SHOPPINGDAG!

Nå er vi klare for en dag med shopping og sitter allerede på bussen på vei til Sandvika. Satser på en kjempefin dag! 

Litt av en natt vi har hatt også. Sovnet sammen med Henriette ved med side og våknet opp uten henne. Først ble jeg brått bekymret for at noe hadde skjedd henne, men skjønte fort at hun hadde nok bare lagt seg i stua. Og det hadde hun også, takket være den fæle snorkingen min. Flaut!

 

 

 

-Ann Helen 

JENTEKVELD

Koser meg gløgg i hjel hos min gode venninne Henriette. Godteriet er på plass, pcen på fanget og skavla går i 100. Veldig koselig! Sist gang vi gjorde dette var vel i sommerferien, så det begynner å bli en stund siden nå. I morgen skal vi til Sandvika storsenter, gleder meg enormt til det. Er ikke ofte jeg er på kjøpesentere i Ål for å si det sånn, så satser på mange nye innkjøp i morgen!

 

 

– Ann Helen

LOVE IT ALL

Føles helt fantastisk å være tilbake i Hønefoss, og denne gangen er jeg ikke her bare for en helg, men faktisk for over en uke som betyr masse tid til de som betyr mest for meg. Love it! I dag har jeg hatt en fin dag i Hønefoss med noen venner av meg, og jeg kjenner bare lykken ståler inni meg av å være her!


Måtte bare slenge med dette fine bilde av Henriette og Andreas.
Nå skal jeg kose meg resten av kvelden sammen med min gode venninne Henriette før vi skal til Sandvika storsenter i morgen. Pizzaen er inntatt og photoshoot, snakking og godterispising står for tur♥

 


 

– Ann Helen

KJÆRE JOTUNHEIMEN OG VALDRESRUTEN BILSELSKAP AS (JVB)

Kjære Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap AS (JVB). Takk for at dere har ansatt uoppmerksomme sjafører som kjører forbi deg når du skal på bussen. Kjære bussjåfør. Må jeg stå helt i veien på E16 og veive med hele kroppen for at dere skal se meg, eller kommer jeg til å bli påkjørt da? Du spurte til og med passasjerene dine om de så meg, men ingen hadde sett meg. Skal du pådra ditt ansvar som bussjåfør til passasjerene? Nei veit du hva! Det er ikke sånn man gjør det..
Jeg er jeg mildt sagt irritert og sint, eller rettere sagt fly forbanna i dag. Jeg hadde en avtale i Hønefoss kl.14, og rakk dessverre ikke denne. Jeg var ved bussholdeplassen 8 minutter før tiden og du kjørte rett forbi meg 8 minutter etter tiden. Tusen takk skal du ha!!!
– Ann Helen

HØSTFERIE!

Aaaah, endelig høstferie! Føles herlig å tilbringe litt over en uke i Hønefoss nå, sove lenge, være med de som betyr mest og bare nyte dagene♥ I dag har jeg og Martin et maleprosjekt på gang, så om noen timer når han har våknet skal vi sette i gang med det. Blir nok en kjempefin, men slitsom dag.


Håper dere alle får en kjempefin helg og høstferie til dere som har det nå!

 

 

 

– Ann Helen

BRUKER BLOGGEN SOM PSYKOLOG

Hva syns du om bloggere bruker bloggen som dagbok i stede for å gå til psykolog? Hva mener du? Er det egentlig så lurt? Tror du det vil påvirke arbeidslivet i fremtiden eller at det vil slå ned på deg i fremtiden?

Så lenge du skiller mellom privat og personlig, ser jeg ikke var som er problemet om å skrive om livet sitt på nett. Du har selv en grense med hva du ønsker å dele på bloggen og ikke, så lenge du klarer å overholde den grensa du selv har, så deler du akkurat det som passer deg. Selv har jeg vært bak skjermen i 3år, og skrevet om mine oppturer og nedturer i livet mitt. Jeg har hatt mange tøffe år bak meg, og kanskje enda fler i møte. For meg har aldri psykolog vært noe alternativ. Jeg har alltid syns det har vært mye lettere å skrive det ned istedenfor å snakke om det til noen. Den siste tiden, eller egentlig de siste årene har vært utrolig tøffe med mye som har skjedd.  Men jeg har også en periode her i livet hvor jeg ser for meg som blir tøffest av alle, så fort jeg blir tøff nok til å gjøre noe ut av den situasjonen. Jeg veit at det er mennesker i verden har det mye verre enn meg, men alle trenger å lette på tankene sine og det er sånn jeg gjør det, med å skrive ting her.Noen av dere har kanskje merket at jeg ikke har vært veldig aktiv på bloggen i det siste og det er grunnen til det! Jeg sitter for det meste og tenker, og har lyst til å skrive ned alt og dele det med dere, men der går faktisk min grense om hva som er privat og personlig. For meg er dette for privat å deles om på bloggen enn så lenge, og kanskje en gang om et par år ønsker jeg å dele dette. Men sånn som jeg ser det nå, kommer det ikke til å skje.

 

 

– Ann Helen

24.09.2015

Nå har jeg faktisk akkurat kommet inn dørene, klokka er jo seint på natt for min del som skal stå opp igjen om 4 timer. Men hatt en veldig koselig kveld med en gutt jeg har blitt kjent med her i Ål. Så glad for å endelig bli kjent med nye folk her og jeg er like glad for å bli kjent med gutter som jenter. Gutter lager gjerne litt mindre drama en jenter og lettere å komme over ens med.Selvfølgelig er det ikke alltid sånn, men ofte. Jeg har hvertfall merka det her at det utrolig vanskelig å komme inn på jentene i klassen og kunne finne på noe med dem, og da er det bedre å ha noen å være med enn ingen!

I dag har jeg faktisk bodd på internatet en hel måned. Tiden har gått så utrolig treigt og jeg veit egentlig ikke hvordan jeg har klart å være her så lenge engang. Og ja, for meg har dette vært lenge! Vært lat i dag også, sovna litt etter skolen før jeg stod opp og lagde mat. Pasta di Parma med skinke stod på menyen min i dag, og jeg gleder meg til å åpne matpakken min i morgen.

Håper dere alle har hatt en kjempefin dag!

 

 

 

– Ann Helen

 

FØLG DRØMMENE DINE HER I LIVET, MEN FØLG MEG FØRST

 

 

– Ann Helen

HVORDAN BEDRE KLASSEMIJØET? START MED DEG SELV!

I dag hadde vi besøk av to fantastiske mennesker i klassen som snakket litt for å prøve å bedre klassemiljøet våres. Jeg syns de kom med noen supre gode tips og ønsker derfor å dele dette med dere! Timen handlet i hovedsak om oss selv, og senere kommer de tilbake med hvordan man er mot andre osv.

Vi startet hele timen med å tenke og reflektere på dette: “Hvis du er den eneste personen på jorda, hva ville du følt da?”. Svaret mitt ville vært “Ensomhet, tristhet og redsel”. Jeg tror mange i klassen ikke helt skjønte hva de ville frem til med dette, men selv skjønte jeg helt klart hva de mente. Mange føler seg alene på skolen, man har ingen å være med og ingenting å gjøre. Og skal jeg være helt ærlig, kjenner jeg meg igjen i dette. Det er viktig at alle skal føle tilhørighet og være en del av klassen. Men hva skal du gjøre for å oppnå tilhørighet hos andre? Jo, være positiv, være med andre mennesker og inkluder alle!

Mange som føler seg alene, føler at man ikke har noen å snakke med, og når man først har noen snakker med noen, lytter de ikke etter. Dette kan få deg til å virke ensom, trist og alene. For å vise at du er en god lytter, er det viktig med øyekontakt, høre nøye etter, vise tegn på at du følger med og gjenta for deg selv hva den andre sier. Velg også å stille et reflekterende spørsmål i forhold til hva den andre sier og lytt reflekterende. Dette fører til en god kommunikasjon og samspill med andre som kanskje ikke føler at de har like stor tilhørighet i klassen!

Her har jeg en video jeg ønsker å meddele også, som disse folkene viste oss i dag. Her ser du hvor mye god kommunikasjon kan gjøre!

Vi har mange tanker og følelser som svirrer rundt oss daglig. Enten du er glad, sint, trist eller redd som er de 4 av grunnleggende følelsene våre. Men hvordan fungerer dette? Er det tankene som styrer følelsene våre? Eller er det følelsene som styrer tankene? Selv trodde jeg at dette gikk litt om hverandre, men der tok jeg feil gitt. Tankene styrer følelsene våre, og da har vi faktisk en mulighet til å styre tankene våres! Sier en person noe til deg, blir det en tanke som utvikler følelser på en positiv eller negativ måte.

For å bli tryggere på deg selv og hva du gjør i hverdagen, er det viktig å finne ut hvem du er. Hva er identiteten din og hvordan utvikles denne? Det er kanskje vanskelig å tro, men identiteten kommer faktisk fra andre, de forteller deg hvordan du er som person. Det har jeg faktisk erfart. Hele grunnskolen var jeg et mobbeoffer, jeg var problemet. Dette gikk selvfølgelig inn på meg, og har påvirket meg som person for hvordan jeg er i dag. Jeg har lært å takle mer og være sterk, samtidig har de fortalt meg stygge ting som har påvirket min selvtillit. Hele livet er vi under identitetsutvikling og identitetshopping, vi forandrer oss stadig som person!

Hvordan kommunikasjon har du? Bruker du et annet språk på sosiale medier enn du gjør til vanlig? Ikke tenk deg om på dette, for svaret er JA uansett! På sosiale medier sier du utrykk som dette: “lol”, “yolo”, “omg” osv.. Til voksne eller brukere som vi i vårt yrke skal jobbe med, er dette et uaktuelt språkbruk. Tenk over de etiske retningslinjene i språket, og si til deg selv: “Sårer jeg noen nå?”, “Hva vil h*n tenke om det jeg skriver?”.

Hvis noen kaller deg stygg, hva tenker du da? Blir du lei deg eller kanskje sint? Etter å ha hørt dette et par ganger, vil du føle på dette som en søppeltanke. Jeg skal gi dere et eksempel til som disse menneskene sa i dag. Kjører du bil og det blir rødt lys. Hva tenker du da? Sannsynligvis blir du sint eller irritert, hvertfall om du er i stressende humør. Dette en søppeltanke, en unødvendig tanke og en bagatell du bare bør fjerne rett vekk fra hodet ditt. Å fjerne disse søppeltankene vil hjelpe deg mye som person, du vil unngå selvskading og psykiske problemer og lidelser hos deg selv som person.

Ytre sinnutløser–> Det man uttrykker

Indre sinnutløser–> Det man tenkte

Ytre sinnesignaler –> Kroppsspråk

Indre sinnesignaler–> Innvendig følelse

 

For noen var kanskje dette et meningsløst innlegg og syns dette er rart å dele om på bloggen i forhold til alt det andre jeg skriver om. Men for meg syns jeg dette var interessant, en tankevekker og definitivt noe jeg vil ta med videre i livet. Jeg lærte masse av dette, og gleder meg allerede til de kommer tilbake i klassen for å snakke om hvordan dette fungerer i forhold til andre osv. Håper dette kan hjelpe andre også!

 

 

– Ann Helen

#INSPO


 

– Ann Helen