HVORDAN BEDRE KLASSEMIJØET? START MED DEG SELV!

I dag hadde vi besøk av to fantastiske mennesker i klassen som snakket litt for å prøve å bedre klassemiljøet våres. Jeg syns de kom med noen supre gode tips og ønsker derfor å dele dette med dere! Timen handlet i hovedsak om oss selv, og senere kommer de tilbake med hvordan man er mot andre osv.

Vi startet hele timen med å tenke og reflektere på dette: “Hvis du er den eneste personen på jorda, hva ville du følt da?”. Svaret mitt ville vært “Ensomhet, tristhet og redsel”. Jeg tror mange i klassen ikke helt skjønte hva de ville frem til med dette, men selv skjønte jeg helt klart hva de mente. Mange føler seg alene på skolen, man har ingen å være med og ingenting å gjøre. Og skal jeg være helt ærlig, kjenner jeg meg igjen i dette. Det er viktig at alle skal føle tilhørighet og være en del av klassen. Men hva skal du gjøre for å oppnå tilhørighet hos andre? Jo, være positiv, være med andre mennesker og inkluder alle!

Mange som føler seg alene, føler at man ikke har noen å snakke med, og når man først har noen snakker med noen, lytter de ikke etter. Dette kan få deg til å virke ensom, trist og alene. For å vise at du er en god lytter, er det viktig med øyekontakt, høre nøye etter, vise tegn på at du følger med og gjenta for deg selv hva den andre sier. Velg også å stille et reflekterende spørsmål i forhold til hva den andre sier og lytt reflekterende. Dette fører til en god kommunikasjon og samspill med andre som kanskje ikke føler at de har like stor tilhørighet i klassen!

Her har jeg en video jeg ønsker å meddele også, som disse folkene viste oss i dag. Her ser du hvor mye god kommunikasjon kan gjøre!

Vi har mange tanker og følelser som svirrer rundt oss daglig. Enten du er glad, sint, trist eller redd som er de 4 av grunnleggende følelsene våre. Men hvordan fungerer dette? Er det tankene som styrer følelsene våre? Eller er det følelsene som styrer tankene? Selv trodde jeg at dette gikk litt om hverandre, men der tok jeg feil gitt. Tankene styrer følelsene våre, og da har vi faktisk en mulighet til å styre tankene våres! Sier en person noe til deg, blir det en tanke som utvikler følelser på en positiv eller negativ måte.

For å bli tryggere på deg selv og hva du gjør i hverdagen, er det viktig å finne ut hvem du er. Hva er identiteten din og hvordan utvikles denne? Det er kanskje vanskelig å tro, men identiteten kommer faktisk fra andre, de forteller deg hvordan du er som person. Det har jeg faktisk erfart. Hele grunnskolen var jeg et mobbeoffer, jeg var problemet. Dette gikk selvfølgelig inn på meg, og har påvirket meg som person for hvordan jeg er i dag. Jeg har lært å takle mer og være sterk, samtidig har de fortalt meg stygge ting som har påvirket min selvtillit. Hele livet er vi under identitetsutvikling og identitetshopping, vi forandrer oss stadig som person!

Hvordan kommunikasjon har du? Bruker du et annet språk på sosiale medier enn du gjør til vanlig? Ikke tenk deg om på dette, for svaret er JA uansett! På sosiale medier sier du utrykk som dette: “lol”, “yolo”, “omg” osv.. Til voksne eller brukere som vi i vårt yrke skal jobbe med, er dette et uaktuelt språkbruk. Tenk over de etiske retningslinjene i språket, og si til deg selv: “Sårer jeg noen nå?”, “Hva vil h*n tenke om det jeg skriver?”.

Hvis noen kaller deg stygg, hva tenker du da? Blir du lei deg eller kanskje sint? Etter å ha hørt dette et par ganger, vil du føle på dette som en søppeltanke. Jeg skal gi dere et eksempel til som disse menneskene sa i dag. Kjører du bil og det blir rødt lys. Hva tenker du da? Sannsynligvis blir du sint eller irritert, hvertfall om du er i stressende humør. Dette en søppeltanke, en unødvendig tanke og en bagatell du bare bør fjerne rett vekk fra hodet ditt. Å fjerne disse søppeltankene vil hjelpe deg mye som person, du vil unngå selvskading og psykiske problemer og lidelser hos deg selv som person.

Ytre sinnutløser–> Det man uttrykker

Indre sinnutløser–> Det man tenkte

Ytre sinnesignaler –> Kroppsspråk

Indre sinnesignaler–> Innvendig følelse

 

For noen var kanskje dette et meningsløst innlegg og syns dette er rart å dele om på bloggen i forhold til alt det andre jeg skriver om. Men for meg syns jeg dette var interessant, en tankevekker og definitivt noe jeg vil ta med videre i livet. Jeg lærte masse av dette, og gleder meg allerede til de kommer tilbake i klassen for å snakke om hvordan dette fungerer i forhold til andre osv. Håper dette kan hjelpe andre også!

 

 

– Ann Helen

2 kommentarer
  1. Et kjempe fint innlegg, jeg elsket det! Fint om du vil dele mer når du har lært mer!:) Du skriver fantastisk bra og bloggen din er veldig fin:) Ha en fin dag:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg