20 THINGS TO DO IN SOMMER

Sommerferien er i gang, og 2 måneder fri bør nytes fullt ut, eller hva syns dere? Noen har kanskje skaffet seg jobb, eller er på ferie i varmere strøk? Andre har kanskje dratt på sommerleir eller utveksling. Uansett hva du måtte brukes sommeren på, så håper jeg du koser deg og får en fin ferie. Selv har jeg ingen store planer og siden dette mest sannsynlig kommer til å tidenes kjedeligste og merkeligste sommerferie, har jeg bestemt meg for å gjøre noe ut av den. Jeg kan ikke bare sitte inne dag inn og dag ut, jeg må gjøre noe siden sitasjonen min er slik som den er. Tidligere pleide jeg å være mye hos mamma, bade og solet meg der. Slik er det ikke nå lenger, da jeg ikke lenger har kontakt med henne. Derfor tenkte jeg at jeg kunne lage et slikt innlegg, siden jeg selv trengte inspirasjon til hva jeg kan gjøre i sommer.

Jeg veit med meg selv at jeg ikke har råd til dyr utenlandsferie og at det er mange i samme situasjon, så jeg har derfor lukket svært dyre ting ute. Alle er ikke like heldige, og slik er det bare.

Være timevis på stranden med gode venner
Ingenting er bedre enn å bade, sole seg og være med gode venner på stranda. Det kan bli veldig kjedelig å bare være der hele dagen, så finn på noen strandaktiviteter. Det kan være frisbee, sandvolleyball, båttur eller andre aktiviteter.

Grillkvelder
For  meg handler slike kvelder om god mat, mye latter og kjærlighet. Fantastisk!! Dra på stranden familie og venner eller inviter dem hjem til deg.

♥ Spis is
Det blir ikke sol og sommer uten is, det er helt sikkert!

♥ Photoshoot
Ta med deg en venn eller hele vennegjengen, dra til et fint sted å ta bilder av hverandre. Det er så hyggelig å ha minner å se tilbake på!

Lag kule og nye DIY`S
Søk på nettet for å finne inspirasjon og prøv deg fram. Kun kreativiteten som setter grenser.

Jobbe
Å tjene ekstra med penger i sommer kan være kjekt, hvis man har lite å gjøre. Har du ingen jobb? Søk i vei, du har ingenting å  tape. Nå er det jo slik at det er veldig vanskelig å få jobb når du er under 18år. Da kan du ta på deg hundepass, barnepass, klippe gress, male hus.  og handle mat for andre. Det finnes mange flere slike småjobber du kan gjøre. Pengene kan du spare og/eller bruke på noe du ønsker deg eller en opplevelse.

Shopping
Dra alene eller ha med deg venner. Uansett er det alltid gøy å kjøpe seg noe nytt, enten det er klær eller andre ting.

Pusse opp soverommet
Dette er faktisk en tingene som stod på lista  mi i år, men i dag fikk vi svar om at vi måtte flytte ut snarest, så der gikk planene i føyken..
Rommet mitt som jeg hadde hos mamma ble pusset om for 2 år siden, og jeg ble veldig fornøyd. Det trenger ikke å koste så mye, bare å gi rommet et maling strøk er nok. En annen ting du kan gjøre er å bare ommøblere det, alltid godt med en forandring.

Overnatting
Inviter noen venner på overnatting hos deg, eller planlegg overnatting hos en av de andre om du selv ikke har mulighet til å ha overnatting av noen. Dere kan også dra på camping eller telttur. Og for dere som er glad i fisking er det bare å ta med fiskestanga på tur, om turen går til nærheten av vann.

Lese bøker
Selv skulle jeg ønske at jeg var flinkere til å lese bøker. Men dessverre liker jeg bedre å se filmene til bøkene, enn å lese selve boka. Har ikke tålmodighet til å lese side etter side.

Sette deg et mål du vil nå
Det kan være så mangt. Enten om det er noe du vil oppleve, noe du vil bli flinkere til eller andre ting.

Dra på ulike attraksjoner
Dette kan være Tusenfryd, Bø i Sommerland eller andre type badeland. Teknisk museum, teaterforestillinger og andre type steder er også kjekt!

♥ Gå en tur i parken med venner
Ta dere god mat eller snacks, snakk ut eller ta med dere noen spill. 

Opplev Norge/verden.
Besøk et sted du aldri har vært sammen med familien eller venner.

Bruk tid på kjøkkenet
Lag en god kake, milkshake, hjemmelaget is eller smoothie. Søk opp på internett etter inspirasjon.

♥ Bytt ut treningssenteret med en løpetur på stranden
. Husker jeg og venninna mi hadde dette som en skoleoppgave. Vi løpte i skogen og fant ulike ting som vi kunne gjøre.

Spa dag
Dette trenger ikke å koste så mye heller. Ta ansiktsmaske, en ordentlig dusj, lakk neglene og plei deg selv en hel dag.

Ta med deg din bedre halvdel
Ta med deg kjæresten på en ting dere kan gjøre sammen eller ferie. Pleie forholdet og la alt handle om dere to. Dra på date, ta med god mat og sprett en champagne. Tenk så romantisk, bare jeg som drømmer meg bort?

♥ Bli kjent med nye mennesker og møt dem
Dette har jeg gjort flere ganger, og alltid like koselig. Men vær obs på hvem du møter, alle er ikke slik som de utgir seg over internett.

♥ Gå på fjelltur
Norge kryr av flotte fjell, og det er ikke alle som tar veldig lang tid å gå heller. 

 

– Ann Helen

5 kommentarer

Siste innlegg