10 BEAUTY HACKS

Jeg startet som 11-12åring å sminke meg. Jeg husker en jente med veldig feil foundation og alt for mørkt pudder, helt forferdelig! Etter hvert lærte jeg meg mange “beauty hacks”, altså mange nyttige tips og triks. Man finner ofte ut av ting selv, eller lærer av andre. Jeg kan ikke akkurat si at jeg har det fineste ansiktet og er verdensmester når det gjelder sminke, men man lærer så lenge man lever.

Syns du ikke sminken din blir like fin lengre, eller påfører sminkekostene produktene dårlig?
Ofte kan det være fordi sminkekostene dine er fulle av sminkerester og bakterier. Jeg anbefaler derfor å vaske sminkekostene minst en gang i uka, for å unngå dette.

Tom for favorittmaskaraen din?
En ting som er typisk for mange når maskaraen begynner å bli tom, er at de “pumper” den opp og ned for å få mer maskara på børsten. Dette er overhode ikke lurt.  Når du gjør dette kommer det masse luft som tørker ut maskaraen. Forsøk heller å vri kosten rundt nede i tuben, for å få mest ut av produktet..

Ser sminken annerledes ut i sekundet du går ut hjemmefra?
Dette kommer av lyset. Lyset er ofte mørkere og mer gulaktig, og kan få sminken din til å se annerledes ut. Jeg anbefaler at du sminker deg i et vindu med dagslys, sminken din vil automatisk se mye finere uansett hvor du er.
Jeg skal helt ærlig si at dette er noe jeg ikke er flink til, da jeg ikke har gode muligheter for det på mitt eget soverom og ellers i huset. Men da jeg bodde hos mamma hadde jeg arbeidsbord og sminkepult med speil ved vinduet. Jeg merket med en gang da at sminken så finere ut. Dessverre har jeg ikke muligheten til det lenger.

For trøtt til å fjerne sminken?
Et godt tips da, er å alltid ha en pakke med sminkeservietter liggende ved sengen, slik at man enkelt man fjerne sminken når man ikke orker å stå opp.

Vil du at øynene dine skal se mer våkne og større ut?
Da bør du unngå å bruke svart eyeliner på selve våtlinjen under øyet. Bruk heller en hvit eyeliner på våtkanten, og den svarte rett under.

Ønsker du ikke at ansiktshårene går til alle kanter?
Påfør Foundation i en nedover bevegelse, det gjør at ansiktshårene legger seg ned

Vil du at maskaraen skal sette seg bedre og at vippene skal se tykkere ut?
Påfør litt pudder på vippene før du tar på maskaraen.

Lite farge i øyenskyggen?
Spay bittelitt vann på kosten før du påfører øyenskyggen. Da vil den påføre mer produkt, og fuktigheten gjør at pigmentene kommer bedre frem. 

Ikke tid til å krølle håret?
Dette er en helt grei løsning for deg som har litt lengde på håret. Når håret ditt fremdeles er fuktig, tar du en del hårskum i det og tvinner det til en rund ball i bakhodet. Sett det opp med strikk og spenner, og la det være sånn til du er ferdig med å sminke deg. Føn hårballen til den er tørr, og ta ut strikken og spennene. Spray det gjerne med litt hårspray slik at krøllene holder seg lenger. En annen ting jeg pleier å gjøre om jeg ønsker krøller, er å flette det om kvelden dagen før. Her kan du velge hvor små eller store krøller du ønsker, ettersom hvor mange fletter du lager.

Maskarasøl?
Ofte kan det skje at man søler maskaraflekker på øyelokkene. Det er veldig kjedelig, spesielt om du har øyenskygge på. For å fjerne dette, er det best å vente til maskaraen har tørket, også tar du en tørr Q-tips og drar forsiktig sølet vekk..  

 

– Ann Helen

8 kommentarer

Siste innlegg