MYE SOM SKJER OM DAGEN

Hallo dere! Hvordan går det? Har prøvd i flere dager nå å skrive et innlegg, men uten hell. Det er i grunn mye som skjer om dagen, både på godt og vondt. Jeg holder meg for det meste inne, og vil egentlig bare sove og være alene. Men på lørdag kom jeg meg endelig ut blant folk, og fikk meg et lite avbrekk fra vanskelige og vonde ting. Og veit dere? Jeg koste meg! Det var en deilig følelse, kunne slappe av og tenke på andre ting.

Jeg veit ikke om jeg har gledet meg eller gruet meg til denne vinterferien egentlig. Det har vært mye skolearbeid den siste tiden, så det blir hvert fall deilig med et avbrekk fra det. Men denne vinterferien byr ikke bare på fine og flotte ting, rettsaken er like rundt hjørnet. Jeg gruer meg veldig, og skulle gjerne sluppet unna. Men det er denne veien jeg ville gå og dette skal jeg klare! Jeg tror jeg ligger godt an til å “vinne” saken, selv om jeg aldri kan si det for sikkert heller. Jeg ønsker ikke å ha for høye forhåpninger, men allikevel prøver jeg så godt jeg kan å ha troen på meg selv!

De siste dagene har bestått forberedelser til rettsaken og andre ting. Torsdag leste jeg over mine gamle barnevernspapirer, uten at det egentlig har så mye sammenheng til rettsaken, men jeg har lenge hatt lyst til å lese disse. Det er mye som jeg har ønsket å vite fra min oppvekst, og å litt klarhet i ting. På fredag var jeg i rettsalen for å bare se hvordan den er og få litt informasjon om hvordan det hele fungerer. Jeg var også hos psykologen og fikk snakket ut litt.

Men en stor opptur er at jeg holder på med å pusse opp rommet mitt om dagen. Rommet mitt har hatt den samme fargen så lenge jeg kan huske, og jeg kan virkelig ikke fordra den. Det skal bli så deilig med en forandring og jeg ser frem til å vise dere resultatet.

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#personlig #rettsak

HVEM BRYR SEG?

– FAITH IN HUMAN RESTORED –

I dag var jeg vitne til en veldig ubehagelig situasjon. Jeg var ute å gikk med Anita og plutselig hører vi et skrik. Rundt hjørnet ser jeg tre gutter, hvor to av guttene holdt han ene nede med kveletak. De to andre prøvde å vise for oss som stod rundt at det ikke var noe farlig og de bare tullet, men jeg så tydelig at han gutten som lå nede synes det var ubehagelig og han prøvde å komme seg vekk.

Jeg ble helt sjokkert av å se hvor stygge mennesker kan være mot hverandre! Vi leser stadig vekk om lignede situasjoner i media hvor mennesker er svært stygge mot hverandre, men det er noe helt annet når man er vitne til en slik hendelse. Det er helt forferdelig, og jeg ble ganske satt ut da jeg så hendelsen.

Det var nesten litt rørende og overraskende å se hvor mange mennesker som faktisk brydde seg, det stod flere mennesker rundt som så hendelsen. Flere prøvde å stoppe dem, og jeg og Anita endte på med å ringe politiet da guttene ikke ga seg med å følge etter han. Det føles så godt å hjelpe! Jeg kjenner jeg blir glad inni meg når jeg ser at så mange mennesker bryr seg, og hadde vel egentlig ikke trodd at så mange faktisk brydde seg. Håper at minst like mange mennesker som bryr seg i fremtiden!

Bryr du deg?

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#medmenneske #medmenneskelighet #politi #bryseg

MINE SISTE INNKJØP

På torsdag var flere klasser fra skolen  på utdanningsmesse i Oslo. Ikke så veldig nyttig for min del siden jeg skal ha friår og ikke en gang aner hva jeg vil utdanne meg som. Derimot Silje og Anita har planene så og si klare, og jeg var derfor med de rundt hvor de hadde søkt og stilte spørsmål. Vi regnet ikke med å bruke så mye tid på messa, så vi bestemte oss derfor for å stikke innom et par butikker siden vi først var i Oslo. Jeg legger ikke skjul på at jeg er glad i shopping, og nok en gang ble det med meg et par godbiter hjem. For det er nemlig ikke bare denne dagen jeg har gjort noen innkjøp denne uken. Tenkte derfor å dele de fleste innkjøpene mine for uken som gikk i eget innlegg.

Luxe powder puff- H&M // Baby pudder- Matvarebutikk // Blush- NYX

Face and body mask- LUSH

Moroccan Argan Oil Treatment- Define // Hårfarge-Garnier

Lace up genser- BikBok

Singlett- BikBok

Tynn genser med litt åpen rygg- Cubus

Hjerteformet skåler- Nille

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#shopping #New #newin #innkjøp

DA LIVET BRÅTT BLE SNUDD OM

I går var det et år siden jeg ble hentet av ambulanse midt i Hønefoss sentrum. Ikke noen glad markering, men derimot en tankevekker for min del. Jeg hadde så forferdelig vondt i brystet og ingen av oss visste noe om hvorfor. For meg som aldri pleier å være syk, kom dette som et sjokk.  Jeg hadde jo vært med i en ambulanse før, men aldri vært pasienten i bilen. Da jeg kom på legevakta ble jeg undersøkt, men det var ingenting som antydet til at det skulle være noe galt. Men jeg hadde en mistanke og rett hadde jeg også. Jeg hadde allerede stresset i lang periode på grunn av redsel, skam og fortvilelse. Det var mye som skjedde i livet mitt på den tiden, og resultatet endte opp med angst. Jeg ble derfor henvist til DPS som jeg nå har gått på siden april.

Angst? Jeg? Det kan ikke stemme.. Men der tok jeg feil, jeg som ikke en gang visste hva et angstanfall var. Det er synd å si det, men denne angsten har preget meg veldig og det er kanskje ikke så rart, for det er jo det angst gjør- det preger deg på godt og vondt. Jeg har lært mye på dette året om meg selv, men også om andre mennesker, særlig de med samme usynlige diagnosen. Heldigvis har jeg ikke ofte anfall, men jeg sliter en del med angstsmerter (?) som kommer å går som en selv vil. Angsten er en bremser for meg, og det var som å få et slag i trynet da jeg først ble fortalt at det var slik situasjonen var.

Det er mye som har skjedd på dette året, og det er vel en av grunnene til at jeg sitter her med vondt i hjertet nå også. Både det som har skjedd, og tiden fremover påvirker meg veldig. Det er ikke slik det skulle ende og jeg hadde aldri trodd det skulle gå så langt, som jeg skrev da jeg fortalte dere om det for første gang. Allikevel er det ikke så mye annet jeg får gjort enn å jobbe med det, og det gjør jeg, hver dag! Hver eneste dag er en kamp som må kjempes for at det skal bli bedre.
 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#angst  #psykisk #helse #psykiskhelse #personlig

KOSELIGSTE HELGEN PÅ LENGE

Hvor har helgen blitt av egentlig? Til tross for det, så har den vært en av de koseligste på lenge! Skulle egentlig planlegge masse innlegg i går, men jeg var rett og slett utslitt etter hele uken, og det har jeg egentlig i dag også. Det har vært mye skolearbeid som har stått i fokus denne uken, og derfor har jeg valgt å sette av litt tid til meg selv istedenfor å skrive masse innlegg som jeg egentlig lovet dere. Men veit dere, jeg tror jeg trenger det fremover med tiden som vi nå er i møte. I går hadde  “spakveld” her hjemme, kanskje ikke akkurat spa, men jeg har uansett pleiet jeg meg selv. Det er så deilig og ikke minst viktig, å sette av litt tid til seg selv i en stressende hverdag og gi kroppen litt ekstra pleie. Men nå er jeg her, klar for å fortelle om helgen!

Etter psykologtimen på fredag dro jeg for å besøke kusina mi som for to uker siden fikk ei lita prinsesse. Jeg har gledet meg så lenge for å treffe nykommeren i familien og på fredag fikk jeg endelig møte henne. Planen var egentlig å dra etter noen timer, men da jeg sa jeg skulle dra begynte Jenny Elisabeth som lenge hadde kost på fanget mitt å gråte. Litt komisk, haha! Men både fordi det var veldig lenge siden jeg har møtt dem alle sammen og fordi det var så koselig valgte jeg å overnatte. Da fikk vi jo masse tid til å være sammen, alle sammen!

På lørdag hadde jeg og Stian planlagt å reise til bestemor i Solbergelva. Denne setningen var ekstremt rar å skrive, for hver gang jeg drar dit pleier jeg å dra innom oldemor også, men slik er det ikke lenger noe som selvfølgelig er vondt for oss alle.. Vi rakk dessverre ikke å reise innom kirkegården for å besøke graven hennes, så det må vi få gjort snart! Uansett var det veldig koselig å se bestemor igjen, og hun var veldig glad for å se oss også. Det er en stund siden sist vi var der, men nå håper jeg virkelig ikke at det blir lenge til neste gang.

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#weekend #helg #baby #spa #familie

JEG KAN IKKE ANGRE NÅ

Stressnivået har vært forferdelig høyt de siste dagene, og det er en av mange årsaker til at jeg ikke har fått oppdatert dere. I går leverte jeg særemnet som jeg nå har hatt 5 uker på jobbe med, og til uken skal det fremføres. Nå er det ingen vei tilbake, og jeg kan ikke angre nå om det er noe jeg ikke burde skrevet eller noe jeg ville tilføyd. I tillegg til særemne er det andre oppgaver som skal gjøres og jeg veit det vil bli slik fremover også dessverre. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette, jeg vil jo gjerne oppdatere dere og skrive for dere, men skolen på prioriteres i slike perioder hvor energinivået er så lavt at jeg så vidt orker skolearbeid. Det er å mye som skal gjøres, men på altfor kort tid. Døgnet skulle virkelig hatt flere timer, men nå er det heldigvis helg. Hurra! Da finnes det masse tid til å oppdatere dere, om kroppen vil samarbeide med meg da så klart.

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#skole #særemne #stress

MY VALENTINES DAY IN PICTURE

Som jeg fortalte dere tidligere skulle jeg ha noen venner på besøk for å feire valentinsdagen sammen. Dette ble nokså vellykket til tross for hvordan jeg stresset med maten da gjestene kom. Jeg er ingen mester kokk og det fikk jeg bekreftet nok en gang i dag. Jeg klarte nemlig å ødelegge den ene stekepannen våres, heldigvis etter at maten var ferdig. Hva jeg får til altså, haha! Uansett var veldig koselig med besøk og for en fin kveld dette ble! Vi koste oss med både Taco og is, og dagen kunne egentlig ikke blitt noe bedre. Takknemlig for å ha så gode venner i livet mitt, og at vi på sånne dager kan sette ekstra pris på å ha hverandre i livene våres. For som jeg nevnte tidligere må man ikke vise bare kjærlighet til en kjæreste, men også til venner.

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#valentines #day #valentinesday #love #kjærlighet #kjærlighetensdag #valentinsdagen

VALENTINES DAY

Nå venter jeg straks gjester hjemme hos meg. Noen av mine beste venner kommer på besøk, vi skal nemlig gjøre noe som har blitt en av våres årlige tradisjoner, feire Valentines Day sammen. Denne dagen handler ikke bare om å vise kjærlighet til en kjæreste men også til venner og/eller familie. Selv om jeg skulle ønske at kjæresten min var med så klart. Likevel blir det veldig koselig å feire noen venner, og jeg gleder meg masse til de kommer! Det er sjeldent jeg har besøk hjemme hos meg, så personlig er det litt skummelt. Men jeg tror det blir veldig bra! Taco står på menyen og is til dessert, og da kan det vel ikke bli bedre?

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#valentines #day #valentinesday #love #kjærlighet #kjærlighetensdag #valentinsdagen

HVORDAN GJØRE EN NEGATIV DAG TIL POSITIV?

Jeg tror alle vi alle opplever å ha en negativ eller dårlig dag i ny og ned, hvor man bare har lyst til å ligge under dyna og sove dagen lang, isolere seg fra menneskeheten og bare være helt alene. Jeg har hvert fall opplevd slik flere ganger, og det  er ikke bare enkelt å endre om på dette. Jeg har flere ganger forsøkt å gjøre en negativ dag til positiv, og fått det til, blant annet på søndag. Det fikk jeg til å tenke på at jeg kunne dele mine tips til dere som har en negativ dag i ny og ned, og vil gjøre noe positivt ut av den i stede.

Det er en dårlig dag, ikke et dårlig liv
Selv om det er en dårlig dag betyr det ikke at du har et dårlig liv. Det blir bedre, selv om det der og da ikke føles sånn ut. Jeg har dessverre ikke fasiten på når, men jeg kan garantere deg at det blir bedre. Jeg har vært igjennom flere nedturer i livet, og det har blitt bedre ved tiden, eller når den vonde perioden er over.  

Plei deg selv
Ta deg en varm dusj/bad, benytt deg av ansiktsmaske eller andre hudpleieprodukter og plei deg selv. Sminke hjelper også på mitt humør, jeg føler meg plutselig tre ganger bedre, og det føles fantastisk! Det er også et pluss å kle seg i klær som man føler seg bra i.

Tenk igjennom hvorfor man er i dårlig humør og fikse opp i det.
Når man har en dårlig dag er det viktig å tenke over hvorfor den er slik, og hva man kan gjøre for at den skal bli bedre, og eventuelt fikse opp i det som er galt. Det er ikke bestandig like enkelt for noen av oss og det kan gjerne ta litt tid, men klarer man det er det ingenting som er bedre enn det. Husk at livet er for kort til å sløse det bort på negative tanker, og at fortiden er ikke fremtiden.

Gjør noe som gjør deg glad
Det kan være så lite som å se på en film eller synge en sang som gjør deg glad, lese en bok, bake kake, gjør en aktivitet eller andre ting. For meg er det hundene som ofte hjelper meg igjennom tunge og vanskelige dager, hva skulle jeg gjort uten mine to skatter?

Positive tanker
Jeg veit det er vanskelig å gjøre om en negativ dag til noe positivt, men det er mye vi bare kan gjøre med tankene våres. Hvis du virkelig prøver å  fokusere på det som er bra og ikke det som er dårlig så vil du nok merke en endring. Dukker det opp en vanskelig situasjon så prøv å gjøre det beste ut av det. På negative dager fokuserer man gjerne på det som er negativt, og et forslag her for å gjøre om på dette, er å skrive en liste med positive og bra ting i livet, ting du gleder deg over, eller ting du ser frem til.

Snakk med venner
Snakk med en person du stoler på, og fortell hva som er vondt eller hva som plager deg. Det er viktig å sette ord på tanker og følelser, og venner eller andre du stoler på kan være en god støtte i vanskelige situasjoner.

♥ Skriv ned det du føler.
En ting jeg ofte gjør når har en dårlig dag eller har mange negative tanker, er å skrive dem ned. Da får jeg sortert tankene og følelsene mine, satt ord på hva som er vanskelig og etterpå føler jeg meg så mye bedre. Jeg anbefaler derfor andre som har en negativ/dårlig dag om å gjøre det samme, for da kan du også finne ut hvorfor du egentlig har det sånn og hvordan du kan gjøre den bedre.

Trene
Et stoff i hjernen din som heter seretonin frigjøres ved bevegelse. Det får deg til å føle deg bedre, så det å trene litt er ikke dumt om du har en dårlig dag. Nå trener ikke jeg akkurat, men å gå tur med hundene hjelper massevis. De får meg så glad, og når jeg går tur får jeg tenkt mye over livet.


 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#negativ #positiv #tips #personlig

JEG ER LEI AV Å HOLDE TILBAKE..

Det er veldig mye som skjer i livet mitt om dagen selv om det kanskje ikke ser sånn ut fra utsiden. Det er lett å se på bilder hvor fint og flott noen andres sitt liv er, og dessverre er ikke det virkeligheten for alle. Jeg har snart blogget i 5 år, og jeg ønsker å vise en så ærlig versjon av meg selv som mulig. Det er dessverre ikke like enkelt bestandig, men heldigvis så er det ikke hva jeg deler som definerer meg som person, men heller hvordan jeg er.

Jeg har ingen opplysningsplikt dere, men for min egen del så vil jeg gjerne dele. Jeg veit at det er mange som kan ha nytte av å lese det jeg går igjennom, og det er det jeg ønsker- å hjelpe andre mennesker. Jeg er lei av å holde tilbake, men akkurat nå er jeg nødt til å la ting roe seg rundt seg før jeg forteller noe som helst. Hvor lang tid det vil ta har jeg ikke noe svar på, og jeg veit heller ikke når jeg kommer til å legge alle kortene frem på bordet om hva som foregår i livet mitt her og nå. For akkurat nå er alt bare helt kaos. Jeg stresser og overtenker så det holder. Jeg har jo fortalt dere om en anmeldelse og at jeg skal i rettsak i løpet av denne måneden. Jeg gruer meg veldig, selv om jeg er veldig sikker på hvem retningen denne saken vil da. I går hadde jeg en lang telefonsamtale med min advokat, og det føles veldig bra å oppklare en par ting så man kan legge noen ting til side.  Det gjør ting så mye lettere.

Jeg er så glad for at så mange støtter meg igjennom denne vanskelig perioden, at så mange heier på meg og håper at dette skal gå min vei. Jeg er så takknemlig, og setter enormt stor pris på dere støtte. Dette skal jeg klare!

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#Anmeldelse #rettsak #personlig