SNAPCHAT TIPS & TRIKS #1

Veldig ofte får jeg spørsmål angående Snapchat, hvordan jeg lager ulike ting der og hvordan man får flere følgere. Tenkte derfor jeg kunne dele alle mine tips i flere innlegg i tiden fremover. Denne gangen tenkte jeg å ta for meg generelle ting med snapchat i forhold til oppsettet på snappene jeg legger ut og anbefaling av apper.

Sirkler- Dette er nok det mest stilte spørsmålet om dagen. Hvordan jeg lager disse er rett og slett at jeg trykker på den “pennen”, tar to fingre og drar ut. Da ser du at det vil dukke opp en prikk som vokser seg større og større, og blir til slutt en sirkel. Disse pleier jeg å skrive ting inni, gjerne med ulike skrifttyper.

Flere tekster- Ønsker du flere og annerledes tekster? Sett telefonen din på engelsk. Skru den av og på eller oppdater appen etter å ha skriftet språk, så skal skriftene fungere med en gang.

Firkanter- Noen ganger lager jeg også en boks/firkant, som jeg setter tekst inni. Det jeg gjør da er å lage mange mellomrom med den teksten som har en slags bakgrunn om man kan si det sånn, og avslutter med en prikk. Da vil du se at det kommer en lang remse som du kan legge over slik at kantene og prikken ikke synes. Du kan også lage flere og sette over hverandre i flere størrelser og i flere farger.

Tekste videoer- Ofte får jeg spørsmål om hvordan jeg får til å legge til flere tekster og få det akkurat inn der jeg prater. Med videoer på over 10 sekunder er det mulig å kutte videoer på den måten man selv ønsker. Hold over der du ser hele filmen, og dra opp der du ønsker å kutte den. Du kan dele videoen inn i så mange deler du ønsker, og legge inn tekst akkurat der hvor det passer deg.

Splice- Her kan du koble videoer sammen og legge til musikk. Brukte denne masse tidligere, og vil nok begynne å bruke denne mer fremover også.

Unfold- Mange spør også om hvilken app jeg bruker for å lage bakgrunner, og det er denne populære “Unfold”- appen som blir brukt av de fleste som er store aktive snapchatere og bloggere. Der kan du velge ulike oppsett, bakgrunner, mønstre, tekster og farger. Bruker denne både til min egen snapchat og usensurerte, og er veldig fornøyd!

Følg meg gjerne på Snapchat: @adalsjenta

 

Noe spesielt du lurer på i forhold til snapchat og/eller noe jeg har lagt ut? Legg igjen en kommentar, og jeg tar det med i neste innlegg.

UKENS SPØRSMÅL #88- DIAGNOSE, KJÆRLIGHET, USENSURERTE..

 

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL

 

Tror du kjæresten kunne vært utro? 
Helt ærlig, nei. Jeg veit at mange mener at man aldri kan stole nok på en person, men slik jeg ser Martin er ikke han en person som kunne gjort noe sånt. Han har gode verdier, og eier ikke samvittighet til sånt. Jeg veit han ofte er redd for at jeg skal tro at han er med noen andre, noe jeg veit han ikke er. Hvordan skulle det vært mulig? Er han ikke med meg, så er han jo oftest med foreldrene sine.

Kunne du hatt trekant med Martin og en til?
Absolutt ikke. Jeg vil ikke gjøre noe seksuelt med noen andre enn Martin, og trekant er aldri noe som har frista.

Har du noen gode middagstips? 
Pasta med laks og grønnsaker (oppskrift HER), Enchiladas og Bali Kyllinggryte er store favoritter hos meg.

Hvordan bli en god kupongsamler? 
Jeg er nok ikke den rette personen til å svare på det, aldri samlet på kuponger. Dette er ikke akkurat en kupong-tips heller, men både Trumf, Coop, Cubus og flere andre kjeder har en ordning slik at du får igjen penger på det du handler.

Hva er greia med faren din? 
Hva mener du? Gjerne utdyp.

Housetour soon?
Kommer nok en på snapchat etter hvert, bare å følge med. @adalsjenta, heter jeg der.

Høyre eller venstrehendt?
Jeg er høyrehendt.

Får du mye hate på @usensurerte? 
De fleste av oss får en del der, men vil ikke si jeg er den som får mest. Jeg tenker sjeldent over det jeg får av hate-kommentarer, og fjerner de like fort som jeg får dem.

Har alle i @usensurerte en diagnose? 
Nei, verken av faste eller gjester. Det er ikke et krav heller. Men vi er jo en psykisk helse vlog, og da er det ikke til å unngå at flere har en diagnose, noe som er helt greit også. Ikke noe galt i det tenker jeg hvert fall.

Får du mye hate fordi du blogger? 
Jeg opplever ofte at det kommer inn slike kommentarer ja. Mange sjalu mennesker på grunn av jobben jeg gjør med bloggen og oppmerksomheten jeg får.

Hvor anbefaler du å spise i Hønefoss? 
Salt & Pepper, finnes ikke noe bedre enn Pasta & Kyllingen deres.

 

Går det fint med deg? 
Jeg har det greit.

Hva liker du best ved ditt eget utseende? Og hva liker du best med din egen personlighet?
Smilet mitt liker jeg best med utseende mitt, og med personligheten min så er det vel kanskje det at jeg er så ærlig. Jeg klarer ikke å lyve, og sier alltid sannheten. Det er en god egenskap synes jeg!

Tror du at du kunne datet deg selv? (Eller altså en som var akkurat som deg i personlighet).
Hmm.. nei, da tror jeg at det hadde blitt mange uenigheter for å si det sånn. Haha!

Føler du at du er representerer en gjennomsnittsnordmann?
Nei, og ikke har jeg noe ønske om det heller. Jeg liker å skille meg ut og være annerledes.

Får du mange spørsmål til “ukens spørsmål” som du ikke tar med på bloggen?
Ja, det er noen. Mange spørsmål synes jeg er useriøse og passer seg ikke inn her.

Hva er din favorittrett?
Vanskelig spørsmål, finnes så mye god mat. Men biff med fløtegratinerte poteter, bearnaisesaus og grønnsaker slår aldri feil!

Er du mest dessert- eller middagsmenneske?
Helt klart dessert. Elsker alt av kaker og desserter!

Hvem fant opp @usensurerte? Og hvem vlogger der, har dere faste dager?
Jeg spurte i en gruppe (og på snapchat mener jeg), om noen ville være med å lage en snapchat konto om psykisk helse, tabubelagte temaer og det folk synes er kleint å snakke med andre om. Jeg fikk med meg seks andre jenter i en gruppe, og sammen kom vi med masse forslag til navn. Vi prøvde mange navn, men de var allerede tatt. Jeg mener å huske at det er jeg som foreslo Usensurerte, det funka og dermed var vi i gang! I starten var det ingen aldersgrense på faste vloggere, men ei av de eldste kom med et innspill om at de som var mye yngre virka veldig umodne og tok det veldig useriøst. De ble derfor kastet ut om man kan si det sånn (?) ganske fort, og nye jenter ble lagt til. Akkurat nå er jeg den eneste faste, men jeg er ute etter flere som ønsker å være en del av temaet.

Hva er ditt beste flørtetips?
Jeg er nok ikke den rette til å spørre om akkurat det, men vær deg selv, vis interesse og smil masse.

Liker du å lage mat?
Ja det gjør jeg, elsker å teste ut nye retter og lage nye ting, men likte det mer før.

Tips til å kapre crushet? Vi er veldig gode venner, og jeg skulle ønske vi kunne bli noe mer.. Hvordan går man fra venner til kjærester? 
Føler egentlig at det er noe som faller seg naturlig når man er mye sammen og begynner med den intime biten. Ikke stress og la den tiden komme når det er riktig.

Hvordan styler du håret til hverdags og til fest? Trenger tips. 
Til hverdag har jeg det oftest rett ned, og en sjelden gang i dott. Om jeg skal på fest, pleier jeg ofte å krølle hele lengden eller halve lengden av håret mitt. Synes det er så fint!

Hvor kjøpte du øredobb-holderen? 
Den er fra Wish.

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? 

 

Følg meg gjerne på:
Snapchat/Instagram-@adalsjenta

NÅ REISER VI TIL..

Hei og god dag! Hundene er levert til foreldrene mine, og Martin og jeg er ferdig pakket og klare for en spennende og innholdsrik langhelg. I skrivende stund har faren til Martin nettopp hentet oss. Vi skal nemlig til Lørenskog i helgen. Vi skal sove hos moren hans fra i dag og hele helgen, noe jeg gleder meg masse til. Ser frem til å se hva vi skal finne på de neste dagene, sammen med moren og faren hans. Skal prøve å tatt litt bilder mens vi er der, og dele når vi er tilbake. Siden jeg ønsker å bruke tiden min mest mulig med dem, har jeg forhåndskrevet noen innlegg jeg skal dele med dere. Kommer nok til å dele en del på snapchat, så legg meg gjerne til der. @adalsjenta, heter jeg. Håper dere alle får en fin uke videre♥

VI SNAKKER FOR LITE OM DET

En ting jeg ofte får kommentarer på er at jeg snakker altfor mye om angst. Med tanke på at det er en del av min hverdag, så ville det vært helt unaturlig og rart å ikke snakke om det. Og jeg må jo si at jeg synes det er veldig trist at temaer som sminke og outfit er mer etterspurt, for hvorfor er ikke angst eller generelt psykisk helse like viktig? Nå er det en brøkdel som har disse meningene vel og merke, men jeg synes at psykisk helse er noe som burde snakkes mer om. Ikke min psykisk helse og hva jeg sliter med, men generelt psykiske lidelser. Ikke bare angst og depresjon, men også disse andre psykiske helseplagene som bipolar lidelse, schizofreni, psykose og spiseforstyrrelser for å nevne noen.

I følge Folkehelseinstituttet tar omlag 500-600 selvmord hvert år i Norge. Det er et veldig høyt tall, og jeg er sikker på at mange liv kunne vært reddet vært år om det var mer åpenhet det å slite psykisk og at det er hjelp å få. Antallet gjelder både eldre og unge mennesker, og siden jeg har en blogg som blir lest av begge aldersgrupper, føler jeg selv har mange erfaringer rundt flere psykisk helse relaterte temaer, og veit at jeg kan hjelpe mange, så føler jeg at dette er et viktig tema som blir tatt opp her. Jeg blir også veldig glad når jeg kan inspirere andre til å åpne seg rundt det samme. Dersto mer åpenhet det er rundt det, jo mindre tabu blir det, har jeg en tanke om. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Det er ikke tabu å snakke om problemene sine og hva man sliter med, og det er ikke flaut å be om hjelp♥

UKENS SPØRSMÅL #87-TRENING, BARN, DØDSANGST..

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL

Hvordan har du det?
Så koselig at du spør, tusen takk! Jeg har det greit. Har mye angst, sliter med søvn og føler på høstdepresjon. Jeg prøver å gjøre ting som gjør meg glad og som jeg interesser meg for. Det hjelper heldigvis litt, også er jeg veldig takknemlig for å ha så mange fine mennesker rundt meg!

Hvordan ser en typisk dag for deg når det kommer til mat?
Det er veldig varierende med tanke på jobben min. Jeg har ingen faste tider jeg spiser på, og det er ofte måltider blir hoppet over dessverre fordi jeg glemmer bort eller ikke har tid.

Kan du lage sminkevideoer?
Jeg sminker meg ofte på Snapchat, så følg meg gjerne der så kommer det nok snart en sminkerutine der igjen! @adalsjenta, heter jeg der.

Trener du? I så fall hva er dine favorittøvelser?
Nei det gjør jeg ikke. Jeg har trent litt tidligere, både på tredemølle, andre treningsapparater med både bein og armer, og litt vekter. Men det jeg likte best var Zumba.

Ser du for deg at du og Martin får barn sammen?
Ja, jeg gjør det på sikt. Det er jo han jeg vil dele livet mitt med, og som jeg ønsker å ligge under samme gravstein med når livet tar sin slutt.. Jeg vil gjerne at vi skal flytte sammen, kjøpe hus, få barn og gifte oss. Men vi begge trenger å få bedre psykisk helse og økonomi før den tid, og han er heller ikke klar for det, noe jeg selvfølgelig respekterer.

Har du en bucketlist? Og hvis du har, hva står det på den?
Kan dele den i et eget innlegg.

Kan du slutte å si “angsten min blir bedre osv? Hvis man har angst så har man angst, er ikke sånn at man en dag har mindre angst enn den andre dagen.
Det synes jeg faktisk var et spesielt utsagn å komme med. Man kan bli friskere fra angst, og man kan også bli angstfri. Jeg opplever dagene mine som veldig forskjellig, noen dager er angsten min sterkere og andre ganger mildere. Det er mange faktorer som spiller inn, og mye jeg selv kan gjøre for at den skal bli bedre. Så jeg kommer ikke til å slutte å fortelle noe som faktisk er sant, og noe som er med på å få andre til å ha troen på det samme, når jeg veit at angsten min er bedre enkelte dager.

Har du hatt trekant før? 
Nei, og det kunne jeg aldri tenke meg heller, selv hvis jeg ikke hadde vært i et forhold nå. Det har aldri vært noe for meg. For meg er sex noe spesielt mellom meg og en annen person, ikke flere.

Kunne du tenke deg å bo et annet sted enn Hønefoss? Eventuelt hvor ville du bodd om du ikke skulle bodd i Hønefoss?
Både ja og nei. Jeg føler et ansvar med å bli boende her med tanke på pappen min. Han har ikke så mange rundt seg, og når jeg bor her har jeg mye større mulighet til å besøke han. Jeg trives også godt i Hønefoss på mange måter, men nedturen her er at det er så lite og alle kjenner alle. Du skal ikke skille deg ut, være annerledes eller tro at du er noe på en måte, noe jeg alltid har gått imot. Jeg har alltid vært meg selv og gjort min greie. Jeg veit det er veldig mye sjalusi rundt det, og mange som prøver å trakassere meg og dra meg ned. Jeg bryr meg lite om det, men det er selvfølgelig ingen koselig følelse å føle at noen er ute etter deg heller. Jeg kommer nok til å bli boende her, men skulle jeg flytta så kunne både Oslo og Tønsberg vært alternativer. Egentlig helt utrolig at jeg sier det, men fikk et helt annet inntrykk da jeg reiste til Oslo i sommer. Jeg ville riktig nok ikke bodd helt i byen, der skjer det altfor mye rart og skummelt for min del, men kanskje litt på utsiden. Tønsberg er mye roligere enn Oslo, men absolutt et sted jeg trivdes godt! Nå kommer jeg nok ikke til å flytte noen av stedene, både på grunn av familien min og hundene, siden hundene blir stressa over større steder med mye folk og mye som skjer. Men begge er absolutt nydelige og fine steder som jeg uansett vil reise til mange ganger i fremtiden.

Kan du fortelle mer om hva du mener med dødsangst? Tror jeg har det selv jeg er redd for at jeg og familien skal slutte å eksistere en gang altså være ingenting og hva det vil si.. tenk å ikke leve liksom fordi hva var man liksom før man ble født. Hva er dine tanker rundt det med døden?
Mange av de tankene du sitter med har jeg også, men dødangsten min går også utpå tanker jeg har rundt selve døden og hva som vil skje etterpå. Jeg ser for meg hvordan hele prosessen ved døden er, at jeg blir vasket og lagt i en kiste, begravelse, tiden etterpå og ja lista er lang. Hvem vil komme å ta et siste farvel med meg? Hvem vil komme i begravelsen min? Hvordan blir den lagt opp? Vil det komme sanger jeg var glad i og som ikke bare blir spilt for at andre synes de er fine og at de handler om det å miste en person og savn? Hvilke ord vil bli sagt om meg? Synes folk jeg var et godt menneske og vil de si noe virkelig bra som de mener? Vil jeg få gravstøtte? Kommer noen til å stelle graven min? Kommer noen i det hele tatt til å besøke graven min? Kommer andre til å snakke om meg, eller vil jeg bare bli glemt? Tanker jeg også sliter med i hverdagen om døden er alt som kan forårsake døden. Hvis jeg kræsjer her, vil noen merke det? Kommer noen? Hvem vil komme? Kommer familie og venner til å besøke meg om jeg havner på sykehuset? Hva skjer om 10 sekunder? Kanskje jeg har hjertestans? Våkner jeg i morgen? Vil noen finne meg om jeg er død? Hvor lang tid vil det ta? Bryr noen seg? Det er spesielt på kvelden jeg sliter med dette, og oftest når jeg er alene. Men det har også dukket opp mer tanker når jeg er med andre også. Mange ganger gråter jeg meg i søvn, og ofte får jeg ikke sove før 2-5 om natta.

Hvordan er det det å dele så åpent rundt om seg selv når man vet at du har så mange følgere, med så mange meninger? Digger deg, håper du får en god uke!
Først og fremst synes jeg det er veldig gøy og givende. Mange har nytte av det jeg deler, og setter stor pris på at jeg gjør det. Det kan også være veldig slitsomt om man ikke blir forstått eller må gjenta seg selv flere ganger. Tusen takk, veldig hyggelig å høre! Ønsker deg en fin uke videre.

Har du gått ferdig videregående? Har du planer om å studere noe videre?
Jeg mangler et fag fra vg3, som jeg skal ta opp igjen etter hvert. Jeg er usikker på hva jeg vil studere videre, da jeg har mange interesser og ting jeg kunne tenke meg, og det gjør meg veldig usikker.

Har du noen fine/kule outits som du virkelig føler deg vel i? Synes du har så bra stil, og trenger inspirasjon til klesskapet! Har du for eksempel et favorittplagg?
Jeg føler meg vel i det meste utenom joggebukser og hettegensere egentlig, for utenom leopardgenseren min selvfølgelig. Men disse antrekkene under er jeg veldig glad i.

Hva synes du om kjæresten din? Dere er søte sammen. 
Tusen takk for en koselig kommentar! Martin er en ordentlig godhjerta person. Vi har kjent hverandre veldig lenge nå, og han har gjort så mange gode og fine ting for meg, og hjulpet meg når jeg har vært nede. Han er god og snill mot alle rundt seg, og hjelper de som trenger det om han har mulighet. Han er veldig lett å snakke med, og jeg føler han er den eneste som virkelig forstår meg og mine problemer. Han ser flere sider, og er veldig god på å råd og tips. Jeg synes også at han ser veldig bra ut selvfølgelig! Kunne skrevet en hel bok om han, men tror jeg stopper her, om ikke blir det nok for ubehagelig for han.

Kan du lage en YouTube-kanal? Føler du har så mye å dele, så jeg hadde definitivt abonnert! Du kan lage sminkevideo, Hauls, motiverende videoer osv. Føler vi trenger flere som deg!
Jeg har faktisk en. Følg meg gjerne ved å klikke her. Tusen takk for forslag til videoer, og gode ord!

Føler du at du har et “ansvar” for at det ikke skal bli slutt mellom deg og Martin, da han kan risikere å få mørke tanker?
Det her var et skikkelig vanskelig spørsmål å svare på. Jeg er jo redd for at han skulle fått mørke tanker om det ble slutt, men samtidig så er det ikke sunt å gå rundt å tenke sånn. Hadde vi ikke trivdes med å være i et forhold sammen, så ville jeg ikke at noen av oss skulle holdt på forholdet for å ha et ansvar for at motparten skal få mørke tanker.

Hvordan hadde du reagert hvis typen din var utro?
Jeg hadde aldri godtatt det. Jeg mener at man har mange sjanser til å si nei, før man får seg til å gjøre noe sånt.

Hvor mye penger bruker du på mat og “godis” per. mnd? Du spiser ute ganske ofte og kjøper is og andre “småinnkjøp” flere ganger i uka.
Det har jeg ikke kontroll på, men det varierer fra uke til uke. Har ikke kjøpt is, mikshake eller lignende på en uke snart, men jeg har derimot spist mer ute, så da har det gått en del penger der. Derfor er dette et vanskelig spørsmål å svare på.

Er det noen i nær familie til deg eller Martin som reagerer på det som blir delt på snap/blogg? Tenker på det angående din far, familie, Martins seksuelle legning etc. Har de godkjent at du snakker åpent om alt?
Ingen fra min familie hver fall. Jeg veit at familien min ikke er så glad for at jeg er åpen om å overgrepene jeg har opplevd, men det er det ingen som får meg til å slutte å snakke om. Overgrepene har påvirket mitt forhold til familien, og derfor er det naturlig for meg å snakke om mitt forhold til dem også, selv om jeg ikke akkurat snakker så mye om det om dagen. Åpenhet er så viktig, og det er mye som kan hjelpe andre bare ved å snakke om det. For eksempel det at Martin er åpen om sin lening, det synes jeg er veldig bra og veit det kan hjelpe andre med å komme ut også. Hvis noen i min/hans familie hadde reagert på det, ville jeg synes det hadde vært veldig spesielt. For å være bifil er like normalt som å like noen av samme kjønn, etter min mening. Om familien til Martin har reagert på noe han har lagt ut, får du nesten spørre han om.

Hvordan er det å ha sex når man har mensen?
Jeg synes det går helt fint, merker ikke så mye til det og lite søl etter min erfaring.

Hva tenker du om situasjonen med Honerud Gård, det at dem tar fra barna hestene?
Jeg synes det er helt tragisk, og ikke minst veldig trist, for de hestene ga så mye til mange. Mange fant trøst i dem, og det er mange som ikke klarte seg så godt teoretisk som lærte seg mye gjennom dem. Jeg gikk selv på Honerud Gård i 6. og 7. klasse, og var veldig glad i hestene som var der den gangen. Jeg synes helt ærlig at de kunne kuttet kostnader andre steder enn å ødelegge for 30-40 elever som er der hver uke..

Hva heter Martin på snapchat? 
@Martinravndal

Hvor er den svarte cardiganen din fra? Den du har skrevet om på favoritter nå?
Den er fra Cubus, kjøpte den for et par uker siden. Elsker den!

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? 

 

 

Følg meg gjerne: 
Snapchat/Instagram- @adalsjenta

MINE FAVORITTER AKKURAT NÅ

ANTREKK

Det må helt klart være den nye Cardiganen min på bilde over. Elsker at den har belte og hette, det får den til å se enda finere ut.

SNAPCHAT-PROFIL

@Ida.birk, hun virker så søt, genuin og ekte. Hun har to barn, mann, bygger hus og driver kontoen ved siden av hvor hun deler mye personlige ting, smarte triks og en ærlig hverdag med oppturer og nedturer. Generelt veldig inspirerende og spennende dame å følge med på!

SANG 

Enda ikke klart å glemme “Play-K-391”, den går på repeat hos meg hele tiden.

FAVORITT SMINKEPRODUKT

Helt klart det brynsproduktet jeg har begynt å bruke. Har prøvd flere, men aldri vært så fornøyd som nå. Bruker denne fra Makeup Mekka.

SPISESTED 

Har flere favoritter, blant annet Egon og Fridays, men det er ingen som slår kylling & pastaen jeg pleier å spise på Salt & Pepper i Hønefoss.

APP

Unfold. Helt genial til å lage bilder til å legge ut på Snapchat og Instagram.

TV-SERIE
Bloggerne, Influenserne, Ex on the beach og første date, er favoritter hos meg om dagen.

KLESBUTIKK

Jeg er veldig glad i Cubus og H&M, begge har veldig fine genserne og andre klær som passer fint nå som høsten har kommet. Spesielt Cubus, har allerede kjøpt en Cardigan og en strikkegenser, som jeg har bodd i siste uka. På H&M har jeg kjøpt mange bodyer som jeg er veldig fornøyd med, og det gjør det til en av mine favoritter!

 

Følg meg gjerne på:
Snapchat/Instagram- @adalsjenta

LØRDAGSKVELDEN VÅRES

Hallo! Hvordan går det med dere? I dag har det egentlig vært en fin dag. Fikk meg en god natt søvn, og bare det gjør underverker for kroppen og psyken min altså. Startet dagen med en dusj, etterfulgt av en kopp kakao og litt jobb med SoMe. Martin har vært med faren sin, så jeg har bare vært hjemme å ryddet og vasket litt klær. I nåværende stund sitter vi barnevakt, for to jenter og en gutt. Det er veldig hyggelig. Lenge siden jeg har passet de nå, så det var veldig koselig å være med dem igjen. Alle er i seng, og nå skal Martin straks ut å kjøpe litt mat til oss, noe jeg ser frem til! Håper dere alle får en fin kveld videre♥

SEX FOR FØRSTE GANG

Nå er det veldig lenge siden jeg har hatt “let`s talk about sex”- innlegg her, men denne spalten ønsker jeg å fortsette med! Jeg kommer ikke til å dele noe fra mitt nåværende sexliv i disse fremover. Ikke fordi det er dårlig, for jeg er absolutt ingen til å klage på. Men det handler om respekt, og ta hensyn til andre. Men hvis dere har ønsker til temaer til denne spalten utenfor dette, så er det bare å legge igjen en kommentar! Denne gangen tenkte jeg å dele noen tips til sex for første gang. Ting man burde tenke og forberede seg på.

 

SEXTALK #8

Bli kjent med egen kropp- Å ha sex er en veldig intim og sårbar situasjon når du er naken, og deler kropp og sjel med en annen person. Det kan derfor være lurt å bli mer trygg på seg selv først, og egen kropp før man deler den med en annen.

Ditt valg, du bestemmer!- Å miste jomfrudommen er noe man husker som regel hele livet, det bør derfor være en opplevelse som er fin og trygg. Altså min anbefaling er ikke å ha sex for å ha sex, men gjøre det fordi man faktisk vil med noen som faktisk betyr noe for deg, og med en person man er trygg på. Føler man i starten at man er klar for det og at det er noe man virkelig vil, men underveis ombestemmer seg, er det faktisk lov å si ifra. Det er ikke flaut! Jomfrudommen får man ikke tilbake. Ikke la noen presse deg, nei er nei uansett!

Prevensjon- Prevensjon er veldig viktig å huske på. Om du ikke kjenner personen du vil ha sex med så godt, så kan det være ganske greit å bruke kondom, du veit aldri hva han har vært borti før deg. Ekkelt kanskje, men absolutt noe man bør tenke over. Det beskytter også mot graviditet.

Sex- stilling- Usikker på hvem sex-stilling du skal ha din første gang? Det enkleste er faktisk ofte det beste. Misjonær er ganske greit å ha som en start til du blir mer trygg, og etter hvert om man føler for det så kan man utforske mer.

Det kan gjøre vondt- Å ha sex for første gang kan gjøre litt vondt. Jeg personlig synes ikke det var vondt, heller ikke ubehagelig. Bare litt uvant og rart. Det som kan være lurt er å prøve å være rolig og avslappet. Dette kan være veldig vanskelig om man er stressa og litt redd, men å slappe av i kroppen kan gjøre opplevelse mye bedre. Å varme opp litt med kyssing og ta på hverandre, eller eventuelt glide middel er heller ikke så dumt. Det kan også komme litt blod, ikke bare første gangen, men senere også. Dette er som regel ikke farlig. Rifter og slikt kan forekomme, men det er helt normalt!

Tillit- Som sagt så er sex en veldig intim og sårbar situasjon når du er naken, og deler kropp og sjel med en annen, og det kan føles veldig skummelt. Det er derfor lurt å gjøre det med noen du har tillit til. Det gjør at du kanskje slapper mer av, blir mindre redd for å si om noe er vondt eller feil, og selve opplevelsen blir bedre.

Hvordan gå frem- Sist, men ikke minst så er det kanskje noen som lurer på hvordan man går frem ved et samleie. Jeg er ingen ekspert på dette området, og det finnes heller ingen fasit. Snakk med hverandre på forhånd om hva dere liker og ikke. Start med å kysse og ta på hverandre, men husk å følg hverandres grenser. Ikke gjør noe mot partneren din som han/hun ikke vil, og for all del- ikke bare peis på!

JEG ELSKER DEG

Du er min bedre halvdel, og jeg er din. Vi gjør hverandre hele, trenger deg for å leve💗 

 

 

Jeg elsker deg💗 

HØSTEN. MØRKET. ANGST.

Jeg kjenner veldig på at høsten har kommet snikende. Ikke en årstid jeg er spesielt glad i. Altså det er koselig å sitte under teppe med en kakao i hånda og noe koselig på tv, men høsten er veldig dyster og det påvirker humøret mitt. Jeg er veldig redd for å falle tilbake til der jeg var. Angsten har forverret seg veldig ,og jeg føler depresjonen er på vei tilbake. Jeg har mindre energi, sliter mer med søvn, blir fortere lei meg og har skikkelig humørsvingninger. Jeg er lei av ting og trenger forandringer rundt meg. Tror det siste er ganske sunt på mange måter, for da har jeg noe å oppta angsten med. Da kan jeg gjøre ting som gjør meg glad og ting jeg interesserer meg for, som velvære kvelder, forandre ting med interiøret her hjemme, nye sminkerutiner og jobbe med sosiale medier. Samtidig er det slitsomt, hvert fall når energinivået er så lavt. Jeg føler dagene mine bare går rundt, og jeg venter hele tiden på en ny uke. Det er ikke slik det skal være, for plutselig er et nytt år gått og et år mindre igjen å leve. Og ja, dødsangsten er det verste oppi alt akkurat nå. Neste psykologtime om 9 dager, ser frem til å få lettet litt på trykket og få litt tips til å takle dette.. Enn så lenge må jeg gjøre det jeg kan for å holde meg oppe.