7 TIPS TIL OPPSTART AV BLOGG

 

DETTE BØR DU TENKE PÅ NÅR DU SKAL OPPRETTE BLOGG

Jeg får ofte spørsmål i forhold til det å opprette seg blogg, og tenkte derfor jeg kunne dele noen tips og råd i forhold til hva du bør tenke på ved oppstart av blogg. Håper disse vil være til nytte, og spør gjerne om det er noe annet dere måtte lure på.

♥ Innhold
Hva skal bloggen handle om? Hva er budskapet ditt og hvorfor ønsker du å dele? Har du noen temaer du brenner for som du ønsker å dele noe om? Blogger du for din egen del eller for å treffe andre? Begge deler? I så fall, hva vil gjøre at andre vil lese din blogg?

♥ Bloggnavn
Når man skal velge bloggnavn er det viktig å tenke over at det skal være lett for andre å huske. La det gjerne være noe som gjenspeiler seg med deg/din blogg. Bloggnavnet mitt kommer fra der jeg er oppvokst, men skulle jeg valgt bloggnavn i dag ville det blitt navnet mitt.

♥ Plattform
Det er mange blogg-plattformer å velge mellom. Det kan være en fordel før du skal velge å sjekke ut de ulike før du bestemmer deg for en. Noen velger å bytte underveis, noe som er en mulighet. Men et tips er å ikke bytte frem og tilbake på de ulike, og hvert fall ikke så ofte. Jeg kan hvert fall oppfatte det som litt useriøst. Men sjekk gjerne ut fordeler og ulemper med de ulike. Jeg personlig er veldig glad blogg.no, da de er veldig oversiktlige og har alt det jeg trenger. De har god kundeservice, også synes jeg det er et pluss at de har toppliste hvor du får oversikt over de 100 mest leste bloggene.

♥ Design
Et stilrent og oversiktlig design treffer oftest best hos de som leser. Jeg personlig faller det lite interessant å lese blogger med med mørke, eller veldig sterke og forskjellige farger blandet.

♥ Mål for oppdateringer
Hvor ofte vil du blogge? Hver dag? Annenhver dag? En gang i uka?

♥ Følgere
Et spørsmål jeg får ofte, er hvordan jeg får følgere. Jeg har snapchat konto (adalsjenta) og facebook-page (klikk her for å komme til den) med samme navn som bloggen. De har jeg bygget opp over tid og deler link hver gang jeg poster nytt innlegg. Jeg deler også link på min egen facebook-profil og i tillegg finnes det flere grupper på Facebook hvor du kan dele bloggen din, som f.eks denne.

♥ Oversikt over lesere
Det siste jeg vil anbefale er å knytte bloggen din til Google analytics. Jeg gjorde ikke det i starten da blogg.no hadde en annen statistikk i kontrollpanelet tidligere som var bra nok for meg. Det har de ikke nå lenger, så jeg har hatt Google analytics en god stund og det gir meg god oversikt. Google analytics samler data over hvor mange som leser bloggen din i dag, hvor mange som har lest bloggen din i ønsket tidsperiode, hvor mange lesere de ulike innleggene har fått, hvor leserne dine kommer fra, alder, kjønn og mye mer.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg