OPPSKRIFT: VÅRRULLER

Denne oppskriften gir ca. 28 vårruller.

 

Dette trenger du: 

600 g hodekål 

3 gulrøtter

800 g kyllingkjøttdeig 

3 ss matolje, jeg brukte solsikkeolje 

6 ss søt chillisaus 

3 ss soyasaus

28 blad filodeig 

Vann eller egg til pensling for å lukke igjen vårrullen. 

Matolje til pensling på toppen

 

Dette gjør du: 

1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne, og bruk en stekespade til å dele den i mindre biter. Om du lager en større porsjon anbefaler jeg å steke kjøttdeigen i flere omganger.

1. Kutt opp kålen i tynne strimler og riv gulrot med rivjern. 

2. Legg kålen i en kjele med oljen og stek den til den er myk. Tilsett deretter til de revne gulrøttene, søt chillisaus og soyasaus. Smak til mengde av chilli- og soyasaus til det blir etter eget ønske. 

3. Hell kjøttdeigen oppi kjelen og blant det sammen. Avkjøl blandingen.

4. Legg et filodeig- blad på arbeidsbenken, en fjøl, eller lignende med en av spissene vendt mot deg.

5. Fordel 1-2 ss (alt ettersom eget ønske) av kjøtt- og grønnsaksblandingen cirka midt på filodeig-bladet, men gjerne litt mer mot kanten som er vendt mot mot deg. Pensle litt vann eller egg på sidene på kanten som er vendt fra deg. Ta tak i kanten som er vendt mot deg og dekk over kjøttet og rull en gang til. Deretter brett de to kantene på sidene inn mot midten for så og rull vårullen tett sammen. Gjør det samme med restene av filodeig-bladene og fyllet. 

6. Om du ikke skal servere vårrullene med en gang, er det lurt å fryse de ned før steking. Om du skal servere de med en gang, legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir.

7. Sett på stekeovnen på 225 grader. Pensle vårrullene godt med olje, og stek på midterste rille i 10-15 minutter til de er litt sprø og gylne. Hvor lang tid dette vil ta kan variere fra ovn til ovn. 

 

Velbekomme! Vi spiste dette med ris og søt chillisaus til, men en salat er også veldig godt til! 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg