OPPSKRIFT: GROVE RUNDSTYKKER

Disse grove rundstykkene har jeg laget noen ganger tidligere, og i dag lagde jeg de på snapchat for andre gang. Har da også delt oppskriften, men tenkte å ha den liggende her slik at den er alltid er tilgjengelig for dere.

 

Dette trenger du: 

1 pk tørrgjær eller fersk gjær

1 L melk

1 ts salt

3-4 ss olje

5 dl sammalt hvete

grov 2 dl havregryn

Ca. 1000 g hvetemel

 

Dette gjør du:

1. Om du bruker tørrgjær så bland den med alt det tørre.

2. Rør inn den 37 graders temperert melken.

3. Tilsett oljen. Elt deigen til den blir jevn og smidig.

4. Dekk til med plast og la den heve i ca. 40 minutter til deigen nesten er dobbel størrelse.

5. Kna deigen litt og form rundstykkene til passelig størrelse.

6. Etterhev i ca. 30 min.

7. Sett ovnen på 220 grader.

8. Pensle rundstykkene med melk og strø over litt havregryn på toppen.

9. Stekes midt i ovnen på over og undervarme i 10 min.

 

 

Velbekomme! 

NOEN BILDER AV MEG SOM LITA

Til denne ukens spørsmål fikk jeg spørsmål om jeg kunne dele noen bilder av meg selv fra da jeg var lita. Har funnet frem noen jeg har delt tidligere, og noen dere ikke har sett før. Håper dere vil synes det er gøy å se!

Meg som nyfødt.

Katten vår Tussi ♥

Elsket å male tre-ting og legge på servietter da jeg var mindre ♥

Blid og fornøyd i badestamp, men den skamklipte luggen da, haha!

Litt (ufrivillig) guttete stil kanskje.

Fra da vi hadde campingvogn i Charlottenberg ♥

 

 

 

Snap: adalsjenta // Insta: annhelen.nygaard

UKENS SPØRSMÅL #103- FREMTIDSPLANER, MATBUDSJETT, YOUTUBE..

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL

Hva er deres fremtidsplaner?
Vi begge ønsker å bli bedre psykisk, fast jobb og økonomisk trygghet, hus og barn.

Kan du legge ut flere bilder fra når du var liten? Det er så koselig! 
Ja, kan det kan jeg gjerne gjøre! Deler det i et eget innlegg ♥

Hvor mye bruker du på mat i uken? Uten Martin sitt budsjett, kun ditt forbruk. 
Det er litt vanskelig å si egentlig, for Martin og jeg deler på matutgifter. Noen ganger betaler jeg, noen ganger betaler han, og noen ganger vippser vi hverandre. Prøvd å sjekke over hvor mye jeg har brukt på mat denne måneden for så og dele det på uker, men det er vanskelig i si noe konkret som sagt for det varierer så mye.

Hvor høy er du?
Jeg er 1,66.

Hva er din drømmejobb?
Jeg vil jobbe med mennesker, gjerne gjennom en organisasjon eller lignende. Sosiale medier er også noe jeg synes er gøy, og som kunne vært en drøm å jobbe med.

Hva er videre plan med YouTube? Hvilke videoer vil vi få se? 
Vi har veldig lyst til å lage matnyheter, spørsmålsrunde om oss, morsomme challenger, innkjøp og reisevlog, men vi ønsker også å lage videoer dere vil se. Klikk her for å komme til Youtube-kanalen vår.

Kan du lage liste med musikktips? 
Har allerede noen lister på spotify. Denne lista har mye typisk fest musikk, denne er mer rolig og som jeg hører på når jeg er lei meg, trenger å ta det rolig eller bare ikke orker den fest musikken. Også har jeg en liste med veldig få sanger som jeg booster meg selv opp med. Har som sagt ikke mange sanger i den lista så kom gjerne med forslag til sanger jeg kan legge inn som passer inn i den lista. Her finner du den lista.

Ser du på Netflix? I så fall hva ser du mest på? 
Nei det gjør ikke, men ser en del på Tv2 sumo, Dplay, viafree og Disney +.

Hva ser du deg selv som når du bli pensjonist? Liksom hva du tenker du å gjøre og sånn.
Det er ikke noe jeg vil tenke på akkurat nå. Vil leve litt her og nå..

Favorittserier for tiden? 
For tiden ser vi på Paradise Hotel, Farmen, Home and away og i går begynte jeg å se videre på Hotel Cæsar igjen. Men når bloggerne og Isabel sin serie gikk på tv, var dette altoppslukende.

Du sier du spiser kjøtt, hva slags type spiser du mest? Jeg spiser bare fisk.
Jeg spiser kjøtt fra gris, ku, kylling, og fisk for det meste.

 


Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? 

VIDEO: HJEMMET VÅRT

House tour har vært etterlengtet veldig lenge og endelig har jeg fått filmet en til dere. Var litt usikker på om jeg skulle dele den nå, da vi har lyst til å gjøre litt endringer her hjemme, men tenkte det kunne være gøy å se både før og etter disse endringene, kanskje vi også kan få til en video når vi gjør endringer også, hvis det er av interesse?

 

Klikk her for å se videoen. 

EN PRESENTASJON AV HVEM JEG ER

Hallo og velkommen til min blogg! 

Leserantallet øker stadig, og det samme med nye besøkende her, så tenkte å fortelle litt om hvem jeg er og mine interesserer, så dere kan bli bedre kjent med meg som person. Dette er bare et av mine mange hundre innlegg, for jeg har nemlig drevet denne bloggen siden 2012. På denne tiden har jeg forandret meg en del, og det samme har bloggen. Men jeg har fremdeles to “hjertesaker” om jeg kan si det sånn? Det er hvert fall to saker som står meg nær. Psykisk helse og kroppspress.

Jeg mener at vi alle mennesker skal få være seg selv uten å føle noe press fra andre, først og fremst når det gjelder kropp og utseende. Jeg snakker daglig med mennesker, spesielt unge som ikke føler seg bra nok som de er, som venter på å kunne legge seg under kniven så fort de blir gamle nok, som ønsker fillers i leppene og som ikke føler seg god nok blant mennesker, så de faktisk velger å sjukemelde seg. Hvor sykt er ikke det? Her prøver jeg altså å være en motstrøm. Jeg ønsker at du som leser skal føle deg god nok, verdifull og vite at du er bra nok akkurat som du er.

Det andre som står mitt hjertesak, er som jeg nevnte innledningsvis: psykisk helse. Vi alle mennesker har en psykisk helse, men noen sin er dårligere enn andre. Mitt immunforsvar har alltid vært bra, for uten mitt psykologiske. Jeg selv sliter med angst, og har gjort det i mange år. Da jeg var yngre ble jeg diagnostisert med ADHD, noe som senere ble fjernet. Jeg har hatt en ganske vanskelig oppvekst, preget av alkoholisme, seksuelle overgrep og omsorgssvikt. I senere tid viste det seg at da jeg ble diagnostisert med ADHD, var det angst jeg slet med. Disse har ganske like symptomer.

Selv om jeg per dags dato sliter en del etter dette, har jeg en mål om å bli bedre, forhåpentligvis frisk. Jeg jobber med meg selv, trosser angsten og har tatt noen valg i livet mitt for å få det bedre med meg selv, selv om det også i blant kjennes sårt. Jeg er en sårbar person, samtidig som jeg er vanvittig sterk! Jeg har opplevd relativt mye i mitt unge liv, men er på vei til et mye bedre sted i livet. Jeg har troen på at man kan bli bedre, fordi jeg sitter her med den erfaringen selv. Jeg har blitt bedre fra mye, men det har også kommet andre problemer som jeg trenger å jobbe med, som jeg også har troen på at jeg kan jobbe med ut fra og bli bedre. Derfor er angst en av mine hjertesaker. Jeg ønsker å bruke min erfaring til å hjelpe andre mennesker, og bidra til mer åpenhet og forståelse rundt psykisk helse.

For uten om dette er en jeg en jente som er glad i livet og nysgjerrig på hva det har å by på. Jeg er 22 år, og bor i Hønefoss-område. Jeg er samboer med Martin. Vi ble et par 2. juli 2019. Jeg har også to hunder, Milla og Michelle. Sammen er vi en liten familie på 4 ♥ Vi liker å hjelpe hverandre med våre sosiale medier, reise, spise god mat, og tilbringe tid sammen med jentene våre.

 

Nå er jeg nysgjerrig på hvem dere er. Hvor er dere fra? Hvor gamle er dere? Hva er deres interesser? 

VI TESTER VERDENS STERKESTE NUDLER

Ny video er ute på kanalen våres, og denne gangen tester vi ut verdens sterkeste nudler. Tenker at det ikke er så mye si, for vil ikke røpe for mye. Hadde satt stor pris på om du ville se videoen og legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes.

 

Sjekk gjerne ut videoen ved å klikke her.

TACOFORM MED KREMET PASTA

Denne matretten delte jeg for andre gang på snappen min i går og spørsmålene var mange som oppskriften. Denne retten er ganske enkel å lage, og ikke minst rimelig. Mye av dette har man kanskje som rester i kjøleskapet, og andre er billig til innkjøp. Oppskriften holder til to personer, om ikke tre, men du kan enkelt øke og minske oppskriften, alt ettersom hva du liker og hvor mange porsjoner du har behov for. Liker du ikke så gått smaken av crème fraîche kan du tilføye mer pasta for å dra den ut litt mer med pastaen. Du kan også tilsette litt grønnsaker om du vil, i går tok vi oppi mais som er Martin sin favoritt i så og si all mat. Det smaker også godt med en salat til.

 

Dette trenger du:

250g tacokrydret kjøttdeig (av den typen du liker)

5 dl pasta (vi har brukt penner og skruer tidligere, men du kan nok bruke sløyfer eller andre typer om du heller vil det)

Halv pakke kremost med urter eller en annen smak du liker

Halv pakke crème fraîche

Revet ost  

Dette gjør du: 

1. Sett ovnen på ca. 200 grader (kan variere fra ovn til ovn).

2. Kok pasta etter anvisning på posten.

3. Stek kjøttdeig og ta i krydder og vann etter hva du selv liker.

4. Smelt kremosten i en kjele på lav varme. Hell deretter crème fraîche oppi, og bland godt sammen.

5. Ta så pastaen oppi blandingen og rør det sammen.

6. Hell pastablandingen i en ildfast form, og deretter tacokjøttet. Strø så over revet ost. Vi tok også mais på toppen, noe som var veldig godt!

7. Inn i ovnen til osten er gyllen (ca. 15 minutter).

 

-og nyt!

Send meg gjerne på bilde på snap (adalsjenta heter jeg der) eller insta (annhelen.nygaard) om du prøver oppskriften ♥

UKENS SPØRSMÅL #102- LIVSSTILSENDRING, KLE SEG ETTER FASONG, PLANTEBASERT DIETT..

DENNE UKENS SPØRSMÅL

 

Hvor kjøper du buksene dine? Det er så fin fit på dem, vil ha sånn selv. 
Kjøper oftest buksene mine fra Zizzi, men favorittene mine er faktisk fra Primark. De er så gode, men har dessverre så mange av dem. Kvaliteten er bra og prisen er upåklagelig. Tror jeg betalte 130kr for en bukse. Har også noen fra Cubus, som jeg liker godt.

Når fikk du mensen? 
Jeg fikk mensen da jeg var 10 år gammel.

Hvorfor går det med livsstilsendringen din? Kostholdet, treninga eller døgnrytmen? 
Har ikke akkurat sagt at jeg er i noen livsstilsendring. Jeg fokuserer på å bedre psyken min med å komme meg med ut, rutiner og døgnrytme.

Har du samboer/kjæreste?
Ja det har jeg. Vi har vært sammen siden juli 2019 og om rundt to uker har vi bodd sammen ett helt år. Tiden går fort altså!

Hei. Hvorfor prøver du ikke å få deg en jobb med litt høyere stilling? Er du komfortabel med å være permittert og kun gå hjemme?
Jobben er noe jeg holder utenfor sosiale medier, men kan si det sånn at hvor mye jeg jobber er ikke noe jeg deler 100% da jeg ikke forteller hver gang jeg jobber, og om jeg kommer til å skaffe meg mer jobb så vil jeg også holde dette utenfor, hvert fall slik jeg ser det nå. Dette av personlige grunner.

Hva gikk du på videregående? 
Jeg gikk to år innen helse og et år med påbygg.

Hvorfor ordner ikke Martin medisinene selv?
Jeg vil være snill å gjøre det for han, fordi jeg veit han setter stor pris på at jeg gjør det for da veit han at det blir riktig og at det er system i de

Hva tenker du om å kle seg etter fasong?
Dette har vi hatt en liten diskusjon på tidligere her. Jeg tenker at andre skal ikke skal dømme hva det betyr å kle seg etter fasong hos hver enkelt person. Jeg mener man skal få gå i hva man vil uavhengig av størrelse. Har du lyst til å ha på en magetopp så gjør du det, har du lyst til å gå i en litt utringet topp så gjør du det, har du lyst til å gå i en stram shorts så gjør du det, og har du lyst til å ha på deg en stor hettegenser eller tjukk ullgenser, ja da gjør du det. Synes det er så gøy å se videoer hvor personer i ulik størrelse kler seg i det samme, og alle kler det like godt etter min mening!

Når tenker du at du kunne giftet deg? 
Jeg kunne på en måte giftet meg i morgen, fordi jeg veit at det er Martin jeg vil være sammen, men jeg vil ikke ha et bryllup i hu og hast. Jeg vil at vi skal planlegge nøye og at det skal bli vårt drømmebryllup, og der er ikke økonomien nå. Stresser heller ikke med giftemål, kunne gjerne tenke meg både hus og barn først egentlig.

Hva tenker du om at mange mener blogg er begynt å bli litt ut? 
Tenker at folk må få mene det dem vil, men at det ikke er vanskelig å se på topplista heller med tanke på hvor mindre antall lesere folk har nå og at flere har sluttet. Men jeg tror ikke at blogging vil bli helt ute enda, mange er fremdeles aktive og holder seg høyt oppe på listene. Jeg kommer hvert fall ikke til å slutte ved det første, elsker å skrive og dele.

Hva tenker du om en 100% plantebasert diett? Noe du kunne testet?
Nei jeg kunne ikke tenke meg å teste det. Er altfor glad i kjøtt (dessverre), men kunne nok prøvd meg på en dag med kjøttfri kost.

Hvor går drømmereisen?
Har ingen drømmereiser egentlig, men mange steder jeg vil reise tilbake til og som jeg vil oppleve for første gang. Har ikke reist så mange steder, så vil bare oppleve verden når det er trygt å reise igjen. Norge er også et flott land som har mye å by på, og det vil jeg også gjerne se.

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”?

Snap: adalsjenta // Insta: annhelen.nygaard

FØRSTE TIME HOS PSYKIATRISK SYKEPLEIER I KOMMUNEN

Har allerede snakket litt om dette på snapchat, men siden jeg har vært åpen her også om at jeg skal få ny behandler, tenkte jeg å dele litt om det her på bloggen for dere som ikke følger meg der.

Fredag hadde jeg min første time hos ny behandler. Jeg ble jo avsluttet på DPS for en tid tilbake, og har nå fått en ny psykiatrisk sykepleier som er under kommunen. Jeg var veldig spent frem mot timen, så både frem til timen og gruet meg veldig. Behandleren jeg har fått nå visste jeg hvem var fra tankeviruskurset jeg har gått på, så jeg kjente henne litt fra før av på en måte. Samtidig som hun følte hun kjente meg litt også, så er det jo selvfølgelig mye hun ikke veit om meg. Jeg fortalte masse første time, mer enn jeg så for meg. Jeg følte vi hadde god kjemi, at hun tok meg på alvor og jeg er veldig spent på veien videre nå. Den største jobben må man gjøre selv for å få det bedre, men å ha noen som kan gi deg råd og tips på hvordan man kan håndtere ulike situasjoner og hjelpe meg på veien, er noe jeg er veldig takknemlig for at jeg har muligheten til.

Timen gikk som sagt til at jeg fortalte en del. Følte det ble veldig mye surr og rot for meg, vi gikk veldig frem og tilbake. Det tror jeg egentlig handler om at jeg har ikke snakket med noen på 4 måneder om meg og mitt, så det ble mye på en gang. Det var også litt info til meg og litt generelle spørsmål til meg. Vi skal fortsette med det neste gang tror jeg, før vi begynner å komme mer innpå ting. Har neste time igjen på torsdag allerede.

VI HAR OPPRETTET YOUTUBE KANAL

 

Hallo dere! Nå har jeg en spennende nyhet å dele med dere. Dere har vel allerede lest overskriften, så nyheten er på en måte allerede sluppet. Uansett, Martin og jeg har nå opprettet oss en felles YouTube kanal, og vår første video ligger allerede ute.

Fremover vil vi altså poste videoer sammen på denne kanalen, og Martin kommer fremdeles til å dele videoer på sin egen, og jeg kanskje en sjelden gang på min. Synes det er veldig gøy at vi har en felles kanal, da jeg synes det er mye gøyere å lage videoer sammen. I går lagde vi faktisk tre videoer, denne i tillegg til to til, som vil komme ut i løpet av de neste ukene.

Vi har ikke bestemt oss hvor ofte vi kommer til å poste videoer, men vi tenker å poste videoer med litt underholdning, matnyheter, morsomme challenger, spørsmålsrunder om oss, innkjøp og reisevlog av det vi har tenkt ut så langt. Og har dere noen ønsker til videoer så må dere mer enn gjerne sende dem inn!

Håper dere vil like vår første video, og abonner gjerne på kanalen våres for å få med deg når vi poster vår neste video.

Klikk her for å komme til videoen.