SNAPCHAT-SPORING AV VENNER OG KJÆRESTEN..

LA OSS SNAKKE OM KART-FUNKSJONEN TIL SNAPCHAT.. 

For en god stund tilbake opprettet snapchat kart-funksjonen, slik at du kan se hvor vennene og kjæresten er til enhver tid. Du kan velge selv om du lar bare enkelte se deg eller om alle kan se deg. Denne har jeg irritert meg lenge over, og tenkt på i lang tid å skrive innlegg om.. 

I starten da den kom hadde jeg den på og lot alle vennene mine kunne se hvor jeg var til enhver tid, men brått skrudd jeg den av etter kort tid. Det er av to enkle grunner. For det første så veit du ingenting om hva andre kan gjøre når de veit hvor du befinner deg til enhver tid, og det skremmer meg. For noen år tilbake, leste jeg en blogger som hadde blitt oppsøkt der hun var, fordi hun da hadde informert leserne sine om det. Det utgjorde en veldig stygg opplevelse, noe jeg ikke ønsker. Man veit aldri hva folk kan finne på om de oppsøker deg, det er faktisk helt sykt! 

Den andre grunner er det sosiale. Altså hva skjer med omverden? Med denne funksjonen spør ingen hvor du er eller hva du gjør, for det ser de på kartet. Og har dere felles snapvenner, og de ser du er med disse, så virker du opptatt for de andre. Om du er på kjøpesenter, kino, bowling eller bare er hjemme, så har disse full kontroll. En ting er å se hvilken utvikling det sosiale har fått, men det blir ikke akkurat noe bedre med en slik funksjon. Jeg vil bli spurt om hvor jeg er eller hva jeg gjør, ikke at andre skal se hva jeg gjør til enhver tid og ikke. 

Siden denne funksjonen kom, kan jeg kun telle på en hånd hvor mange ganger jeg har vært innom, rett og slett fordi jeg synes det er teit! Altså hvorfor skal jeg ha kontroll på hvor vennene mine er til enhver tid, eller for å snakke om den eventuelle kjæresten? Det hadde jo overhode ikke vært et sunt forhold.. 

Hva mener du om den “nye” funksjonen til snapchat? 

 

 

FACEBOOKINSTAGRAMSNAPCHAT- SNAPCHAT (BLOGG)

13 kommentarer

Siste innlegg