HVORDAN GJØRE EN NEGATIV DAG TIL POSITIV?

Jeg tror alle vi alle opplever å ha en negativ eller dårlig dag i ny og ned, hvor man bare har lyst til å ligge under dyna og sove dagen lang, isolere seg fra menneskeheten og bare være helt alene. Jeg har hvert fall opplevd slik flere ganger, og det  er ikke bare enkelt å endre om på dette. Jeg har flere ganger forsøkt å gjøre en negativ dag til positiv, og fått det til, blant annet på søndag. Det fikk jeg til å tenke på at jeg kunne dele mine tips til dere som har en negativ dag i ny og ned, og vil gjøre noe positivt ut av den i stede.

Det er en dårlig dag, ikke et dårlig liv
Selv om det er en dårlig dag betyr det ikke at du har et dårlig liv. Det blir bedre, selv om det der og da ikke føles sånn ut. Jeg har dessverre ikke fasiten på når, men jeg kan garantere deg at det blir bedre. Jeg har vært igjennom flere nedturer i livet, og det har blitt bedre ved tiden, eller når den vonde perioden er over.  

Plei deg selv
Ta deg en varm dusj/bad, benytt deg av ansiktsmaske eller andre hudpleieprodukter og plei deg selv. Sminke hjelper også på mitt humør, jeg føler meg plutselig tre ganger bedre, og det føles fantastisk! Det er også et pluss å kle seg i klær som man føler seg bra i.

Tenk igjennom hvorfor man er i dårlig humør og fikse opp i det.
Når man har en dårlig dag er det viktig å tenke over hvorfor den er slik, og hva man kan gjøre for at den skal bli bedre, og eventuelt fikse opp i det som er galt. Det er ikke bestandig like enkelt for noen av oss og det kan gjerne ta litt tid, men klarer man det er det ingenting som er bedre enn det. Husk at livet er for kort til å sløse det bort på negative tanker, og at fortiden er ikke fremtiden.

Gjør noe som gjør deg glad
Det kan være så lite som å se på en film eller synge en sang som gjør deg glad, lese en bok, bake kake, gjør en aktivitet eller andre ting. For meg er det hundene som ofte hjelper meg igjennom tunge og vanskelige dager, hva skulle jeg gjort uten mine to skatter?

Positive tanker
Jeg veit det er vanskelig å gjøre om en negativ dag til noe positivt, men det er mye vi bare kan gjøre med tankene våres. Hvis du virkelig prøver å  fokusere på det som er bra og ikke det som er dårlig så vil du nok merke en endring. Dukker det opp en vanskelig situasjon så prøv å gjøre det beste ut av det. På negative dager fokuserer man gjerne på det som er negativt, og et forslag her for å gjøre om på dette, er å skrive en liste med positive og bra ting i livet, ting du gleder deg over, eller ting du ser frem til.

Snakk med venner
Snakk med en person du stoler på, og fortell hva som er vondt eller hva som plager deg. Det er viktig å sette ord på tanker og følelser, og venner eller andre du stoler på kan være en god støtte i vanskelige situasjoner.

♥ Skriv ned det du føler.
En ting jeg ofte gjør når har en dårlig dag eller har mange negative tanker, er å skrive dem ned. Da får jeg sortert tankene og følelsene mine, satt ord på hva som er vanskelig og etterpå føler jeg meg så mye bedre. Jeg anbefaler derfor andre som har en negativ/dårlig dag om å gjøre det samme, for da kan du også finne ut hvorfor du egentlig har det sånn og hvordan du kan gjøre den bedre.

Trene
Et stoff i hjernen din som heter seretonin frigjøres ved bevegelse. Det får deg til å føle deg bedre, så det å trene litt er ikke dumt om du har en dårlig dag. Nå trener ikke jeg akkurat, men å gå tur med hundene hjelper massevis. De får meg så glad, og når jeg går tur får jeg tenkt mye over livet.


 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#negativ #positiv #tips #personlig

4 kommentarer
  1. kjempefint innlegg, veldig oppmuntrende <3
   Jeg holder forresten konkurranse på instagrammen min nå, og blir kjeeempeglad hvis du ønsker å melde deg på! God vinnersjanse, 4 vinnere. @hannelovisejo

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg