OPPSKRIFT: SKOLEBRØD

For en god stund tilbake bakte jeg skolebrød. Flere spurte meg om oppskriften, så tenkte jeg kunne dele den her også, slik at flere har mulighet til å se den. Oppskriften er hentet fra Tine. 

SKOLEBRØD

Dette trenger du til 12-16 skolebrød: 

100 g smør
3 1/2 dl Melk
50 g gjær
1/2 ts bakepulver 
1/2 ts malt kardemomme 
1/2 ts salt
75 g sukker
600 g hvetemel

Dette trenger du til pensling: 

1 stk sammenvispet egg

Dette trenger du til fyll: 

3 dl Piano Vaniljekrem:

Dette trenge du til glasur:

2 dl melis
2 ts vann

Slik gjør du 
1. Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver, salt, kardemomme, og 2/3 av melet og rør til deigen blir jevn. Spe resten av melet til du får en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter. 

2. Trill deigen til en pølse og skjær i 12-16 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter. 

3. Sett stekeovnen på 225 oC 

4. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vanilekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. 

5. Lag melisglasur ved å røre sammen melis med vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem med kokos. 

 

 

Noen som kommer til å teste denne ut? 

 

 

FACEBOOKINSTAGRAMSNAPCHAT- SNAPCHAT (BLOGG)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg