MED RINGERIKE TULLER’U IKKE!

Aksjon på Søndre torg mot nedlegging av musikk- (MUA), media- og idrettslinja i Hønefoss.
Foto: Ringblad (Frode Johansen)

Buskerud Fylkeskommune må kutte ut 100 millioner i utdanningsbudsjettet, og tidligere denne måneden kom fylkesmannen i Buskerud Fylkeskommune om et forslag om å legge ned flere av linjene i fylket. Deriblant 70% av alle medier og kommunikasjon linjene i hele fylket, også linjen på Hønefoss videregående skole. Selv om jeg ikke går på denne linjen, var jeg på elevmarkering forrige uke. Det er viktig å kunne støtte det man kan, og jeg har sterke meninger om deres tåpelige forslag. Vi var tusen sjeler som stilte opp, for vi vil jo redde det vi kan. Er det en ting som er sikkert så er det: Med Ringerike Tuller’u Ikke! Vi gir oss aldri!

Medier og kommunikasjon, idrettslinja og musikklinja var linjene som stod i fare under markeringen. Nå er ikke lenger idrett og musikk i “faresonen”, men det er medier og kommunikasjon. Og dere…?  Først må jeg bare fortelle hvor idiotisk det er at noen tall på et Excel dokument skal avgjøre noe så tåpelig som å legge ned disse linjene i Fylkeskommunen. Det er ikke særlig gjennomtenkt. Dette er Norge 2016! Det å kutte ned på ungdommens utdanningsmuligheter er i mine øyne idiotisk når man kan bruke over 100 millioner på en drapsmann (artikkel her).  Utdanning er viktig, det er det som fører os videre her i livet, og jeg mener der for at alle bør få den samme muligheten til å velge mellom alle utdanningstilbudene som dette landet tilbyr. Mediebransjene har alltid behov for kreative og velutdannet sjeler med interesse for medier, og om linjen blir lagt ned mister vi mange dyktige mennesker og talenter.

Dessuten er Ringerike stadig i utvikling. I følge Jernbaneverket skal Ringeriksbanen være ferdig i 2024, og med våres enorme utvikling vil det blir større befolkningsvekst. Vi må derfor vise hva Hønefoss har å by på! Hvor tragisk hadde det ikke vært om denne medier og kommunikasjon linjen på Hønefoss VGS måtte legges ned? Vi har en nybygget skole med noe av det beste utstyret i hele landet, som andre bare drømmer om. Når det kommer til tilbud av utstyr og studioer, er det kun to andre skoler i dette landet som kan sammenlignes med vår. Elevene er også så heldige at de har erfarne lærere. Noen har jobbet og noen jobber fortsatt i store bransjer som NRK og TV2.

Jeg veit med meg selv at det å flytte ut som student ikke er ålreit. For det første koster det enormt mye og økonomien er kanskje ikke overkommelig, og man må derfor få hjelp av foreldre. Dessuten er det ikke alle som har foreldre som kan hjelpe til med økonomien. Og for det andre er det ikke alle som er klare for å flytte ut i tidlig alder.

Det er ikke bare utdanningstilbudene og kommende elever dette går utover. Men også hele fylket. Bare for å ramse opp noe vil det være lokalsamfunnet og kulturtilbudene, og Buskerud fylkeskommune.

Til slutt vil jeg bare på vegne av Medier og kommunikasjon be dere om å skrive under på denne underskriftkampanjen. Det hadde betydd så mye for dem. Du finner den her. Hver underskrift teller!

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg