GIRL TALK #1- SELVTILLIT

GIRL TALK #1

Klare for første girl talk fra min side? Det er så mye jeg har lyst til å ta opp, og jeg har også fått inn mange supre tips. Men jeg tenker å starte med selvtillit, rett og slett fordi jeg føler det er en slags grunnmur og sperre for mange. Det er noe av det største som hører med ungdomstiden, og som bygger under mye annet. 

Selvtillit handler i hovedsak det å bli trygg på seg selv og det man gjør. Å finne denne tryggheten er tidkrevende, men jeg skal love dere at det er så verdt det. Jeg har selv vært der hvor jeg sammenlignet meg selv med andre, ønsket å bli penere, tynnere, bedre menneske og ha et talent. Men veit dere hva? Det beste du kan gjøre er å jobbe for å bli den beste versjonen av deg selv. Ikke sammenlign deg selv med andre. Fordi du er god nok som du er. Det er kun en som deg, og du er unik. Hørte en gang en ordtak som jeg synes var så utrolig bra. “Hvis du stadig forsøker å være en annen, hvem skal da være deg?”. Det satte seg så i meg, og det er helt sant. 

Når det kommer til mitt forhold til selvtillit så har jeg som nevnt slitet med det, og jeg gjør det fremdeles. Kanskje litt dobbeltmoralsk da å skrive så mye om at andre er bra nok som de er da? Mulig det, men la meg forklare. Hele livet mitt har jeg blitt fortalt at jeg er stygg, feit og, mange andre nedvergende ting om mitt utseende. Og at på grunn av det, så var jeg ikke bra nok for de menneskene som sa det. Jeg ble sammenlignet med andre som andre synes også var mindre pene, og tykke. Liker ikke helt å bruke de direkte ordene, stygg og feit, for å være helt ærlig. Det er så ødeleggende å bli fortalt, og ingen fortjener å høre disse ordene. Så trår litt varsomt ved å skrive disse. Men poenget mitt er at i senere tid har jeg jo blitt fortalt at jeg er vakker, fin, at jeg har bra kropp og mange andre gode ord. Det har bygget opp selvtilliten min så utrolig mye! Det jeg har dårlig selvtillit på nå er hvordan jeg føler meg i forhold til andre. Ikke angående kropp og utseende, men med personligheten og hvordan jeg er som person. Det er fremdeles personer som prøver å trykke meg ned, som skaper liten tillit til meg, stoler ikke på meg og får meg til å føle meg som det verste menneske i verden med å gi meg skylden for ulike ting. Jeg har selvfølgelig mennesker i livet mitt som ikke er sånn også altså, men det er disse personene som gjør det motsatte som har satt litt støkk i meg. Jeg jobber med det hver eneste dag. Forteller meg selv at jeg er bra nok, at det er personene som gjør slik som har et problem og at de ikke skal få ødelegge for meg. Og det er da tenker at det passer fint at jeg er åpen om mitt forhold til selvtillit nå, fordi da kan vi hjelpe og bygge hverandre opp sammen. Det beste du kan gjøre for deg selv er å fortelle deg gode ord, og det beste du kan gjøre for andre er å gjøre akkurat det samme.

Det viktigst er å ha troen på seg selv. Hvorfor skal andre fortelle deg at du ikke er bra nok? At du ikke kan gå med det plagget? Ikke ha frisyren og sminken din sånn? Hvorfor skal ikke du få være deg selv? Gi litt faen i hva andre måtte mene. Du må ha troen på at du er bra nok. Stole på at du er bra nok. For det er du! 

Å få god selvtillit er ingen enkel jobb. Det skreves hardt arbeid, men du kan klare det med litt viljestyrke. Jeg har skrevet noen tips tidligere som jeg håper kan hjelpe akkurat DEG på veien. Klikk her for å komme til dem. 

 

 

FACEBOOKINSTAGRAMSNAPCHAT- SNAPCHAT (BLOGG)

4 kommentarer
  1. er så sykt glad på dine vegne. tenk dere folkens! ikke nok med alt hun har opplevd av mobbing gjennom livet, MEN i tillegg til det har hun vært offer for et overgrep (jeg har og) – og tenk dere så flink hun er som har selvtilliten på plass, for det er søren meg ikke lett! Etter min hendelse var selvtilliten BORTE, så jævlig bra jobba til deg❤

  2. Heier så sinnsykt på deg! Stolt av hva du får til og hvor sterk du er. Bra og viktig innlegg. Å jobbe mot et godt selvbilde og god selvtillit er definitivt en heltidsjobb. Men så utrolig verdt det! God helg til deg <3 fortsett å skrive slike viktige innlegg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg