10 BLOGGTIPS FOR NYBEGYNNERE

DET SOM ER VIKTIG Å TENKE PÅ NÅR DU OPPRETTER EN BLOGG

Stadig mottar jeg meldinger fra andre som ønsker å opprette seg blogg, men veit ikke helt hvor de skal starte eller hva de bør huske på. Tenkte derfor jeg like gjerne kunne lage et eget innlegg om det, som jeg håper flest mulig får nytte av. 

Plattform
Hvilken plattform skal du velge? Kanskje du er usikker i starten og det forstår jeg godt, men prøv ut og du finner ut hva som passer for deg. Jeg har vært hos blogg.no siden 2012, og har ingen planer om å bytte ved det første. Jeg er veldig fornøyd for det er så enkelt og lett å forstå seg på, samtidig som det er mange fine design som kan brukes, og i tillegg har de super kundeservice om du skulle trenger hjelp. Men det som fungerer for meg, fungerer nødvendigvis ikke like bra for deg. Kanskje det beste for deg er å faktisk ha eget domene? 

Navn 
Det er utrolig viktig å ha et kort og enkelt bloggnavn som leserne dine vil huske. Det er også viktig å huske på at dette kan bli ditt merkevare som du kan bli gjenkjent med om du blir kjent, så det å ha et bra og litt profesjonelt navn om jeg kan si det sånn er viktig. Hadde jeg kunne velge nå ville jeg mest sannsynlig hatt annhelennygaard.blogg.no. 

Design
Anbefaler å ha et lyst og oversiktlig design, som det ikke gjør vondt i hodet av å se på. Er også veldig lurt å ha en enkel skrift som er lett og forstå. 

Tema(er)
Hva skal bloggen handle om? Hva ønsker du å formidle? Hva er dine interesser? Noe du brenner for? 

Bilder 
Klare bilder er veldig viktig. Personlig liker jeg også bilder med stor opplastning og lik størrelse i alle innlegg. 

Skrivefeil 
Alle kan gjøre feil, og det er helt greit. Men å lese over innlegget noen ganger før posting, og passe på så godt man kan med skrivefeil er veldig lurt. 

Skriv ned ideer
Det er ikke alltid like enkelt å komme på ting du kan skrive om. Derfor er det veldig lurt å skrive ned hver gang du kommer på en ny ide, så kan du bare se på lista om du plutselig skulle stå fast. Jeg har en bok som jeg alltid skriver ned mine ideer og plan på hva jeg skal skrive om fremover. 

Promoter 
Om du ønsker å ha et greit leserantall på bloggen din, så er det veldig viktig å promotere bloggen din. Lesere kommer ikke av seg selv. Opprett en egen facebook-page til bloggen som du kan poste innleggene dine på. Del også i ulike Facebook grupper, Snapchat, Instagram og andre sosiale medier du bruker. 

Kommenter andres blogger
En annen ting du kan gjøre for å promotere bloggen din er å kommentere andres blogger. Ofte sjekker jeg bloggen til de som kommenterer både i mitt eget kommentarfelt, men også andres. Men ikke skriv “kan du besøke bloggen min?”, “kan du kommentere bloggen min?” eller lignende. Det ødelegger litt av din egen blogg sitt rykte, da dette kan virke som spam. 

Kamera
Ha alltid med deg kamera hvor enn du går. Ta bilder av ting du gjør, eller få andre til å ta bilder av deg. Da har du alltid bilder til dine nyeste innlegg.

 

Hva er dine beste bloggtips for nybegynnere? 

 

FACEBOOKINSTAGRAMSNAPCHAT- SNAPCHAT (BLOGG)

8 kommentarer

Siste innlegg