FØLELSEN AV Å VÆRE ALENE

Har du noen gang følt å følelsen av å være alene? Alene, selv om det sitter 20 andre mennesker rundt deg? Alene fordi du alltid er sistevalget? Alene fordi du ikke føler deg inkludert? Alene fordi ingen snakker til deg? Alene fordi ingen smiler til deg? Eller faktisk alene fordi dette faktisk er virkeligheten?

Vel, jeg har hatt det sånn opptil flere ganger og jeg tror de fleste en eller annen gang har kjent på denne følelsen. Følelsen av å leve i en boble hvor det er bare deg og at det ikke finnes noen rundt. Jeg har vært på et punkt hvor at jeg har fått følelsen at det er meg mot verden, og at det er ingen som bryr seg. På en måte så føles det veldig rart når jeg veit innerst inne at jeg har gode venner rundt og en fantastisk kjæreste som jeg veit bryr seg veldig mye om meg og hvordan jeg har det. Men slik er det faktisk blitt, og det har nok mye med hva jeg har vært igjennom.


Nå har jeg nettopp skrevet ned 5 ting som kan hjelpe deg om du føler deg alene. Flere av disse tingene gjør jeg når jeg er i en slik sitasjon og jeg håper det kan hjelpe dere også! Husk at du er ikke alene!

♥ Snakke med noen man stoler på.
. Det å snakke med mennesker man stoler på hjelper enormt mye. Enten det er foreldrene dine eller et annet familiemedlem, lærer, helsesøster, psykolog, god venn, familiemedlem eller kjæreste.

♥ Musikk
På noen tidspunkt ønsker man ikke å snakke med noen og bare lukke seg inne. Jeg hatt det slik flere ganger og det som fungerer for min del da, er å høre på musikk. Her kan du velge enten det er triste sanger, sikkerlig partylåter, eller andre musikksjangere, så lenge det hjelper deg. For meg så spørs det helt hva som plager meg, og hva jeg føler jeg vil høre på.  For det meste går det i triste sanger for da føler jeg at jeg får tenkt over reflektert over hva som plager meg, og det gjør jeg ikke like bra med partylåter for da kommer problemene sterkere tilbake senere.

♥ Ta initiativ
Ofte kjenner jeg på den følelsen av å være til bry og det er nok derfor jeg kjenner på mye av denne alenefølelsen. Derfor kan dere være lurt å takke ja til invitasjoner på ulike ting, smil, vær hyggelig mot andre, si gode ord til dem, og ta initiativ selv hvor alene og trist du føler deg..

♥ Gjør ting som gjør deg glad
Når man føler seg ensom og alene, er det vanskelig å være glad og positiv. Derfor er det viktig å gjøre ting som gjør deg glad enten det er hobby du har eller en aktivitet du liker å gjøre. For meg så er det hundene som får meg oppe, som trøster meg når jeg har det vondt og ender med å feste et smil om munnen min. Disse to betyr alt for meg, og jeg ser ikke for meg et liv utenom.

♥ Hjelpehånden
Jeg fant også en ting på ung.no, som jeg tror kan hjelpe for mange- nemlig hjelpehånden. Her skriver man ut hvordan dagen vil bi eller ha vært. Hva som skjer denne dagen, følelser man kan føle på, rødtanker, grønntanker, hvem som kan hjelpe en og hva man kan gjøre selv for at det skal bli bedre. Denne tror jeg kan gjøre slik at man selv får det bedre og ikke minst andre rundt seg også. Jeg veit hvert fall at jeg skal forsøke å gjøre dette neste gang jeg føler på denne følelsen.

Hjelpehånd ensom
//

 

 

– Ann Helen


Følg Adalsjenta på Facebook

 

6 kommentarer

Siste innlegg