HVORDAN FÅ BEDRE SELVTILLIT?

Da jeg la ut mitt innlegg om sommerkroppen, fikk jeg masse spørsmål om hvordan jeg klarte å ha så god selvtillit og at man selv skulle ønske at man var like tøff til å legge ut bilde av seg selv i bikini og mene det samme om seg selv. Vel.. som jeg har sagt tidligere er ikke min selvtillit 100% på topp, men den blir bedre og bedre for hver dag, hvertfall når jeg får så utrolig masse positive og fine kommentarer. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om selvtillit og hvordan få bedre selvtillit.

Selvtillit handler om hva du tenker om seg selv og påvirkes ofte av andre. Den kan endres betraktelig fort eller over lang tid. Selvtillit kan trenes opp og det er nettopp det jeg er på gang med. Selvtillit eller denne såkalte selvfølelsen er med i forskjellige sammenhenger som når du er i jobb eller på skolen, med vennegjengen eller kjæresten, mobbing, utseende eller kropp.

Selv har jeg hatt dårlig selvtillit i flere år, men har begynt å gi mer og mer faen rett og slett! Jeg er faktisk drit lei av at folk skal få si masse dritt til meg eller behandle meg som dritt. Ingen kan definere at jeg ikke er god nok!

♥ Når det kommer til jobb og skole er det viktig å stå på og gjøre sitt beste. Kanskje det er en prøve som ikke gikk lite bra som du hadde håpet på? Ikke mist håpet, øv videre og det vil gå bedre neste gang. Ta imot tilbakemeldinger enten de er positive eller negative. Det vil gi deg motivasjon til å jobbe videre og kanskje noen sier ifra til deg om hva du kan jobbe mer og bedre med slik at det vil gå bedre neste gang. Gjør ditt aller beste, for bedre får du ikke gjort det. Og en ting som er superviktig å huske på: Ikke sammenlign deg med andre! Alle har hver sine ting de er flinke på.

♥ Når du er med vennegjengen eller kjæresten er det aller viktigste å tenke på seg selv. Ikke prøv på noen som helst måte å imponere eller tøffe deg, det virker bare nedlatende og rart. Ekte venner vil ha deg for den du er, og ikke for en du prøver å være. En ting som er viktig er å ta vare på de vennene man har, ta deg tid til å lytte, snakke og gi gode råd, og ikke minst still opp og vær der for venna dine. Og en veldig viktig ting i tenårene er å ikke la kjærligheten ta overhånd. Ta vare på de gode vennene dine, for hva om det blir slutt mellom deg og kjæresten? Hvem er der for deg da? Ikke misforstå, for det er veldig viktig å pleie kjærligheten også. Ta godt vare på hverandre og vær ærlig om alt. Ikke la sjalusien ødelegge, for det er en grunn til at akkurat kjæresten din er sammen med deg, fordi h*n liker deg, bryr seg om deg og er glad i deg! Husk også å kvitt deg med de dårlige vennene dine, ikke finn deg i bli behandlet dårlig eller nærmere sagt dritt.

♥ Når det kommer til kropp og utseende, så er det ikke noe å legge skjul på at det er noe som er veldig mye fokus på. Det er faktisk den største grunnen til at selvtilliten til mange ødelegges. Enkelte tåler mer enn andre, og man må faktisk begynne å tenke på hva man sier til hverandre. Det å kalle noen stygg, feit eller overvektig, tynn eller beinrangel, kvisetrynet eller andre ord for å ødelegge selvtilliten til andre syns jeg faktisk er slemt gjort, rett og slett stygt! Skjer det over lengre periode er det faktisk mobbing! Det er lett å si at man ikke skal bry seg om kommentarene, men det er ikke alltid like lett..  Husk at det ikke er kroppen din eller utseende ditt som teller, det har faktisk noe med hvordan du er som menneske som er det viktigste.

♥ Mobbing er også en stor del for at selvtilliten ødelegges, og det kommer mye an på disse stygge kommentarene man får på andre. Man kan bli snakket dritt til hver dag, slått, sparket, truet, pirket på og bli kritisert, i tillegg til å bli lugga, spyttet og dyttet. Mobbing er rett og slett forferdelig. Jeg er faktisk blitt mobbet i 10år selv så jeg veit hvordan det er og det er virkelig ingen god følelse å bli mobbet eller å ha dårlig selvtillit.

Det er viktig å tro på seg selv, tro på at man er bra nok for det er dere alle sammen! Prøv å ikke ta til deg det negative, for de som sier sånt til deg sliter nok med seg selv noe som er veldig trist.. Vær deg selv og husk at du er gull verdt, og at det mange som er glad i deg!♥ 

#Selvtillit #selvbilde #følelser #mobbing #kroppspress #sommerkroppen #venner #familie #dårligselvtillit

 

 

– Ann Helen

6 kommentarer

Siste innlegg