UKENS SPØRSMÅL #91- KVINNEGUIDEN, BARN, ULIKE HJELPETJENESTER..

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL

Vet du om det er andre plasser enn legevakta man kan søke hjelp om natta?
Jeg har erfart at det dessverre er få steder man kan søke hjelp på natta utenom legevakt og ulike hjelpetelefoner (f.eks. Mental helses hjelpetelefon som har telefonnummer: 116 123). Om man søker, så tilbyr noen kommuner ambulant team som også er tilgjengelige etter kl.15:30.

Er Usensurerte lagt ned? 
Nei, men jeg har hatt nødt til å nedprioritere flere ting nå. Jeg driver Usensurerte alene og det er mye jobb. Jeg er sånn at enten vil jeg si 100% eller ikke holde på med en ting. Så akkurat nå har jeg bare satt det på pause, til ting roer seg litt mer rundt meg.

Hva må til for at du skal ha en fin dag?
Godt spørsmål! Det som kan gjøre at jeg får en fin dag er at jeg har en rolig morgen med god frokost og en lang dusj. At jeg har en plan for dagen, gjør at jeg får en positiv start på dagen som oftest. Jeg trenger i tillegg lite stress for tiden, godt med søvn og huske å spise regelmessig, ellers blir jeg gretten og kan det bli slitsom person å være med. Møter jeg noen av mine nærmeste, blir dagen min ekstra fin!

Har du lagd tråd på Kvinneguiden om deg selv for å få følgere?
Nei, har verken lagd tråd om meg selv der eller på Jodel. Tror svært få gjør det, kunne aldri falt meg inn å gjøre det hvert fall.

Er du med i programmet til Anne Brith?
Nei det er jeg ikke. Jeg var med i et 100- dagers prosjekt med henne for over et år siden, men hun ga seg rundt halvveis, og jeg var ikke så lenge med på dette heller.

Er du fortsatt forelsket? Eller har sommerfugl perioden gått litt over i hverdagen?
Ja absolutt! Men den stormforelskelsen og sommerfuglene i magen hadde jeg ikke så veldig lenge egentlig. Det tok etter min mening lang tid før vi ble sammen og vi drev på en god stund, det var mye frem og tilbake, og satt med mye av disse følelsene denne perioden. Men jeg kjenner sommerfuglene i magen når vi gjør noe ekstra koselig og spesielt sammen, eller han sier noe skikkelig fint. Er så glad jeg har funnet gutten jeg vil dele livet mitt med, er så lykkelig med Martin♥

Martin og du var barnevakt for noen barn i sommer. Er det søstera de sine?
Nei, søstera mi har ikke barn. Det er ei venninne av meg sine.

Hvor ofte er du på Bingo? Planlegger du eller er det spontant?
Noen ganger 3 ganger i måneden, og noen ganger er jeg der ikke på flere måneder. Jeg planlegger det så og si aldri, det blir veldig spontant stort sett.

Har du fullført videregående nå?
Jeg mangler fremdeles et fag fra tredje videregående, men ellers er alt annet fullført.

Hvorfor går du til psykiatrisk sykepleier og ikke psykolog? Er du ikke “dårlig nok” til å få psykolog?
Det aner jeg ikke. Jeg søkte bare om å få en behandler på DPS, og fikk psykiatrisk sykepleier. Hvordan de har vurdert det eller hva som gjør at utslaget ble som det ble, veit jeg ikke. Men jeg er fornøyd bare med at jeg ble tatt så seriøst på den tiden og fikk så raskt hjelp ettersom ting var veldig vanskelig da.

Tror du at du hadde hatt det bedre hvis du hadde flere mentalt friske mennesker rundt deg?
Både og. Kanskje rart å si, men regner med flesteparten forstår hva jeg mener. Jeg synes det er “bra” å ha noen venner rundt meg som sliter psykisk, ettersom da forstår de mer hvordan det er å slite selv, og at om jeg trekker meg litt tilbake eller har vanskelige dager, så blir det akseptert og blir møtt med forståelse som oftest. Men jeg tror samtidig at det ikke alltid er så positivt, da det kan oppstå konflikter, misforståelser og at ene parten forventer mer enn andre orker/har overskudd til, om det ga mening?

Har du gått ned i vekt? Du ser veldig godt ut!
Så koselig å høre, tusen takk for det. Men jeg har ikke gått ned i vekt som jeg veit om hvert fall, veier meg sjeldent og har ikke merket noe på klærne mine heller.

Hva er favoritt butikken din? (Klær, interiør, mat)
Klær: Cubus, H&M, Newyorker, er også blitt glad i KappAhl, og undertøyet fra Lindex liker jeg godt! // Interiør: Nille for det meste, men handler også litt på Jysk, Rusta, IKEA, Price og Kid. // Mat: Restaurant eller matvarebutikk? Førstnevnte så er det Salt & Pepper og Egon som er mine favoritter. Også liker jeg best å handle på Kiwi og Rema.

Alltid alene eller aldri alene?
Aldri alene. Liker i utgangspunktet ikke å være alene, så jeg kunne aldri klart å vært alltid alene.

Hva er det fineste dobbeltnavnet du vet om? Både gutt og jente.
Siste tiden har jeg blitt veldig glad i Lykke-Sofie, men også blitt mye mer i enkeltnavn. Var fast bestemt på at mine barn skulle ha dobbeltnavn tidligere, men nå er jeg ikke like sikker lenger. Veldig glad i Mileah, Leah, Linnea og Emmeline. Ikke tenkt så mye på guttenavn egentlig.

Hva liker du best med hjemmet ditt?
Hjemmet våres kjennes ikke veldig hjemmekoselig enda, og det er ikke så mye jeg er så fornøyd med. Ønsker mer system. Glad i spiseplassen våres, og ikke minst lerret vi har av Milla på veggen.

Hva er det du liker best med Martin?
At han er så vanvittig omsorgsfull og kjærlig. Han bryr seg genuint om andre mennesker, og er så snill mot oss. Han er veldig støttende, får meg alltid til å le og spiller på sjarmen i blant, det er morsomt!

Kunne du tenke deg å adoptere barn en dag istedenfor å få biologiske?
Jeg håper selvfølgelig at jeg har mulighet til å få biologiske barn, men jeg kunne uansett tenke meg å adoptere eller bli fosterhjem. Tenkt på det i mange år.

Er du lei av Leopard-mønster?
Jeg var det i en periode, men nå liker jeg det veldig godt igjen, både av ting og klær. Kjøper riktignok ikke like mye av det nå. Nå er jeg veldig glad i grønt.

Er du redd for at du og Martin skal få Korona-viruset?
Jeg er mer redd at andre rundt meg skal få det enn meg selv, men tror det er noe jeg sier for å berolige meg selv fordi jeg tviler så sterkt på at akkurat dette vil ramme meg. Sier nok det helt til jeg ville fått det selv.

Går du på p-piller nå? Opplever du at det påvirker psyken din på noen måte? Jeg fikk på p-piller selv, men måtte slutte fordi jeg ble så dårlig humør av det.
Det gjør jeg, og nei jeg føler ikke det påvirker psyken min egentlig. Gått på samme type i 1,5 år, veldig fornøyd med disse. Bra du sluttet, og jeg håper du fikk hjelp videre både med psyken og eventuell annen prevensjon om du tenkte det var nødvendig.

Når vil du ha barn, hvis du vil det da?
Jeg har egentlig vært klar for barn i flere år, men jeg ønsker ikke å sette et barn til verden akkurat nå med tanke på at Martin er så dårlig psykisk og vi har mer enn nok med oss selv nå. Så kanskje om 5 år? Tiden vil vise!

Hvordan blir du ivaretatt oppi alt som skjer? Synes dere er knalltøffe som er så dønn ærlige om livets tøffe utfordringer. Trengs flere med slik åpenhet.
Tusen takk for det! Jeg går til psykiatrisk sykepleier, går til henne hver andre uke, men har ikke snakket med så mange som mine følelser rundt det som har skjedd disse månedene, kun en person som har spurt meg av helsepersonell, i tillegg til ei fra FACT- teamet til Martin som jeg snakket med i dag.

Er du stolt av deg selv? Hva liker du best med deg selv?
Ja, og det synes jeg absolutt alle burde være. Stolt over jobben jeg gjør med sosiale medier og at jeg får muligheten til å hjelpe andre mennesker. Liker best håret og øynene mine.

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? Legg igjen en kommentar! 

 

Følg meg gjerne på: 
Snapchat/Instagram- @adalsjenta

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg