje..

Vi alle mennesker er forskjellige, og vi skal ha retten til å kle oss akkurat som vi vil, alle sammen. Det er faktisk overgriperen som har skylden i dette. Synd å si det, men har overgriperen bestemt seg, gjør han det uansett hva samme hvordan man går kledd. Istedenfor å tenke på hva andre mener angående hvordan man går kledd, så anbefaler dere alle om å aldri gå alene om dere er ute på byen eller andre steder. Gå alltid sammen med noen. Dette tror jeg kan forhindre voldtekt!

 

– Ann Helen

JEG DRØMMER MEG BORT!

Sponset innlegg

I går leste jeg om at noen hadde opplevd alle 4 årstidene på en og samme dag, og i dag var min Snapchat fylt med bilder av snøen som har dalt ned i løpet av natta. “Snø, tuller du med meg?”, var min første tanke. For i Drammen var det ikke noe snø å se, heldigvis. Der var jeg nok litt for tøff, for på vei til Oslo tidligere i dag, passerte vi Lier. Der var det jammen meg snø. Vi er i slutten av April, og det er snø? Hallo, det går ikke ann.. Jeg vil ha sommer, sol og varme i stede.

Norsk sommer som på bilde over, ser det dårlig ut til. Hva med en tur til utlandet i stede? Helt ærlig, så har jeg ikke opplevd så mye av verden. Men jeg har så klart veldig lyst. Jeg drømmer meg bort, tenk å kunne dra å oppleve verden. Om jeg kunne valgt et sted å dra ville det blitt London, kanskje med en av mine beste venner. Nydelig plass, spennende opplevelser og god mat, kan det bli bedre da? Ja, for gode shoppingmuligheter er det også, noe som er perfekt for meg. Jeg elsker å kunne kjøpe meg nye klær og sko, og sminke så klart!

Bilde lånt fra Hotels.com og Google.
Vil du vekk fra kalde Norge eller oppleve nye steder og andre kulturer? Da anbefaler jeg deg om å gå innom Rabble. Rabble gir meg en god oversikt og de billigste turene. Hotellbestillingen blir så mye billigere av å bruke rabattkoder fra Rabble hos Hotels.com, faktisk opp til 40%. Få en litt billigere flytur ved å fly med Norwegian, gode priser og ikke minst god service. Både travelbird og travelpartner er reiseselskaper som ønsker at du skal få billigst mulig tur. Jeg håper virkelig jeg får muligheten til å dra til London en gang, bare å sette i gang å spare.

//

Hvor går din drømmereise?

 

– Ann Helen

FINALLY WEEKEND!


Nå er jeg på vei til Hønefoss igjen og klar for helg! Ble et langt, men positivt møte med advokaten i dag og blir spennende å se hva som skjer videre i forhold til saken. Etter hva jeg fikk lese i papirene, og det vi snakket om, så har jeg endelig begynt å tro på at dette kan gå min veil faktisk, helt utrolig! Jeg veit folk er nysgjerrig og lurer på hva denne saken handler om. Dette er noe jeg ikke ønsker for de andre rundt meg sin del, å skrive noe om riktig enda. Men det er faktisk sånn at når mennesker gjør ulovlige ting, må noen sette en stopper for det. Enkelt og greit! 

Ellers i helgen skal jeg prøve å kose meg, men jeg har liten tro på at det blir noen fin helg. Men det er vel lov å håpe? Skal hvertfall på et ungdomsarrangement i morgen sammen med en av mine beste venner. Man må jo dra dit så lenge man har lov, haha! Og jeg syns man kan ha det minst like gøy uten alkohol, som med. Håper jeg klarer å få tenkt på noe annet de timene hvert fall, for det trenger jeg virkelig nå..

 

– Ann Helen

 

MØTE MED ADVOKATEN I MORGEN

I dag har jeg virkelig ikke hatt noen god dag. De siste månedene helt siden januar, har ikke vært noe gode. Men jeg har faktisk hatt noen greie dager nå, men i dag ble jeg helt på bunnen igjen.I kveld føler jeg meg helt alene, svikta og rett og slett ødelagt. Jeg har følt det sånn en stund, og jeg har sagt det før, men denne gangen mener jeg det. Det har aldri vært så mye som nå. Alltid er det noe eller noen som må ødelegge. Jeg snakket med ei dame i kveld og hun fikk meg til å tenke litt. Hun sier jeg bør være stolt over meg selv og over det jeg har fått til. Jeg møter opp på skole/praksisplass hver dag, gir alltid nye ting en sjanse, svikter aldri mennesker og gjør mitt aller beste angående de fleste ting. Og jeg prøver å ta det til meg, men det er ikke så lett..

Jeg skal faktisk være litt personlig med dere i kveld, for jeg har troen på at jeg har gjort det rette fremdeles. Jeg skal fortelle dere en bitteliten del av hva som foregår i livet mitt om dagen. Foreløpig ikke detaljert, men bare et bittelite stikkord som kan gi en forklaring på mye. Kanskje noen til og med begynner å ha litt forstårelse snart for hvordan jeg har det. 

Folk har vel sine tanker. Har hun kjærlighetssorg eller er hun gravid? Det er faktisk ingen av delene, det er mer alvorlig enn som så. Det er ikke bare en liten filleting. Jeg har anmeldt en sak, en veldig alvorlig sak faktisk. Jeg skal i møte med advokaten min i morgen, noe jeg både gruer og gleder meg til. Men jeg håper og tror at det skal gå bra. Jeg satser virkelig på at dette går den rette veien for min del! 

 

– Ann Helen

MY BIRTHDAY DRESS

På lørdag hadde jeg som sagt bursdagfest ettersom jeg fylte 18år på torsdag. Det var vanskelig  finne ut hva jeg skulle ha på meg, valget stod mellom 4 kjoler. De fleste av de jeg spurte var skeptisk angående kjolen jeg valgte, gi og med at de valgte en av de som ikke passet meg lenger. Men da jeg fikk på meg sminken, krøllet håret og litt smykker, ble det bra!

 

 

– Ann Helen

TUR TIL HOVEDSTADEN

I dag har vi på helsefagarbeider-linja vært i Oslo sammen. Vi har besøkt International Organization for Mirgration. I starten må jeg helt ærlig si at jeg ikke fikk med meg noe, da dama som holdt presantasjonen for oss snakket engelsk. Så ble det litt mer spennende da det endelig ble noen norske presentasjonen fra de andre menneskene der.  De har nok ikke verdens beste jobb med et stor smil om munnen, men virker som de gjør en god jobb for andre mennesker. Det de jobber med er viktig, og du kan lese det på nettsiden deres HER. Så var vi å besøkte Ibsenmuseet, noe som egentlig ikke gir noen sammenheng ettersom hva vi studerer. Og i tillegg har vi ikke forberedt oss noe egentlig på hva vi skulle i dag, noe jeg må si jeg syns var dårlig. Tross for det, var det lærerikt og en fin tur!

 

– Ann Helen

BIRTHDAY PARTY

Tacoen var ikke ferdig, jeg var ikke påkledd med kjole og sminke, og egentlig ikke klar for at bursdagen skulle starte. Men med litt hjelp mot slutten fra de andre, så kom vi i mål. Maten og dessert ble spist, pakker ble pakket opp, musikk og god stemning ble det, også kom alkoholen frem for mange, mens andre dro. Det var topp stemning, og jeg tror gjestene mine koste seg minst like mye som meg. Kvelden ble bra, selv om noen tårer presset seg på og rant nedover skinnet. Det var ikke bare fryd og gammen, men ønsker å se det positive med kvelden. Kvelden i går ble en veldig koselig kveld med gode venner! Min gode venninne Minda hadde med seg speilreflekskameraet sitt, noe jeg satt stor pris på da jeg ikke får brukt mitt om dagen. Hun har tatt de fleste bildene i innlegget, i tillegg til noen iPhone bilder fra meg.


 

 

 

– Ann Helen

MIN BURSDAG I BILDER

Klokka er passert midnatt og det egentlig to dager siden jeg fylte år nå. Jeg må si tusen takk for alle bursdagshilsener jeg fikk, blir så rørt over å få så mange fine hilsener. Dagen startet med å jobbe noen timer på praksisplassen, der jeg ble mast til å lage kake. Lagde risboller, og det virket som falt i smak for både ansatte og brukere. Deretter tura jeg til Mjøndalen for å hente kake som bestemor hadde bestilt. Ble en veldig hyggelig aften sammen med bestemor, oldemor, Roar og Robert. Etter litt kom naboene bort også. Kvelden gikk unna, og etter at jeg hadde sittet over en time for å takke alle hilsener jeg hadde fått, orket jeg ikke å blogge engang. I skrivende stund skal jeg snart legge meg. Er hos min kjære kusine, hvor vi skal gjøre klar til bursdagsfest senere i dag. Så dagen i dag har gått til mye ryddig og styr til den store dagen. Gleder meg noe sykt, så gira. Dette blir bra! Slenger med noen bilder fra bursdagen med familien.


Haha, måtte jo kjøpe når jeg først hadde lov.

 

– Ann Helen

18ÅR OG MYNDIG!

Dagen er kommet og dette er helt sinnsykt. Jeg kan ikke tro det selv en gang, det er faktisk litt sprøtt. I dag er det 18år siden jenta med kullsvart hår og 2 øyne på kom til verden på Ringerike sykehus. Tirsdag 21. april 1998, dagen hvor det siste barnebarnet kom til verden på både pappa og mamma sin side. Fra og med i dag trenger jeg ikke lenger å si at jeg føler meg voksen i mental alder, i dag er jeg 18år og voksen på papiret også.

Å fylle 18år er noe jeg både har gruet og gledet meg til. Det å bli myndig er noe jeg har gledet meg mye til, jeg er lei av å bli kalt liten fordi jeg ikke har “stemmerett”, men i dag er jeg ikke lenger liten. Jeg kan stemme, jeg kan ta lappen, jeg er faktisk voksen og ingen bestemmer over meg lenger. Det føles så fantastisk bra! Det er mye ting jeg har lyst til å gjøre nå som jeg er 18år. Jeg skal ta tatovering, ordne meg voksen bankkort og fikse opp i litt ulike papirer og slik, skaffe meg en bedre jobb (allerede i gang med å søke). Men jeg skal også ta lappen. Om det ikke ble på bursdagen min, så får jeg det nok om ikke så lenge håper jeg.

Dagen i dag har jeg lite forventninger til. Skal prøve å nyte dagen best mulig, selv om jeg har ting i bakhodet som virkelig han ødelegge dagen. Bestemor har bestilt waleskringle, så blir en liten feiring med familien i dag. Det blir koselig!  Må si det er litt rart å ikke ha pappa rundt meg denne dagen, gi og med at jeg har opplevd alle mine 17 tidligere bursdager med han. Slik er det nå som jeg går på skole, men jeg ser heldigvis han og jentene mine igjen på fredag en liten tur. Blir nok en feiring med pappa senere. Til helgen skal jeg ha bursdagsfest, der jeg har invitert gode venner av meg. Det blir bra!

 

– Ann Helen

JEG HAR GJORT DET RIKTIGE

For en tid tilbake skrev jeg dette innlegget. Jeg var i tårer av full fortvilelse og redsel. Jeg var sint, og kjempelei meg på samme tid. Der og da angret jeg på hva jeg hadde gjort, og hvordan jeg hadde klart å snu familien min opp ned på 1-2-3. Men jeg har endelig innsett hvor riktig valget mitt egentlig var. Jeg ser at dette kan gi et positivt utfall for min egen del. Men jeg kan jo aldri si det for sikkert heller, for man veit aldri hvor brått ting kan snu. Ting er ikke ordnet seg enda for meg, men det er lov å håpe om at det skal ordne seg. Jeg sliter en del med skyldfølelse etter at jeg har opplevd og etter så mange år motgang. Da er det vel kanskje på tide, at det skal gå min vei? Ingen skal noen gang ødelegge for meg, jeg skal klare det uansett hva som hindrer meg på veien.

 

– Ann Helen