MIDDAGSTIPS: TORSK ALA PAPPA`S SPESIAL

I dag lagde pappa nydelig fiskemiddag til oss igjen. Han prøvde nemlig å lage noe nytt til oss for noen uker tilbake, og det ble en favoritt for oss begge to. Nå tenker jeg å dele oppskriften med dere.

Hovedingrediensen er torsk, men slik pappa lagde den ble det ikke helt vanlig torsk. Tilbehøret er poteter, gulrøtter og saus. Kanskje ikke den mest delikate matretten, med fy søren så godt det smakte. I tillegg inneholder denne retten under 300 kalorier per porsjon, noe som er perfekt for meg!

Du trenger:

♥ 400 g med torsk. Vi hadde torsk fra Lerøy, men du kan velge selv hvem du vil ha.

♥ 1 Egg

♥ Hvetemel

♥ Salt

♥ Pepper

♥ Melk

♥ Smør

♥ Poteter- Antall etter så mange personer man er.

♥ Gulrøtter – Antall etter eget ønske

Slik gjør du:

♥ Ta opp fisken fra fryseren ca. 30 min før bruk.

♥ Start med å koke potetene, ettersom de tar lengst tid.

♥ Kutt fisken i skiver etter egen ønske av størrelse. Pappa kutter dem ca. 2 cm tykke. Klargjør en tallerken med hvetemel, bland inn litt salt & pepper. Pisk et egg, og pensle fisken med det. Deretter dupper du fisken på tallerken med blandingen av hvetemel, salt & pepper. Så er den klar til å stekes.

♥ Rasp gulrøttene

♥ Pappa og jeg er glad i å ha hvit saus ved siden av fisk. Jeg pleier å slumpe når jeg lager den, og har ingen grunnoppskrift. Men slik jeg lager den er ved å starte med å ta ca.1 spiseskje med smør. Deretter tar du ca. 1-2 spiseskjeer med hvetemel oppi.  Melk tar du etter eget ønske, og avslutter med å smake til med salt. Husk å rør godt hele veien.

♥ Da er det ferdig til å legges på tallerkenen- Velbekomme.

#Middagstips #Middag #Mat #Torsk #Fisk #Fiskemiddag #Sunnmiddag #Hverdag

 

– Ann Helen

5 kommentarer

Siste innlegg