UKENS SPØRSMÅL #104- TANKEVIRUSKURS, KOR, NAVN PÅ FREMTIDIG BARN..

SVAR PÅ DENNE UKENS SPØRSMÅL 


Hvordan synes du gruppetimer med tankevirus er? Jeg har blitt foreslått noe sånt av min psykolog men veldig skeptisk.

Jeg synes det var en veldig fint og lærerikt kurs å være med på. Synes det er litt vanskelig å bruke det, men man blir mer oppmerksom på når man har tankevirus. Hvorfor er du skeptisk til det? Jeg kan ikke påtvinge noen et slikt kurs og har heller ikke noe behov for det, men kurset er laget egentlig for alle, uansett om man sliter veldig psykisk eller ikke gjør det. Gå med åpent sinn, du har ingenting å tape!

Hvordan synes du det går på kor? Kan du noter?
Jeg kan ikke noter, men kunne tenke meg å lære meg det. Jeg trives veldig i koret, men alle sangene er ikke like enkle, så jeg sliter litt her og der. Nå har vi pause denne uken og neste uke i første omgang fra fysiske øvelser, fordi Norges kor-forbund fraråder å ha det. Hadde øvelse på zoom i går, kjenner det er litt utfordrende fordi vi skal snart ha konsert. Vi veit jo ikke om det blir noe konsert 100 % nå, sånn med tanke på hvordan utviklingen med Korona-viruset har vært nå.

Hvordan vil du beskrive klesstilen din?
Jeg har veldig blanda stil. Når jeg ser på klær går jeg ikke etter en spesiell stil, jeg liker så mye forskjellig.

Hva heter Martin på snap?
@MartinRavndal, han hadde satt stor pris på om dere ville legge han til!

Hva synes du egentlig om at Martin deler så private ting om ditt liv? Sånn om sexlivet deres og snorkingen? Diskuterer dere før han legger det ut?
Jeg synes helt ærlig ikke at det han deler om meg/oss, er så privat. Hadde han derimot gått ut med personlige ting jeg har delt med han så hadde det vært en annen sak. Vi har snakket om det på forhånd, og ofte sender han meg det han tenker å legge for at jeg skal vurdere om det er ok eller ikke.

Jeg synes det er bra han er åpen om det med tidlig utløsning, for det er mye tabu rundt dette. Det er også mange ting jeg som jente har kjent press på og det er mye mange ikke snakker man om, så jeg liker åpenheten hans rundt dette. Når det gjelder snorkingen så er dette noe jeg synes er morsomt. Han har sendt meg noen videoer tidligere når jeg snorker og jeg synes det er sinnsykt! Jeg snorker så høyt og tungt, spesielt i perioder jeg kjenner meg sliten. Jeg snakker visstnok med han i søvne noen ganger også. Fikk film sist i går, hahah!

Hvor langt er du kommet på Hotel Cæsar?
Sesong 12, episode 49. Jeg så aktivt på det i fjor, men nå ser jeg bare på det når jeg ikke har noe annet å se på. Synes det er spennende, og skulle ønske jeg prioriterte det mer. Det er litt altoppslukende!

Hvilken prevensjon bruker du? Føler du at symptomene påvirker deg på noen som helst måte? 
Jeg går på p-piller. Er veldig fornøyd med de jeg går på, og har egentlig ingen symptomer eller bivirkninger. Har gått på de i ca. 2 år nå, og det er veldig stabilt med menstruasjon og sånt. Har gått på minipiller tidligere, var fornøyd der og da, men enda mer fornøyd da jeg bytta, for tidligere hadde jeg veldig ustabil menstruasjon. Kunne gå flere måneder uten mensen, også ha det hver måned, men nå veit jeg akkurat når jeg får det og når jeg er ferdig.

Har dere vurdert å melde dere på Lukusfellen for Martin sin skyld? Kanskje de hadde klart å hjelpe han med gode avtaler og oversikt.
Nei, vi ser ikke nødvendigheten med det per nå. Akkurat nå er gjelden hans fryst. Han har også tatt litt tak i det selv for å finne ut akkurat hvor mye gjelden hans er på, og jeg har hjulpet han med å lage en oversikt på det. Han har også fått laget noen nedbetalingsplaner.

Hvis du hadde blitt gravid nå, hva ville du kalt babyen? Lurer sånn på om du har en liste med jentenavn og guttenavn, eller om du har tenkt over noen navn som du liker. 
Først og fremst så er man ikke alene om navnet hvis man er sammen om barnet, men har noen tanker om hvilke navn jeg liker. Da jeg var 15 år hadde jeg bestemt meg for om jeg fikk en jente og det var ok for far, så ville jeg kalle barnet mitt om det var en jente, Michelle. Hadde ikke tid til å vente, så kalte hunden min det i stede, og nå er det navnet brukt opp. Har en liten liste skrevet ned en sted, men den er nok forandret nå, ettersom jeg stadig finner nye navn jeg liker bedre enn andre. Liker godt navnene Linnea og Lykke-Sofie til jente, og Louie og Lennox til gutt. Alle navnene er visst havnet på L nå, og jeg har egentlig sett for meg å ha ulik forbokstav til hvert barn. Vi får se hva vi eventuelt ender opp med i fremtiden ♥

Kan du si litt om hvordan det var å ha korøvelse på zoom? Hvordan funka det? 
Jeg synes det er fint at vi har alternativer når vi ikke kan møtes, men jeg fikk ikke så mye ut av det denne gangen. Var nok mest fordi jeg ikke var alene hjemme og følte meg ikke komfortabel med å synge med da. Kanskje det er lettere for meg neste gang.

Har du noen tips til hvordan man kan få sovet når man er kjempestressa?
Å sove når man er kjempestressa er ikke er lett. Jeg pleier å gjøre noe som får meg til å bli sliten eller så trøtt at jeg sovner for eksempel høre på musikk eller se på serie. Burde egentlig ikke se på serie eller drive med telefonen, men jeg ender hvert fall opp med å sovne. Å lese bok eller noe lignende kan også funke.

Hva er deres beste tips angående forhold når man sliter med psyken?
Gi hverandre tid og rom. Trenger den ene parten å være litt for seg selv, så gi h*n det.

Hva er dine erfaringer med psykisk medisiner? Er det noe som funker? For meg ble det bare være.. mye bivirkninger som TIX og at man ble mere slapp og trøtt og vekt økning.. hva er din erfaring? Gikk på det sterkeste selv.. eller har det noe å si på dosen?? Og hva slags type problemer man sliter med??
Jeg er ingen lege og har derfor ikke lyst til å komme med tips eller råd. Ta kontakt med lege om du har behov for andre type medisiner eller snakk om bivirkninger du har hatt tidligere på de typene.

Hva var karaktersnittet ditt på vgs?
Husker ikke snittet mitt, men det var ikke spesielt bra, hehe.. Hadde alt fra 2 til 4 i fagene for det meste.


Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? 

Snap: adalsjenta // Insta: annhelen.nygaard

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg