JEG ER IMPONERT

Jeg skal ikke legge skjul på at de siste ukene har vært stressende. Det har sjonglert mellom skole, lekser, kakesalg, jobb og det psykiske. Alt dette har gjort meg utslitt. Jeg har derfor de siste dagene prøvd å slappe av mest mulig og prøvd å fokusere mer på meg selv. For meg er det en stor overgang, da jeg alltid pleier å tenke på alt og alle før meg selv. Men for å være helt ærlig, så har det vært utrolig deilig. Jeg har kun fokusert på skole og meg selv. Heldigvis fikk jeg et avbrekk i går med feiring av Hilda Marie sin 19års dag, noe som føltes utrolig bra! Det var så koselig at hele vennegjengen var samlet i går♥ 

Uansett, tilbake til det jeg egentlig skulle skrive om. De siste årene har jeg slitet en del, det jeg har jo også skrevet om litt her på bloggen. Dette har gått utover skolen.  Jeg har alltid vært jenta med dårligst karakterer blant vennegjengen og klassen, og aldri likt å snakke om karakterer til andre. Men i dag er jeg virkelig stolt over eget arbeid. Det å ha mindre ting å fokusere på har gitt meg resultater den siste tiden.I natt satt jeg oppe til kl. 2 for å gjøre siste innspurt med en fremføring som jeg hadde tidligere i dag, og det var helt klart verdt det. Istedenfor å ende opp med stryk slik jeg så for meg, fikk jeg karakter 5-. Jeg har et ord å si: imponerende. Jeg er rett og slett imponert over min egen innsats, veldig overrasket og ikke minst stolt! Håper dere alle har hatt en super uke så langt og at resten blir like bra!

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

SPØRSMÅLSRUNDE

Nå er det altfor lenge siden jeg har hatt en spørsmålsrunde, og tenkte derfor å kjøre i gang med en. Det dukker opp stadig nye lesere her, og tenkte at det kunne være kjekt for de nye leserne å bli kjent med meg. Still spørsmål om alt du måtte lure på, så svarer jeg i et innlegg i løpet av kort tid. Det pleier alltid å komme spørsmål jeg ikke ønsker å svare på, men svarer på det meste. Så spør i vei folkens!

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

JEG HAR KUN ET ØNSKE FOR JULEN

Julen nærmer seg med stormskritt og vi er allerede kommet til første søndag i advent. Dessverre er det ikke alle som gleder seg til juletiden som vi nå er i møte. Julen har alltid vært noe jeg har sett frem til siden jeg var ei lita jente, utenom de siste årene. Tradisjonene har blitt forandret og i år blir det antageligvis bare meg og pappa på julaften. For meg er dette svært trist, med tanke på tradisjonene. På mange måter gjør dette vondt, men jeg er heldig. Jeg har tak over hodet og mat på bordet. Alle er ikke like heldige.

 Jeg har kun et ønske for julen og det er at ingen skal være alene. Vi handler inn mengder med julegaver og hovedfokuset er hva andre ønsker seg. Men hva med felleskapet, og de som ikke har noen rundt seg i julen? Hva med de som ikke har familie? Hva med de som ikke har venner? Hva med dem som er alene? 

Det er mange som er ikke har et nettverk med familie og venner rundt seg. Og av disse menneskene er det mange som ikke tør å spørre eller rekke ut hånden, i redsel for at ingen vil ta dem imot. Derfor må vi andre vise at vi bryr oss. Hvor mange mennesker er vi ikke i denne verden? Hvorfor skal det da finnes mennesker som føler seg alene? Mange gruer seg til julen fordi de har ingen rundt seg. Mange må være alene, og har ingen å gå til.. Det gjør meg trist, ingen fortjener å ha det slik. Jeg skulle gjerne ha hjulpet alle, dessverre har jeg ikke mulighet til det. Men jeg skal hvert fall få med meg noen venninner å gjøre julen deres bedre på noen måter


 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

BLAKK LØRDAG..

God lørdag mine flotte lesere♥ Hvordan går det med dere? Akkurat nå går det helt ok. Det har vært noen svært stressende dager utenom bloggen, og jeg kjenner meg sinnsykt sliten til tross for at jeg har sovet 3 timer på ettermiddagen. Jeg har jobbet og slitet meg ut for ingenting, så denne uken er jeg nødt til å lytte til kroppen og psyken min i stede, og prioritere det som er viktigst for meg.

I går var det en av de beste shoppingdagene i året med supergode tilbud. Det er mange som har negative tanker til denne dagen fordi de samme tilbudene er året rundt. Men veit dere? Jeg og Anita møtte opp på Kuben senter en time før skolestart og kom oss igjennom flest mulig butikker på denne tiden. Med meg hjem ble med noen flotte julegaver til venner, familie og til meg selv så klart. Vi fikk mer for pengene våres på takket være butikkens tilbud. Tror vi begge var like fornøyd med våres innkjøp, i dag derimot er det blakk lørdag, haha! Huff, tør ikke tenke på hvor mye penger jeg brukte i går. Tenkte jeg kunne vise dere noen av innkjøpene om det er av interesse?

Må også fortelle dere om min store ulykkesdag. Det har vært svært glatt en siste tiden, men har ikke falt noen steder overraskende nok. Men i går klart jeg det. Ikke bare en gang, men hele to ganger! Vel.. Nr. 2 var verst, for jeg endte med å tryne i en trapp med hele vekta over foten. Dette resulterte i halting resten av dagen og i dag. Skoen min ble vrengt og ødelagt, så gikk å klagde på dem siden jeg kun har hatt dem i 2 måneder, og fikk helt nye tilbake. Hipp Hurra for god kundeservice! Tenker som så at det var godt det gikk så bra som det gjorde, og at materielle skader har ikke så mye å si. De kan erstattes. Pappa mener jeg burde dra på legevakta med beinet. Hovnet helt opp og hadde forferdelig vondt i beinet i går. I dag går det heldigvis bedre, så tenker å se an litt. Hva jeg ikke får til altså, haha!


Resten av kvelden skal jeg tilbringe med tre av de som betyr mest for meg, pappa, Milla og Michelle. I tillegg skal få gjort unna litt lekser. Håper dere alle får en fin kveld, hva enn dere gjør♥

 

– Ann Helen

JEG TOK HELT FEIL..

Veit dere hva? Jeg tok helt feil, veldig feil også. Jeg trodde forrige uke ville være med stressende enn denne, men det ble helt omvendt. Det er så mye som skal skje og som jeg må gjøre at jeg ser ikke enden på den en gang. Skole, innlevering av 2 store oppgaver, og enda en stor oppgave jeg må jobbe med. I går fikk vi kakene fra Norkak som vi selger for inntekt til russetiden, som jeg har mange bestillinger på, som skal leveres rundt overalt. I tillegg til alt dette har vi åpning av butikk på lørdag. Snakk om en stressende uke eller hva? Jeg skulle så gjerne oppdatert dere hver dag, helst flere ganger om dagen også. Dere snille og gode lesere fortjener det, men dessverre strekker ikke tiden bestandig. Men jeg lover, jeg kommer mye sterkere tilbake neste uke med flere innlegg.

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

DISCOBOWLING

God lørdag mine fine! Hvordan har uka deres vært? Min har vært veldig stressende og slitsom egentlig, så nå er jeg klar for en litt roligere uke. Neste uke blir det nok mye jobbing, og russerevymøter, i tillegg til tentamen og andre oppgaver som må gjøres. Så den blir nok litt stressende allikevel, men forhåpentligvis ikke like mye.

Rakk ikke innom for å ønske dere en god kveld i går, da jeg var på discobowling med klassen. Men legger allikevel med noen bilder som jeg tok i går før jeg dro dit. Det ble en bra kveld, selv om jeg ikke er så glad i bowling. Vel, man kan jo si at jeg var taper`n i går for å si det sånn. Sjeldent jeg traff noen kjegler, og oftest landet ballen i sidene. Haha! Uansett var det utrolig gøy! 

I dag har jeg vært så heldig å fått fotografere kusinen min og kjæresten hennes. De venter ei lita jente, som jeg gleder meg masse til å bli kjent med♥ Har egentlig ingen planer for kvelden, kanskje få unnagjort litt skolearbeid? Hehe. Uansett, så ønsker jeg dere alle en riktig fin helg videre!  

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

EN TRIST JUL FOR MANGE..

Vi er allerede i midten November, og julen nærmer jeg med stormskritt. Dessverre er det ikke alle som gleder seg til jul, deriblant meg. Vel, jeg skal ikke klage så altfor mye. Jeg har tak over hodet, mat på bordet og pakker som bonus på selveste julaften. Det er ikke alle som har det på samme måte, noe som rett og slett er helt forferdelig.

I går leste jeg en annonse på Finn.no (her), om en enslig far med en liten glad gutt på 4år gleder seg til jul. Dessverre er det slik for denne lille familien at gleden kan fort bli en nedtur. Den lille familien har blitt ganske alene, og har ikke mange rundt seg lenger. Økonomien er dårlig da faren går på overgangsstønad, og det er går “rundt” akkurat. Nå søker han brukbare leker og klær i størrelsen 102-104 slik at barnet får med en gave av sin far på julaften.

Jeg synes så synd på denne familien, så jeg har rett og slett bestemt meg for å gi dem noe. Hvert bidrag teller, og jeg anbefaler derfor alle til å gjøre det samme som meg. I fjor var jeg med en kompis på å gi en gave til en familie med tre barn slik at de fikk en bedre jul. Og veit dere hva? Det føles så utrolig bra etterpå. Vi må hjelpe det vi kan, og det er synd at det er mennesker der ute i 2016 som bor et av verdens rikeste land må sulte, ikke få gaver på julaften eller ha en fin julefeiring. Det å komme tilbake på skolen og alle vennene skryter av hvor fint de har hatt det i julen og hvor flotte presanger de har fått, gjør vondt for mange. I tillegg er det mange som må sitte ute å tigge i vinterkulda fordi de ikke har noe sted å bo, ikke mat eller varme, eller oppleve noe fint fordi de er fattige! Det er helt forferdelig. Skulle ikke vært lov å ha det slik!  


Klikk her for å komme til annonsen jeg snakker om, og gi ditt bidrag du også!

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

MED RINGERIKE TULLER’U IKKE!

Aksjon på Søndre torg mot nedlegging av musikk- (MUA), media- og idrettslinja i Hønefoss.
Foto: Ringblad (Frode Johansen)

Buskerud Fylkeskommune må kutte ut 100 millioner i utdanningsbudsjettet, og tidligere denne måneden kom fylkesmannen i Buskerud Fylkeskommune om et forslag om å legge ned flere av linjene i fylket. Deriblant 70% av alle medier og kommunikasjon linjene i hele fylket, også linjen på Hønefoss videregående skole. Selv om jeg ikke går på denne linjen, var jeg på elevmarkering forrige uke. Det er viktig å kunne støtte det man kan, og jeg har sterke meninger om deres tåpelige forslag. Vi var tusen sjeler som stilte opp, for vi vil jo redde det vi kan. Er det en ting som er sikkert så er det: Med Ringerike Tuller’u Ikke! Vi gir oss aldri!

Medier og kommunikasjon, idrettslinja og musikklinja var linjene som stod i fare under markeringen. Nå er ikke lenger idrett og musikk i “faresonen”, men det er medier og kommunikasjon. Og dere…?  Først må jeg bare fortelle hvor idiotisk det er at noen tall på et Excel dokument skal avgjøre noe så tåpelig som å legge ned disse linjene i Fylkeskommunen. Det er ikke særlig gjennomtenkt. Dette er Norge 2016! Det å kutte ned på ungdommens utdanningsmuligheter er i mine øyne idiotisk når man kan bruke over 100 millioner på en drapsmann (artikkel her).  Utdanning er viktig, det er det som fører os videre her i livet, og jeg mener der for at alle bør få den samme muligheten til å velge mellom alle utdanningstilbudene som dette landet tilbyr. Mediebransjene har alltid behov for kreative og velutdannet sjeler med interesse for medier, og om linjen blir lagt ned mister vi mange dyktige mennesker og talenter.

Dessuten er Ringerike stadig i utvikling. I følge Jernbaneverket skal Ringeriksbanen være ferdig i 2024, og med våres enorme utvikling vil det blir større befolkningsvekst. Vi må derfor vise hva Hønefoss har å by på! Hvor tragisk hadde det ikke vært om denne medier og kommunikasjon linjen på Hønefoss VGS måtte legges ned? Vi har en nybygget skole med noe av det beste utstyret i hele landet, som andre bare drømmer om. Når det kommer til tilbud av utstyr og studioer, er det kun to andre skoler i dette landet som kan sammenlignes med vår. Elevene er også så heldige at de har erfarne lærere. Noen har jobbet og noen jobber fortsatt i store bransjer som NRK og TV2.

Jeg veit med meg selv at det å flytte ut som student ikke er ålreit. For det første koster det enormt mye og økonomien er kanskje ikke overkommelig, og man må derfor få hjelp av foreldre. Dessuten er det ikke alle som har foreldre som kan hjelpe til med økonomien. Og for det andre er det ikke alle som er klare for å flytte ut i tidlig alder.

Det er ikke bare utdanningstilbudene og kommende elever dette går utover. Men også hele fylket. Bare for å ramse opp noe vil det være lokalsamfunnet og kulturtilbudene, og Buskerud fylkeskommune.

Til slutt vil jeg bare på vegne av Medier og kommunikasjon be dere om å skrive under på denne underskriftkampanjen. Det hadde betydd så mye for dem. Du finner den her. Hver underskrift teller!

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

DETTE VAR VIRKELIG ETTERLENGTET

Mandag og ny uke i møte. Hvordan har deres start på uka vært? Min har vært helt grei, men har egentlig ikke lyst til å se videre på kalenderplanleggeren denne uken, for den er ganske så fullbooket. Ikke en dag utenat noe skjer. Masse prøver og lekser som må gjøres, i tillegg til ulike ting jeg skal gjøre i løpet av uka blant annet revyskriving og øvelser. Men når hele uka er over, kan jeg slappe litt av neste uke. Forhåpentligvis..

Men gjett hva dere? Endelig har jeg fått tilbake kameraladeren til speilreflekskameraet som jeg glemte igjen hos ei venninne for 2 år siden eller noe. Det var på tide, haha! Nå kan dere se frem til bedre bilder på bloggen hvert fall!


Gammelt bilde
Ønsker dere alle en kjempefin uke!

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

GRATULERER MED FARSDAGEN, KJÆRE PAPPA!

I dag er dagen hvor vi skal sette våre fedrene i fokus. De fedrene som alltid stiller opp og alltid er der for barna sine! Det er pappa sin tur til å få tilbake for den gode jobben han gjør med meg og Ann Kristin. Vel.. Vi trenger kanskje ikke bleieskift, hjelp til å spise eller hjelp til å bli kledd på. Men vi trenger en pappa som trøster oss når vi er triste, kommer med gode ord og råd når vi trenger det, og gir oss enormt kjærlighet og trygghet! Der er du den perfekte pappaen, fordi det er nettopp det du gjør-  og vi er så ekstremt takknemlige! Jeg er helt sikker på at du er den beste pappaen i verden, eller nei vent… Jeg veit du er den beste faren i verden♥  Jeg har vært nære på å miste deg opptil flere ganger, og jeg er  så takknemlig for å ha deg i livet mitt. Vi kan krangle så mye som det går an, men veit du hva? Det spiller ingen rolle. For hvem skulle tatt ansvar for meg når ingen andre gjør det? For meg er du både min pappa og mamma. Du har alltid latt oss gå foran alt, og kan jeg med sikkerhet si at du alltid vil gjøre

Gratulerer så mye med farsdagen, kjære pappa! Glad i deg♥ Har ikke fått feiret dagen din i dag, på grunn av 6 timer med russerevyøving, men i morgen blir det en liten feiring med kake. Uansett, håper jeg du har hatt en kjempefin dag!
 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook