UKENS SPØRSMÅL #114- TRENING, BARN, VENNSKAP..

 

SVARENE PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL 

 

Hvordan har du det?
Takk som spør, setter stor pris på at dere bryr dere!De siste ukene har vært lange og litt krevende. Det har vært mye, og for to uker siden ble jeg veldig dårlig. Veit ikke om det en reaksjon kroppen ga meg om at nå må jeg bremse ned litt eller om det “kun” var omgangssyke. Uansett så kjente jeg på kroppen at det var litt mye og at jeg trengte å roe ned litt. Har slitet litt med vondt i magen etter det, men som jeg nevnte i forrige innlegg har jeg vært hos legen og hun trodde jeg hadde noe betennelse eller bakterier som hang igjen (du veit, legespråk), så fikk noen tabletter som skulle hjelpe for dette. Er heldigvis bedre enn jeg var, og er veldig glad og takknemlig for at jeg sjeldent er dårlig. Man får litt støkk i kroppen når man blir så dårlig, så er da man først innser hvor heldig man egentlig er. Prøver så godt jeg kan å sette pris på det, men det blir innimellom glemt her også. 

Ble så inspirert av treningen din! Men har ikke sett det på noen måneder.. har du sluttet?
Vil ikke si at jeg har sluttet, men har ikke vært der på to måneder nå. Det startet først med at jeg ble veldig sliten av det og at det ble litt demotiverende fordi det ødelagte så mye for resten av dagen min. Den kneika bestemte jeg meg for at jeg bare måtte stå i og la det forhåpentligvis gå over med litt mer tid. Men så har det vært veldig mye den siste måneden med at pappa har vært dårlig, og jeg har utenom det kun prioritert de aller viktigste tingene rundt meg, og ikke hatt overskudd i det hele tatt til trening. Men jeg savner det veldig og når jeg tenker tilbake på da jeg trente, sitter jeg kun igjen med gode følelser knyttet til det noe som er veldig positivt, så jeg håper å få startet opp igjen etter hvert. Når jeg starter opp igjen, hva ønsker dere at jeg skal dele mer av? 

Har du fått svar på blodprøvene enda?
Ja, delte om det i forrige innlegg men kan nevne det her også. Hadde mangel på vitamin D, noe som egentlig ikke overrasket meg. Eller jeg hadde sett for meg at jeg hadde mangel på noe i hvert fall. Så skal starte opp med å ta tilskudd. 

Hvor mye veier du?
Skjønner hvor spørsmålet kommer fra, men synes egentlig det er en uting å spørre om. Tror helt ærlig at andre tror jeg veier mer enn jeg egentlig gjør, men at jeg burde gå ned noen kilo er noe jeg er fullt klar over og noe som ville vært bra for min helse. 

Er det Cubus som var forrige praksisplassen din?
Nei det var det ikke. Jeg har kun hatt og har fremdeles samarbeid med Cubus online, hvor jeg mottar plagg fra de, samt deler affilate-linker og rabattkode. 

Kan du forklare litt mer hvordan du sliter med å være i jobb? Jeg sliter selv med arbeidslivet pga diverse, men aner ikke åssen jeg skal gå frem for eventuelt ufør osv? 
Synes det er et litt vanskelig spørsmål å svare på, da det er rettet mot ufør noe jeg personlig ikke har noe forhold til. Min arbeidsevne er nedsatt med minst 50%, men jeg er i en fase hvor jeg prøver å finne ut av hvordan jobb som passer for meg og ikke minst arbeidsmengde. Jeg går på AAP nå, men målet mitt er å finne meg lønnet arbeid som jeg klarer å stå i over lenger tid med antall dager og timer som fungerer for meg. På nåværende tidspunkt er ikke ufør noe jeg ønsker, men om det en dag skjer så må jeg ta det som det kommer da. Men skal du gå frem for ufør så ta kontakt med nav, for å forhøre deg hva som skal til i forhold til hvilke stadie du er i, altså om du allerede har hatt arbeidstutprøving, om helsen din osv,., sånn hvis du allerede er innenfor nav-systemet. Anbefaler deg å lese mer om uføretrygd på nav sine sider her. 

Ferieplaner i sommer?
Foreløpig har vi snakket om å leie hytta som vi har leid de siste to årene, utenom det har vi ikke noen andre planer foreløpig så vi tar det litt som det kommer. 

Har du vært innlagt på psykiatrisk før? 
Nei, det har jeg ikke. 

Hvorfor har ikke Martin kontakt med faren din?
Martin og pappa har møttes flere ganger, og de har ikke noe imot hverandre. Sist de møttes var forrige torsdag, da var pappa med i lokalet til Martin.

Vil du ha barn?
En gang i fremtiden ønsker vi oss det begge to, vil bare ha ting mer på plass rundt oss først. 

Hva er dine tre største ønsker for fremtiden?
Synes sånt er så vanskelig å svare på, da det kan forandre seg og man veit aldri hva fremtiden bringer. Men skulle jeg sagt tre ting nå så håper jeg på enda bedre helse for både meg og Martin sin del, at jeg tar lappen slik at vi får en litt større frihet, og kunne flytte til noe litt større etter hvert med hage. Kunne sagt enda flere ting, men disse er tre hoved-happenings jeg håper på. 

Har du anbefalinger på gode truser? Finner ingen som er gode verken å ha på seg eller kvalitet. 
Jeg bruker oftest stringtruser da jeg synes det er mest behagelig, og har to favoritter fra Cubus som jeg har flere av og bytter på med å bruke hver dag. De har dessverre sluttet å selge dem, så får ikke lagt ved link. Men både Cubus og Xlnt fra Kappahl har flere som er behagelige på, gode på størrelse og kvalitet. Liker best når de har litt tykkere strikk i livet og er gjerne litt høye, da sitter de best.  

Ble det ikke bunad på 17. mai? Du er jo sååå fin i den!! 
Nei det gjorde det ikke ettersom jeg feiret 17. mai på sykehuset. Jeg så andre med bunad som var innom sykehuset den dagen, men med tanke på at jeg skulle være der hele dagen synes jeg det ble litt vel pyntet for min del og ikke så praktisk hvis jeg skulle hjelpe pappa med noe. Synes det var litt kjipt, for jeg er veldig glad i bunaden min og vil bruke hver en anledning jeg kan til å ha den på.

 

Har du opplevd det vanskelig å bli kjent med folk/få venner?
Ja, jeg synes det er veldig vanskelig å bli kjent med andre og få venner nå. Synes det var lettere før da jeg gikk på skole. Føler at ofte blir man kjent med andre gjennom skole, jobb eller hvis man går på en aktivitet eller har en felles hobby. Har opplevd å bli kjent med noen gjennom sosiale medier, og ei har blitt en veldig god venninne for meg. Men føler at det generelt er vanskelig å bli kjent med nye mennesker, da det ofte blir med at man snakker sammen en gang og sier man ønsker å bli bedre kjent og etter hvert vil møtes, også ender det opp med at jeg ikke får flere meldinger. Skal sies at jeg ikke er så god til å holde kontakten selv heller, men det er litt fordi jeg er så redd for å si noe dumt eller feil fordi jeg har mistet så mange venner rundt meg, også er det fordi det er kjipt å føles ut som den som alltid tar kontakt og at man nesten føler man maser på den andre parten som det virker som egentlig har null interesse av å bli kjent likevel. 

Hva er ditt drømmeyrke?
Jeg har alltid hatt et stort ønske om å jobbe med mennesker på en eller annen måte. Helst hvor jeg kan bruke litt av mine egne erfaringer og hjelpe andre, men akkurat nå føler jeg at har nok med mitt og ville trivdes bedre med å gjøre noe annet. Så nå har jeg et stort ønske om å jobbe i butikk, helst klesbutikk. Om det er drømmeyrket langsiktig veit jeg ikke, men akkurat nå så er det noe jeg virkelig har trivdes godt å jobbe med, og kunne tenke meg å jobbe med videre om det etter hvert dukker opp noe. Men om det ikke var noe som hindret meg, hadde det også vært gøy å drive for meg selv med sosiale medier eller skape noe eget. 

 

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg