REPOST: SOMMERKROPPEN

Sommeren nærmer seg med stormskritt. Sola steiker, temperaturen stiger og mer hud vises. Nå kommer perioden av året hvor kroppspresset er høyest, det blir slengt blikk og kommentarer om hverandre. Har man for lite kilo på kroppen, er det feil. Har man for mange kilo på kroppen er det feil. Det går begge veier. Ingen får mindre kritikk enn den andre. Enten blir man kritisert av andre, eller seg selv. Og det er feil syns jeg. Alle er bra nok akkurat slik  de er!
 Nå ønsker jeg å reposte mitt innlegg fra i fjor. Det er akkurat 1år siden jeg la det ut på bloggen i dag. Innlegget traff over hele 90 000 mennesker, og ble delt 13 000 ganger. Det er helt sinnsykt, og jeg håper enda flere leser det. Innlegget har et viktig budskap som jeg ønsker å nå frem med til flest mulig. Jeg syns at alle skal være fornøyde med seg selv uansett hvordan man ser ut. Er du tykk eller tynn, lav eller høy, bleik eller brun. Vær stolt over den du er og hvordan du ser ut. Det finnes bare en av deg, og tenk hvor kjedelig det hadde vært om alle var like? Jeg har blitt kalt utallige stygge ting og jeg veit hvor vanskelig det er å ikke ta det til seg. Men jeg har lært å akseptere meg selv, selv hvor mye dritt folk slenger til meg den dag i dag. Klarer jeg deg, så klarer du det også!


“Sommerkroppen” er et tema som kommer fra rett før sommeren starten hver eneste år. Man vil gjerne se bra ut på stranda og rundt folk. Men er det egentlig noen fasit på hvordan man skal se ut? Nei absolutt ikke!

Jeg syns man faktisk bør være stolt over kroppen sin HELE året jeg, ja til og med om sommeren. Samme hvordan beinbygning og kroppsstørrelse man har, bør man være stolt over seg selv og hvordan man ser ut. Det er jo ingen hemmelighet at jeg heller ikke er fornøyd med meg selv, og jeg skulle gjerne ønske at jeg hadde noen kilo mindre, at rompa var større og puppa var fastere. Jeg vil gjerne bli en sterkere, sunnere og bedre versjon av meg selv. Men dette er fordi jeg selv ønsker det og ikke fordi jeg tenker på hva andre mener og tenker. Og det er nettopp det folk gjør feil, man tenker på hva alle andre mener og hvordan de vil at du skal se ut. Hvorfor ikke gjøre noe med seg selv kun fordi man selv ønsker det og ikke tenke på hva andre mener?

Jeg ser absolutt ikke ut som det samfunnet og sosiale medier mener at jeg skal, hva så? Det  er absolutt ingen som skal definere at jeg er god nok! Hvorfor skal dette være et så viktig tema? Det finnes så mye andre viktige ting her i livet. Dette temaet kommer faktisk mye av foreldrene, at de ikke er gode nok rollemodeller. De forteller oss at vi har litt ekstra fett på kroppen og at vi bør gå ned litt i vekt. Selv om de ikke er fornøyd med seg selv, bør de godta at de er gode nok, selv om man ønsker å bli bedre.

Ungdommer må slutte å dømme hverandre og heller se de gode tingene hos seg selv og ikke minst andre, istedenfor å fokusere på utseende og kropp, og dømme hverandre. Det er helt greit å trene, men ikke gjør det for andres del. Gjør det fordi du selv ønsker det!

#Sommer #Kropp #Sommerkroppen #Kroppspress #Press

 

– Ann Helen

3 kommentarer
  1. Respekt til deg 😀 , Det er mange . Spesielt oss jenter da som ikke tørr å vise seg frem. Om du er for tynn eller litt stor. For du slengt dritt. Jeg er enig med deg at vi skal være fornøyde med oss selv. Men, den verden vi lever i dag er skikkelig fokusert på det med kropp og hvordan du skal se ut.
   Men, jeg håper du får en flott dag videre i sola;D

  2. Jeg er enig i at man skal fremme et sunt kroppsfokus, men dette er alt annet enn sunt. Det er ikke sunt eller bra for helsa å være overvektig!

  3. Seriøst?
   Det er greit å være glad i kroppen sin, det er faktisk noe alle fortjener. Men det er IKKE greit å fremstille overvekt som sunt. Det er, og vil aldri være sunt uavhengi av kroppspress. Du skal ha for å tørre og stå fram, det har du fortjent all respekt for, men å “promotere” overvekt på denne måten – det er ikke greit! Verden sliter mer med overvekt fremfor undervekt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg