SEX FOR FØRSTE GANG

Nå er det veldig lenge siden jeg har hatt “let`s talk about sex”- innlegg her, men denne spalten ønsker jeg å fortsette med! Jeg kommer ikke til å dele noe fra mitt nåværende sexliv i disse fremover. Ikke fordi det er dårlig, for jeg er absolutt ingen til å klage på. Men det handler om respekt, og ta hensyn til andre. Men hvis dere har ønsker til temaer til denne spalten utenfor dette, så er det bare å legge igjen en kommentar! Denne gangen tenkte jeg å dele noen tips til sex for første gang. Ting man burde tenke og forberede seg på.

 

SEXTALK #8

Bli kjent med egen kropp- Å ha sex er en veldig intim og sårbar situasjon når du er naken, og deler kropp og sjel med en annen person. Det kan derfor være lurt å bli mer trygg på seg selv først, og egen kropp før man deler den med en annen.

Ditt valg, du bestemmer!- Å miste jomfrudommen er noe man husker som regel hele livet, det bør derfor være en opplevelse som er fin og trygg. Altså min anbefaling er ikke å ha sex for å ha sex, men gjøre det fordi man faktisk vil med noen som faktisk betyr noe for deg, og med en person man er trygg på. Føler man i starten at man er klar for det og at det er noe man virkelig vil, men underveis ombestemmer seg, er det faktisk lov å si ifra. Det er ikke flaut! Jomfrudommen får man ikke tilbake. Ikke la noen presse deg, nei er nei uansett!

Prevensjon- Prevensjon er veldig viktig å huske på. Om du ikke kjenner personen du vil ha sex med så godt, så kan det være ganske greit å bruke kondom, du veit aldri hva han har vært borti før deg. Ekkelt kanskje, men absolutt noe man bør tenke over. Det beskytter også mot graviditet.

Sex- stilling- Usikker på hvem sex-stilling du skal ha din første gang? Det enkleste er faktisk ofte det beste. Misjonær er ganske greit å ha som en start til du blir mer trygg, og etter hvert om man føler for det så kan man utforske mer.

Det kan gjøre vondt- Å ha sex for første gang kan gjøre litt vondt. Jeg personlig synes ikke det var vondt, heller ikke ubehagelig. Bare litt uvant og rart. Det som kan være lurt er å prøve å være rolig og avslappet. Dette kan være veldig vanskelig om man er stressa og litt redd, men å slappe av i kroppen kan gjøre opplevelse mye bedre. Å varme opp litt med kyssing og ta på hverandre, eller eventuelt glide middel er heller ikke så dumt. Det kan også komme litt blod, ikke bare første gangen, men senere også. Dette er som regel ikke farlig. Rifter og slikt kan forekomme, men det er helt normalt!

Tillit- Som sagt så er sex en veldig intim og sårbar situasjon når du er naken, og deler kropp og sjel med en annen, og det kan føles veldig skummelt. Det er derfor lurt å gjøre det med noen du har tillit til. Det gjør at du kanskje slapper mer av, blir mindre redd for å si om noe er vondt eller feil, og selve opplevelsen blir bedre.

Hvordan gå frem- Sist, men ikke minst så er det kanskje noen som lurer på hvordan man går frem ved et samleie. Jeg er ingen ekspert på dette området, og det finnes heller ingen fasit. Snakk med hverandre på forhånd om hva dere liker og ikke. Start med å kysse og ta på hverandre, men husk å følg hverandres grenser. Ikke gjør noe mot partneren din som han/hun ikke vil, og for all del- ikke bare peis på!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg