18ÅR OG MYNDIG!

Dagen er kommet og dette er helt sinnsykt. Jeg kan ikke tro det selv en gang, det er faktisk litt sprøtt. I dag er det 18år siden jenta med kullsvart hår og 2 øyne på kom til verden på Ringerike sykehus. Tirsdag 21. april 1998, dagen hvor det siste barnebarnet kom til verden på både pappa og mamma sin side. Fra og med i dag trenger jeg ikke lenger å si at jeg føler meg voksen i mental alder, i dag er jeg 18år og voksen på papiret også.

Å fylle 18år er noe jeg både har gruet og gledet meg til. Det å bli myndig er noe jeg har gledet meg mye til, jeg er lei av å bli kalt liten fordi jeg ikke har “stemmerett”, men i dag er jeg ikke lenger liten. Jeg kan stemme, jeg kan ta lappen, jeg er faktisk voksen og ingen bestemmer over meg lenger. Det føles så fantastisk bra! Det er mye ting jeg har lyst til å gjøre nå som jeg er 18år. Jeg skal ta tatovering, ordne meg voksen bankkort og fikse opp i litt ulike papirer og slik, skaffe meg en bedre jobb (allerede i gang med å søke). Men jeg skal også ta lappen. Om det ikke ble på bursdagen min, så får jeg det nok om ikke så lenge håper jeg.

Dagen i dag har jeg lite forventninger til. Skal prøve å nyte dagen best mulig, selv om jeg har ting i bakhodet som virkelig han ødelegge dagen. Bestemor har bestilt waleskringle, så blir en liten feiring med familien i dag. Det blir koselig!  Må si det er litt rart å ikke ha pappa rundt meg denne dagen, gi og med at jeg har opplevd alle mine 17 tidligere bursdager med han. Slik er det nå som jeg går på skole, men jeg ser heldigvis han og jentene mine igjen på fredag en liten tur. Blir nok en feiring med pappa senere. Til helgen skal jeg ha bursdagsfest, der jeg har invitert gode venner av meg. Det blir bra!

 

– Ann Helen

8 kommentarer

Siste innlegg