20 THINGS TO DO IN SOMMER

Sommerferien er i gang, og 2 måneder fri bør nytes fullt ut, eller hva syns dere? Noen har kanskje skaffet seg jobb, eller er på ferie i varmere strøk? Andre har kanskje dratt på sommerleir eller utveksling. Uansett hva du måtte brukes sommeren på, så håper jeg du koser deg og får en fin ferie. Selv har jeg ingen store planer og siden dette mest sannsynlig kommer til å tidenes kjedeligste og merkeligste sommerferie, har jeg bestemt meg for å gjøre noe ut av den. Jeg kan ikke bare sitte inne dag inn og dag ut, jeg må gjøre noe siden sitasjonen min er slik som den er. Tidligere pleide jeg å være mye hos mamma, bade og solet meg der. Slik er det ikke nå lenger, da jeg ikke lenger har kontakt med henne. Derfor tenkte jeg at jeg kunne lage et slikt innlegg, siden jeg selv trengte inspirasjon til hva jeg kan gjøre i sommer.

Jeg veit med meg selv at jeg ikke har råd til dyr utenlandsferie og at det er mange i samme situasjon, så jeg har derfor lukket svært dyre ting ute. Alle er ikke like heldige, og slik er det bare.

Være timevis på stranden med gode venner
Ingenting er bedre enn å bade, sole seg og være med gode venner på stranda. Det kan bli veldig kjedelig å bare være der hele dagen, så finn på noen strandaktiviteter. Det kan være frisbee, sandvolleyball, båttur eller andre aktiviteter.

Grillkvelder
For  meg handler slike kvelder om god mat, mye latter og kjærlighet. Fantastisk!! Dra på stranden familie og venner eller inviter dem hjem til deg.

♥ Spis is
Det blir ikke sol og sommer uten is, det er helt sikkert!

♥ Photoshoot
Ta med deg en venn eller hele vennegjengen, dra til et fint sted å ta bilder av hverandre. Det er så hyggelig å ha minner å se tilbake på!

Lag kule og nye DIY`S
Søk på nettet for å finne inspirasjon og prøv deg fram. Kun kreativiteten som setter grenser.

Jobbe
Å tjene ekstra med penger i sommer kan være kjekt, hvis man har lite å gjøre. Har du ingen jobb? Søk i vei, du har ingenting å  tape. Nå er det jo slik at det er veldig vanskelig å få jobb når du er under 18år. Da kan du ta på deg hundepass, barnepass, klippe gress, male hus.  og handle mat for andre. Det finnes mange flere slike småjobber du kan gjøre. Pengene kan du spare og/eller bruke på noe du ønsker deg eller en opplevelse.

Shopping
Dra alene eller ha med deg venner. Uansett er det alltid gøy å kjøpe seg noe nytt, enten det er klær eller andre ting.

Pusse opp soverommet
Dette er faktisk en tingene som stod på lista  mi i år, men i dag fikk vi svar om at vi måtte flytte ut snarest, så der gikk planene i føyken..
Rommet mitt som jeg hadde hos mamma ble pusset om for 2 år siden, og jeg ble veldig fornøyd. Det trenger ikke å koste så mye, bare å gi rommet et maling strøk er nok. En annen ting du kan gjøre er å bare ommøblere det, alltid godt med en forandring.

Overnatting
Inviter noen venner på overnatting hos deg, eller planlegg overnatting hos en av de andre om du selv ikke har mulighet til å ha overnatting av noen. Dere kan også dra på camping eller telttur. Og for dere som er glad i fisking er det bare å ta med fiskestanga på tur, om turen går til nærheten av vann.

Lese bøker
Selv skulle jeg ønske at jeg var flinkere til å lese bøker. Men dessverre liker jeg bedre å se filmene til bøkene, enn å lese selve boka. Har ikke tålmodighet til å lese side etter side.

Sette deg et mål du vil nå
Det kan være så mangt. Enten om det er noe du vil oppleve, noe du vil bli flinkere til eller andre ting.

Dra på ulike attraksjoner
Dette kan være Tusenfryd, Bø i Sommerland eller andre type badeland. Teknisk museum, teaterforestillinger og andre type steder er også kjekt!

♥ Gå en tur i parken med venner
Ta dere god mat eller snacks, snakk ut eller ta med dere noen spill. 

Opplev Norge/verden.
Besøk et sted du aldri har vært sammen med familien eller venner.

Bruk tid på kjøkkenet
Lag en god kake, milkshake, hjemmelaget is eller smoothie. Søk opp på internett etter inspirasjon.

♥ Bytt ut treningssenteret med en løpetur på stranden
. Husker jeg og venninna mi hadde dette som en skoleoppgave. Vi løpte i skogen og fant ulike ting som vi kunne gjøre.

Spa dag
Dette trenger ikke å koste så mye heller. Ta ansiktsmaske, en ordentlig dusj, lakk neglene og plei deg selv en hel dag.

Ta med deg din bedre halvdel
Ta med deg kjæresten på en ting dere kan gjøre sammen eller ferie. Pleie forholdet og la alt handle om dere to. Dra på date, ta med god mat og sprett en champagne. Tenk så romantisk, bare jeg som drømmer meg bort?

♥ Bli kjent med nye mennesker og møt dem
Dette har jeg gjort flere ganger, og alltid like koselig. Men vær obs på hvem du møter, alle er ikke slik som de utgir seg over internett.

♥ Gå på fjelltur
Norge kryr av flotte fjell, og det er ikke alle som tar veldig lang tid å gå heller. 

 

– Ann Helen

3ÅR ER GÅTT


For fire dager siden, 25.06.2016 er det 3 år siden det ble født 5 nydelige valper. Bamse, Michelle, Chevy, Odin og Timmy. Nå har de vokst seg store og blitt noen herlige hunder, hele gjengen. Og de har den flinkeste mammaen i verden!♥

Happy og Bamse♥


Michelle♥


Bamse♥


Hadde ikke bilde av alle hundene fra nåtid, men måtte slenge med et fint bilde av Chevy som er en av valpene vi solgte som vi har minst kontakt med, men som jeg er så heldig å fikk bilde av. Han flytta et stykke unna, men som er en veldig herlig og flott gutt som jeg savner masse!♥

 

– Ann Helen

10 SPØRSMÅL OG SVAR

I samarbeid med Rabble

Hva er ditt drømmereisemål og hvorfor?
Kunne tenke meg å dra til London eller Tyrkia, med ei god venninne. Sol og varme hadde passet meg perfekt nå!

2. Hva er ditt favorittmerke og hvorfor? 
Skal jeg være helt ærlig, så er jeg svært lite opptatt av merker. Men dette kan være så mangt også, så vanskelig å si. Men år det gjelder klær bruker jeg aldri merker, bruker for det meste klær fra Cubus, BikBok osv. Eneste jeg har som er merket, er ballkjolen min fra Acne som jeg brukte i 10.klasse.

3. Hvem var den siste du sendte melding til og hva skrev du?
Den var til Martin, og stod følgende:

For et sykt dårlig bilde, haha!

4. Hvilke er dine favorittbutikker på nettet?
Jeg har drevet svært lite med nettshopping, men allikevel har jeg noen favoritter. På både BikBok og Cubus har så utrolig flotte klær, og med Rabble kan du få ulike rabatter. Akkurat nå har Cubus 3 for 2 på en rekke varer som du kan se ved å trykke her. BikBok har et stort sommersalg med varer til 49kr, 79kr og 99kr. Sjekk det ut rabattene for BikBok her.  Til tross for at jeg aldri har handlet på ebay, har jeg alltid hatt veldig lyst. Det er så mange flotte ting der, og ikke minst utrolig billig. Sjekk ut tilbudene deres ved å trykke her.

5. Hva skulle du ønske at du var bedre til? 
Skulle ønske jeg var bedre til å synge. Jeg elsker å synge, men har absolutt ikke sangstemme.

6. Hva er livretten din?
Har så mange! Taco, Entrecote eller kebabkjøtt fra Sverige, med ris og bearnéssaus. Har også forelsket meg i en rett på nye Tony`s i Hønefoss.

BLT med kylling

7. Hva ville du gjort med pengene dersom du vant 1 million kroner i lotto?
Først og fremst blitt ferdig med lappen og kjøpt meg bil. Jeg og hundene hadde flyttet ut. Jeg hadde også tatt meg en skikkelig ferie for å komme meg bort og tenke på andre ting. Føler jeg egentlig trenger det nå! Ville også gitt litt til en veldedighetsauksjon og spart litt!

8. Hvilken tv-serie eller film skulle du ønske at var livet ditt?
Oi, det var et svært vanskelig spørsmål. Måtte tenke meg godt om her, men kommet frem til Younger. Det skjer jo veldig mye trøbbel og sprøe ting i denne serien, men jeg syns allikevel livet til hovedpersonen ser veldig bra ut.

9. Hvilken by har du aller mest lyst til å bo i resten av livet ditt?
Jeg trives veldig godt her i Hønefoss, men måtte jeg velge så er jeg faktisk veldig usikker.  Jeg har allerede testet ut Drammen, som er en veldig nydelig by. Oslo ville ikke vært et alternativ, med tanke på alt som skjer der. Men kunne veldig gjerne tenke meg en liv nær vannet!

10. Hvilke sanger går på repeat på Spotify hos deg akkurat nå? 

FOTO: YouTube
Kan dere gjette hvem sang? Trykk her for å komme til den.

 

– Ann Helen

FINE OG INNHOLDSRIKE DAGER

Det har vært noen fine dager nå som har gjort at bloggen har blitt lagt til siden. Vanligvis pleier jeg ikke det. Men den siste tiden har vært tung for meg, og jeg prøver å ta vare på de gode tingene her i livet. Alle dagene har ikke vært like bra, men de som har vært det har jeg virkelig kost meg. Det finnes dager hvor jeg også er helt utenfor også, som jeg egentlig ønsker å sperre meg inne og ikke snakke med noen. Og det gjør at bloggen også blir gjemt bort.

Endelig har jeg fått start på moped igjen, så har farta litt rundt med den. Så deilig å endelig kunne komme seg rundt, her og der. Tiden har egentlig gått til å være mye med venner. Mens jeg gikk på skoler litt unna Hønefoss, ble det lite tid til venner som oftest. Det er vanskelig å skulle fordele tiden til både venner, familie og andre som skal ha min oppmerksomhet. Heldigvis har jeg nok av tid fremover. 

Av de store tingene som har skjedd, så ble fredagen brukt til 4 timer hos frisøren på “bli ny dag” som jeg har tenkt til å lage eget innlegg om senere. Etter det tok jeg og Ole Jørgen bussen til VG-lista hvor vi møtte Anita. Under VG-lista stod jeg med Oona og Ole Andreas, siden vi ville stå på forskjellige plasser. Alt i alt, ble det en veldig fin og minnerik dag. 

Lørdag var det tid for å feire fineste Oona som fylte 20år, dagen vi var på VG-lista. En liten sammenkomst, men gud så morsomt og koselig vi hadde det. Virka som bursdagsbarnet koste seg like mye som oss andre♥

Hvordan har dere det? Hva har dere gjort den siste tiden? 

 

– Ann Helen

GRATULERER MED DAGEN, LILLEVENN!

Fineste Chihuahuaen i verden fyller 5år i dag. Hun har kost seg hjemme med “bestefaren” sin og sin store lillesøster Michelle, siden jeg er i Nedre Eiker hos bestemor. Veit ikke hva jeg skulle gjort uten mine fine hunder. De hjelper meg og ikke minst pappa mye på psyken. Det sies at hunder er menneskets beste venn, og det kan jeg bevise. Dette året har vært et veldig tøft år og de har hjulpet meg masse. Milla flytta i fjor høst opp til meg i Ål da jeg bodde på hybel, da ble trivselen der oppe mye bedre mens alt så mørkt ut. Men da jeg bestemte meg for å bytte skole måtte hun dessverre flytte hjem til pappa igjen. Nå har hun bodd hos pappa dette halvåret mens jeg har gått på skole, og jeg har måtte nøye meg med å se henne og Michelle i helgene. Dere kan tro jeg gleder meg til å flytte hjem til dem igjen.

For noen flotte år vi har hatt sammen og flere skal det bli! ♥


Elsker deg, lillevenn!♥

– Ann Helen

 

DAGEN FØR DAGEN

God dag mine fine lesere! Hvordan har deres start på uka vært?

Våknet rundt tolv i dag, var superdeilig å sove lenge. Nå er det heldigvis bare en dag igjen på skolen, tenkt at jeg har klart å fullføre et år på en linje jeg ikke ønsker og på skoler hvor jeg ikke har trivdes? Det er helt utrolig! Ingen skal komme å si at jeg ikke klarte det.

Det har blitt lite oppdatering fra min side i det siste. Det har vært mye å gjøre etter at bestemor kom hjem, ettersom jeg mener at de sendte henne hjem altfor tidlig. Bestemor har trengt ekstra mye med hjelp etter hun kom hjem, og det gjorde at jeg valgte å ikke være hos pappa hele helgen. Det gjorde vondt å ikke kunne dra hjem til pappa, for jeg veit han trenger hjelp også siden han er dårlig. Men det gjorde også vondt da jeg måtte dra fra bestemor på lørdag, siden jeg måtte en tur hjem til pappa for å  fikse ting og jobbe. Uansett trengte jeg en pause, og bestemor klarte seg helt fint.

Jeg var på kino både på lørdag og søndag, veldig hyggelig begge dagene og for noen utrolig filmer. Lørdag ble det The Conjuring 2 med Christina. Egentlig ikke så glad i skrekkfilmer, men overlevde. Men en ting er sikkert, den var sykt skummel. På søndag ble det Me before you, eller et helt halvt år som den heter på norsk, sammen med Anita. For en nydelig film, men så uendelig trist slutt.. Ellers har jeg ikke gjort så mye, bare kost meg med pappa og hundene våres.


 

 

– Ann Helen

THE CONJURING 2

Fikk tidligere i dag forespørsel av Christina om være med på kino, og da kunne jeg jo ikke si nei. Så nå sitter vi her klar for å se The Conjuring 2. Hater egentlig sånne skrekkfilmer, men overlever nok. Uansett, veldig hyggelig å være med Christina igjen. Ikke ofte vi finner på noe sammen, og alltid koselig når vi først er sammen.


Ønsker alle en kjempefin kveld!
 

– Ann Helen

DU VEIT DET SNART ER SOMMERFERIE NÅR..

… når eksamensukene er over og, du bare kan senke skuldrene og slappe av.

… alle lærerbøkene er levert.

… dagene går til film, skravling og, sitte rett opp og ned. Eller som vi gjorde i dag, bygge tårn med klosser.

Mange av dere har kanskje allerede sommerferie, og andre er kanskje like uheldig som meg og ikke får ferie før til uka. Så den skolen jeg gikk på før jul hadde fått ferie i dag, så heldige. Jeg ser virkelig frem til ferie nå, bare synd den ikke starter før tirsdag.

– Ann Helen

VIKTIG Å SETTE EGNE MÅL

De siste årene har jeg slitet en del, og jeg skal ikke legge sjul på at det har gått en del utover skolegangen. Jeg har opplevd en del tøffe ting, som folk på min alder ikke burde ha gjort. Da jeg gikk ut av 10.klasse, stod det er en del toere på mitt karakterkort dessverre. Jeg husker vi hadde skoleavslutning med vitnemålutdeling, og med en gang jeg kom hjem la jeg meg i sengen for å gråte. Jeg var både skuffet og meg selv, og redd mine foreldre skulle være det.

I dag er det ikke sånn. Jeg sliter en del i dag også, men har satt meg egne mål. Ikke for høye, og ikke for lave. Det er viktig tenker jeg. Jeg er så glad for å ikke ha fått en eneste toer på mitt karakterkort dette skoleåret, men allikevel skuffet over å ha ikke fått et bedre snitt. Karakterer i naturfag og matte fra i fjor telles med, noe som trekker det snittet mitt. Allikevel må jeg si meg fornøyd med tanke på hvor vanskelig dette har vært for meg angående å ha gått på skoler jeg ikke trives, flytting langt unna familien og en linje jeg overhode ønsker. I tillegg har jeg slitet en del på hjemmefronten, og hatt en anmeldelse ved siden av.

 

– Ann Helen

5 FAVORITTER

– FAVORITTSERIER-

YOUNGER

FOTO: P3

PORTKODEN 1321
FOTO: NRK 

SKAM

FOTO: NRK P3

JOHNNY OG JOHANNA
FOTO: NRK

HOTEL CÆSAR 

FOTO: TV 2

Jeg har blitt helt gal etter enkelte serier om dagen. Og nå er jeg nesten ferdig med alle seriene under av det som er blitt lagt ut, og både skam og Hotel Cæsar starter ikke før til høsten. Younger blir bare lagt ut to episoder av på mandager, blir gal snart, selv om jeg ble ferdig med å se episodene som er lagt ut i dag. Hva skal jeg gjøre nå? Jo, nå har jeg startet på unge lovende. 

Noen som har forslag til andre fine serier å se på? 

 

– Ann Helen