OPPSKRIFT: VÅRRULLER

Denne oppskriften gir ca. 28 vårruller.

 

Dette trenger du: 

600 g hodekål 

3 gulrøtter

800 g kyllingkjøttdeig 

3 ss matolje, jeg brukte solsikkeolje 

6 ss søt chillisaus 

3 ss soyasaus

28 blad filodeig 

Vann eller egg til pensling for å lukke igjen vårrullen. 

Matolje til pensling på toppen

 

Dette gjør du: 

1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne, og bruk en stekespade til å dele den i mindre biter. Om du lager en større porsjon anbefaler jeg å steke kjøttdeigen i flere omganger.

1. Kutt opp kålen i tynne strimler og riv gulrot med rivjern. 

2. Legg kålen i en kjele med oljen og stek den til den er myk. Tilsett deretter til de revne gulrøttene, søt chillisaus og soyasaus. Smak til mengde av chilli- og soyasaus til det blir etter eget ønske. 

3. Hell kjøttdeigen oppi kjelen og blant det sammen. Avkjøl blandingen.

4. Legg et filodeig- blad på arbeidsbenken, en fjøl, eller lignende med en av spissene vendt mot deg.

5. Fordel 1-2 ss (alt ettersom eget ønske) av kjøtt- og grønnsaksblandingen cirka midt på filodeig-bladet, men gjerne litt mer mot kanten som er vendt mot mot deg. Pensle litt vann eller egg på sidene på kanten som er vendt fra deg. Ta tak i kanten som er vendt mot deg og dekk over kjøttet og rull en gang til. Deretter brett de to kantene på sidene inn mot midten for så og rull vårullen tett sammen. Gjør det samme med restene av filodeig-bladene og fyllet. 

6. Om du ikke skal servere vårrullene med en gang, er det lurt å fryse de ned før steking. Om du skal servere de med en gang, legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir.

7. Sett på stekeovnen på 225 grader. Pensle vårrullene godt med olje, og stek på midterste rille i 10-15 minutter til de er litt sprø og gylne. Hvor lang tid dette vil ta kan variere fra ovn til ovn. 

 

Velbekomme! Vi spiste dette med ris og søt chillisaus til, men en salat er også veldig godt til! 

UKENS MATHANDEL

Reklame | Oda 

Innlegg som dette er blitt tatt veldig godt imot tidligere, og jeg tenkte derfor å dele denne ukens mathandel med dere. I går mottok vi hjemlevering fra Oda (tidligere Kolonial). Vi har egentlig to matvarebutikker veldig nærme oss, men å handle med hjemlevering gjør at vi unngår å handle så mye unødvendig som i utgangspunktet ikke var satt opp på lista. Melk, brød og eventuelt noe mer pålegg må vi nok fylle på med, men ellers har vi det meste vi trenger for de neste ti dagene. 

Planlagte middager for tiden fremover er blant annet hjemmelaget moussaka, kjøttboller med poteter og litt annet tilbehør, entrecôte, tomatsuppe med egg, pitabrød med kjøttdeig og Bali kyllinggryte. 

Jeg skal også prøve meg på å lage vårruller for første gang. Gleder meg! 

Gleder meg til å teste ut denne yoghurten. Elsker safari mango yoghurt, så er spent på denne.. 

 

Hvis du benytter deg av denne linken, får du – 100 kr i avslag på din første handel hos Oda om du handler for over 600 kr.