For en god stund tilbake bakte jeg skolebrød. Flere spurte meg om oppskriften, så tenkte jeg kunne dele den her også, slik at flere har mulighet til å se den. Oppskriften er hentet fra Tine.
SKOLEBRØD
Dette trenger du til 12-16 skolebrød:
100 g smør
3 1/2 dl Melk
50 g gjær
1/2 ts bakepulver
1/2 ts malt kardemomme
1/2 ts salt
75 g sukker
600 g hvetemel
Dette trenger du til pensling:
1 stk sammenvispet egg
Dette trenger du til fyll:
3 dl Piano Vaniljekrem:
Dette trenge du til glasur:
2 dl melis
2 ts vann
Slik gjør du
1. Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver, salt, kardemomme, og 2/3 av melet og rør til deigen blir jevn. Spe resten av melet til du får en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
2. Trill deigen til en pølse og skjær i 12-16 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.
3. Sett stekeovnen på 225 oC
4. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vanilekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
5. Lag melisglasur ved å røre sammen melis med vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem med kokos.
Noen som kommer til å teste denne ut?
FACEBOOK – INSTAGRAM – SNAPCHAT- SNAPCHAT (BLOGG)
Hej 😊 Jeg vil bake skolebrød i dag, selvom det snart er fastelavn…. Har ikke bakt skolebrød i flere år, og da vi bor i Danmark, er det heller ikke til å få kjøpt på butikken… Heller ikke hos bakere eller konditorier…
Elsker skolebrød, og i år må fastelavnsbollerne vike plass til fordel for skolebrød istedenfor, fylt med deilig vaniljekrem nam nam. Opskriften her ser enkel ut, og gleder mig til de er ferdige.
Vh Linda Chatrin
Hei! Så gøy at du vil bake skolebrød i dag. Håper de blir gode! Ha en fin dag 🙂