FORDOMMER TIL UNGE FORELDRE

Det er ikke til å legge under en stol av verden og samfunnet har forandret seg betraktelig. Før i tiden var det ingenting som het verken blogg, facebook, snapchat og instagram, og det ser heller ikke ut til at det blir noe mindre av heller, med utviklingen som er nå. Et nettsted som har blitt veldig mye større og mer populær arena de siste årene, er blogg. Vi har ulike type bloggere også, hverdagsblogg, skjønnhetsblogg, temarealiterte-blogger og foreldreblogger. Og er det en ting jeg har reagert sterk på den siste tiden, så er det hvilke fordommer som kommer til unge foreldrebloggere, særlig mødre. 

Før i tiden var det vanlig å få barn tidlig, det var vanlig å få mange barn og det var ikke alltid det fungerte mellom far og mor etter en stund heller. Og nettopp derfor lurer jeg på hvorfor det egentlig er så stort samtaleemne i dag? For helt ærlig folkens så er det ingen “bombe” om du har seks har seks barn med samme far eller tre barn med ulik far i ung alder.

Det sitter “alltvitende” mennesker bak skjermen og slenger dritt om disse unge menneskene, mennesker som har satt et liv til verden. Men hva veit dere? Dere som sitter bak denne skjermen, dere som dømmer andre uten å vite, dere som dømmer mennesker ut i fra en avgjørelse som de har tatt og som dere strengt talt ikke har noe med, hva veit dere om deres bakgrunn? Hva veit dere egentlig? Mange mener livet til disse personene blir satt på pause og at ungdomsstiden blir ødelagt, men jeg har enda ikke lest om en eneste person  som angrer på valget sitt om å beholde barnet sitt i ung alder. Jeg liker også å si at man gjør det til hvordan man ønsker å ha det og hvordan alt skal fungere. Alt er opp til deg selv. Uansett er ikke dette deres valg, og det er en sak ingen har noe med verken om personen er mer offentlig enn andre.

Selv har jeg ingen barn, men meningene mine er sterke når det kommer til barn og foreldre, nettopp fordi det ikke er så uvanlig i dagens samfunn. Det sitter unge foreldre der ute, uten blogg også. Det er ikke bare disse få foreldrebloggere som har barn, det er mange andre. Det er ikke uvanlig å få barn i ung alder, det er ikke uvanlig få barn med flere fedre, og det er heller ikke uvanlig å få mange barn med samme forelder heller. 

Til slutt vil jeg bare si til alle dere unge foreldre der ute. Dere gjør en fantastisk jobb, stå på! All respekt til dere! 

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

#ungemødre #ungefedre #ungeforeldre #fordommer #barn #foreldre

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg