DEN “PERFEKTE” KROPPEN

KROPP ER TOPP!

For to dager siden var det hele to år siden jeg skrev et innlegg om sommerkroppen. Et innlegg jeg er veldig stolt av fordi jeg klarte å nå ut til så mange mennesker. Du kan lese det HER. Jeg forventet ikke at jeg skulle endre synet til andre mennesker, men at de menneskene som faktisk leste innlegget skulle ta de til seg at man er bra nok som er uansett hvordan man ser ut, både når det gjelder kropp og utseende. Og jeg nå ut til enda flere. For akkurat DU er bra nok akkurat som du er!

I dagens samfunn er det mange jenter og gutter som sliter med dårlig selvbilde, særlig unge som klager over kroppen sin, og ikke er fornøyd med seg selv. Unge mennesker som ikke tør å være i ført badetøy på stranda, eller ikke gå i klær de ønsker, fordi de ikke føler seg bra nok for andre. De ser etter den perfekte kroppen, eller riktig nok den såkalte sommerkroppen, og starter å trene for å oppnå dette i en ung alder.

Det en del av ungdomstiden å finne seg selv, finne ut hva man vil gjøre og hvordan man vil være og se ut. Denne perioden blir man gjerne usikker på seg selv og sin egen kropp, og enda verre blir det når man merker presset fra andre mennesker, om hvordan de vil at man skal se ut. Det er synd å se, for hva er egentlig en perfekt kropp? Og hva er sommerkroppen som alle snakker om? Slik jeg ser det er det ingenting som definerer hva en perfekt kropp er eller den såkalte sommerkroppen. For uansett hvordan du ser ut, hvordan kropp du har, så er det ingenting som er mer riktig enn det andre. Kropp er topp uansett! En ting er at man ønsker å ha en sunn kropp, men en annen ting er når man ønsker å forandre på kroppen sin fordi man kjenner på enormt kroppspress fra andre rundt. Det er synd å se. Hvorfor kan ikke alle akseptere at man er født slik man er? Og hvis du stadig forsøker å være en annen, hvem skal da være deg? Det er ingen som er lik deg, og hvor fantastisk er ikke det?

Ingen skal definere at du ikke er bra nok, for det er du- akkurat som du er. Du skal få lov til å gå kledd akkurat slik du ønsker, og gå med klærne du liker og føler deg komfortabel i, og ikke minst få være deg selv fullt og helt uten å føle deg presset av andre rundt deg. Om du er fornøyd meg kroppen sin slik den er, skal du ikke måtte trene deg til annen kropp som andre mennesker mener du burde ha. Det er din kropp og det er du som skal leve i den!

Som jeg skrev i sommerkropp-innlegget mitt fra 2015: “Ungdommer må slutte å dømme hverandre og heller se de gode tingene hos seg selv og ikke minst andre, istedenfor å fokusere på utseende og kropp, og dømme hverandre. Det er helt greit å trene, men ikke gjør det for andres del. Gjør det fordi du selv ønsker det!”

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#sommerkroppen #sk2017 #kropp #kroppspress

17 kommentarer
  1. hvordan kan du si at man er bra nok hvis man er feit? Selvfølgelig finnes det en perfekt kropp. En som ikke veier over 100kg, og er sunn. Og det er bra at det er kropspress og fokus på å være tynn, hvis ikke hadde ingen brydd seg om å ta vare på kroppen sin.

  2. Synes det du skriver fremmer en usunn livstil. Det er viktig å være komfertabel med seg selv, men det virker som om du prøver og fortelle folk at det ikke er noe vits å gjøre noe med kroppen din eller livstilen din. Jeg har ingenting imot overvektige folk, men jeg har noe i mot folk som deg som forteller folk at det er bare å fortsette å leve usunt. Og ja, å være overvektig er usunt selvom du kanskje har et sunt kosthold og trener. Men dette er bare min mening, håper du faktisk gjør noe med “problemet” ditt.

  3. Johannes; hvor i blogginnlegget til “Adalsjenta” får du inntrykket av at hun ønsker å fremme et usunt kroppsideal? At hun nærmest oppfordrer til å la være å gjøre noe med seg selv og gi blaffen i om man er enten det ene eller det andre? For slikt meg å forstå så ønsker hun bare å formidle at hun ikke synes det er greit eller bra at mennesker sammenligner seg selv med andre, og at det er dét som fremmer et usunt kroppsbilde.
   Jenta er også rimelig flink til til å skrive at “jo, å trene er bra, men gjør det for deg selv, ikke for andre”. Hvordan du presterer å finne noe negativt og noe å pirke på i det denne jenta skriver er for meg helt bak mål.
   Og en siste ting; innlegget omhandlet ikke henne som person, det var ment som generelt, så det at du har baller til å sitte bak en skjerm og avslutte kommentaren din med “håper du gjør noe med “problemet” ditt er så lavmål at det synger etter.

  4. Synes du formulerer deg utrolig bra. Du setter ikke fokus på en bestemt kroppstype, ofte i denne sammenhengen fokuserer dem på at man enten skal ha former, eller være veltrent osv.
   Veldig fint innlegg.

  5. Unnskyld altså, mener ikke å kritisere for mye eller noe sånt, men dette er viktig: kropp er IKKE topp uansett! Er man overvektig er ikke det topp, det er usunt. Er man undervektig er ikke det topp, det er usunt. Helt enig i at det ikke er en spesifikk kropp som skal være idealet. Og kropp er topp uansett så lenge det er innenfor et “normalt”/friskt spekter, som inneholder ganske mange typer kropper. Men vil aldri si at det er ok å være overvektig (i en grad hvor det er skadelig, og man bør alltid jobbe for å gå tilbake til normalvektig for HELSENS skyld når man begynner å bli overvektig) med mindre man har gjort en bodyscan som viser at kroppen har det helt flott på innsiden. Tror ikke du er uenig i dette, for dette er tross alt allmennkunnskap. Men det er allmennkunnskap man ikke bør unngå å nevne. Det er viktig å ikke romantisere usunne holdninger 🙂
   Du er flink, stå på videre!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg