UKENS SPØRSMÅL #108 – FELLES ØKONOMI, NYTTÅRSFORSETTER, MENSEN..

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL 

Føler du selv at bloggingen gir deg noe? 
Å skrive og dele gir meg veldig mye, ellers hadde jeg ikke fortsatt med det. Har drevet denne bloggen sporadisk siden 2012, og trives veldig med det. Har ikke tenkt til å slutte med det første, og i det siste har jeg hatt veldig mye inspirasjon til det også.

Har dere et månedsbudsjett på mat? Har du og Martin en felles økonomi? 
Vi deler på faste utgifter som husleie, strøm, vann, tv, internett, mat osv., men vi har ingen felleskonto vi trekker dette fra. Martin får 1000kr i uka fra nav, og andre utgifter blir dekket av dem, så det å ha en felleskonto til utgifter og slikt er ikke enkelt. Håper på å ha det etter hvert til både mat og andre utgifter. Det vil uansett forbli slik at jeg betaler for mitt, og han for sitt når det kommer til andre kostnader hvis det er noe vi vil ha som klær, sminke, mobilabonnement osv. Nå hender det uansett at vi pleier å kjøpe ting til hverandre, men det vi vil ha utenfor betaler vi selv. Vi har ikke et fastsatt månedsbudsjett på mat, men vi har noen tanker på hva vi vil det skal ligge på. Det har en tendens til å bli høyere. Noen ganger handler han, noen ganger handler jeg, og noen ganger vippser vi hverandre.

Hva er dine nyttårsforsetter? 
I år har jeg i utgangspunktet ikke satt meg noen, da det året som har vært ble noe helt annet en noen av oss så for oss. Men jeg ønsker å bli en bedre kjæreste og samboer. I tillegg tittet jeg tilbake på noen bilder fra 2018 her om dagen. Da jeg så tilbake på disse følte jeg at jeg så så fresh og bra ut, og hadde mye mer energi og mer livsglad enn jeg er nå. Jeg hadde det ikke bra da heller, og selv om jeg egentlig føler jeg takler ting bedre nå, var jeg mye flinkere på å komme meg ut enn jeg er nå. Nå har jo Korona satt en stopper for mye, og har nok mye å si for dette, men jeg håper jeg gradvis kan bygge meg litt oppover dette året.

Når fikk du mensen første gang? Kan du fortelle om det? 
Jeg fikk det da jeg var 10,5 år, så det var veldig tidlig i forhold til andre. Jeg var ute å syklet med ei venninne (på hver vår sykkel), også tryna jeg. Jeg trodde jeg begynte å blø nedentil pga. det, men det slutta ikke å blø. Bodde alene med pappa, men turde ikke å fortelle han om det før dagen etter, og bytta truse ganske mange ganger i løpet av det døgnet før jeg fortalte han det. Vi hadde noe bind liggende mener jeg å huske fra søstera mi, men hun hadde flyttet ut og jeg var usikker på hvordan alt det fungerte så mamma kom å hjalp meg samme dag jeg fortalte om det.

Hvordan tror du livet ditt hadde vært om du ikke ble sammen med Martin? 
Det er vanskelig å si, men det ville nok ikke vært like koselig og innholdsrikt som livet mitt med han er. Jeg hadde nok fortsatt tenkt på han, og håpet at han en dag skulle komme å si at han savna meg. Hahah! Jeg er veldig glad og takknemlig for at jeg har han, og ikke minst for at vi fikk flytta sammen før Korona kom.

Er du redd for kvikkleire i Hønefoss? 
Ja det er jeg, men vil ikke fortelle altfor mye om det i fare for å trigge andre. Jeg har tenkt så mye på det som skjedde i Gjerdrum at jeg til og med har snakka om det i søvne. Jeg veit vi bor på Kvikkleire, men ettersom jeg forstod var det lavt farenivå, men allikevel bekymrer det meg.

Hvor ser du deg selv om 5 eller 10 år? 
Synes sånne spørsmål er vanskelig, for vi har jo sett nå hvor brått livet kan snu. Men jeg har mange drømmer og fremtidsplaner som blant annet å bli friskere så jeg kan komme meg ut i 100% jobb, og ellers kjøpe hus, gifte meg og få barn med Martin.

Hva heter hundene dine? 
Hun minste heter Milla og største heter Michelle. Milla het det da hun flyttet til meg, da hun er omplasseringshund og Michelle fikk navnet fordi jeg ønsket meg en datter som skulle hete det da jeg var 15 år, men hadde ikke tid til å vente.

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg