Disse grove rundstykkene har jeg laget noen ganger tidligere, og i dag lagde jeg de på snapchat for andre gang. Har da også delt oppskriften, men tenkte å ha den liggende her slik at den er alltid er tilgjengelig for dere.
Dette trenger du:
1 pk tørrgjær eller fersk gjær
1 L melk
1 ts salt
3-4 ss olje
5 dl sammalt hvete
grov 2 dl havregryn
Ca. 1000 g hvetemel
Dette gjør du:
1. Om du bruker tørrgjær så bland den med alt det tørre.
2. Rør inn den 37 graders temperert melken.
3. Tilsett oljen. Elt deigen til den blir jevn og smidig.
4. Dekk til med plast og la den heve i ca. 40 minutter til deigen nesten er dobbel størrelse.
5. Kna deigen litt og form rundstykkene til passelig størrelse.
6. Etterhev i ca. 30 min.
7. Sett ovnen på 220 grader.
8. Pensle rundstykkene med melk og strø over litt havregryn på toppen.
9. Stekes midt i ovnen på over og undervarme i 10 min.
Velbekomme!