VELKOMMEN TIL 2015

Hvert år skriver flere slike tekster om dagens ungdom, og tenkte derfor å dele hvordan jeg ser på dagens ungdom og samfunn.

Velkommen til 2015 der folk i 12-13år alderen har sex og allerede har startet på flaska. Barneskoleelever sender nakenbilder og videoer på snap. Nettmobbing er på sitt høyeste allerede fra denne alderen og forteller konstant til hverandre hvor stygge, feite, tynne, fæle, slemme hverandre er. I tillegg leker både gutter og jenter med følelsene til hverandre, fordi de ikke klarer å holde seg til en! Unge jenter blir kalt horer for ingenting, bare du elsker en gutt blir du stempla som hore. Veit du egentlig hva det er? Hore er å utføre seksuelle handlinger for å oppnå penger. Så la andre elske hverandre så mye dem vil, en dag finner dem selv ut hva ekte kjærlighet er. Noen finner faktisk ut i den alderen også.

Kroppspresset er på fullt. Du skal helst være slank, store pupper og stor rumpe. Men se på meg da? Ser jeg ut sånn som samfunnet og sosiale medier vil? Nei.. Også? For 1000 gang jeg sier dette. Det er det inni deg som teller, personligheten! Og dømmer noen deg, drit i dem. Det er DIN kropp, det er DU som skal leve med den, det er DU som skal føle deg komfortabel i kroppen din. Jeg har heller ikke det “perfekte” utseende alle vil jeg skal ha. Sminken skal være bra nok, øyenbryna skal være like, man må langt og tykt hår, tillegg til alt annet skal være “perfekt”.

Vi lever i et samfunn der vi leser og ser på tv at unge barn og ungdommer blir kidnappet og voldtatt. Foreldre som skader sine egne barn. Dagens samfunn er fullt med hat og diskriminering slik at både voksne og barn sliter med psykiske lidelser som depresjon, stress, angst fordi dem ikke har det bra eller blir mobbet. Og ofte kan det vonde som skjer i barndommen din føre til depresjoner senere i livet, du kan til og med starte å få depresjoner i 60års alderen på grunn av vond barndom eller folk rundt deg som har behandlet deg som dritt.

Hvorfor er det sånn? Er det slik det skal være?

NEI, jeg syns absolutt ikke at det er sånn det skal være! Jeg syns man skal få være seg selv og leve livet uten press rundt seg hele tiden. Det store presset kan faktisk føre til psykiske lidelser. Ha sex når du føler deg klar for det, og ikke gjør det med den første du finner. Gjør det med en som faktisk betyr noe for deg, og ikke ha sex bare for å ha det. Mobbing blir det aldri slutt på virker det som, enten det er på nett eller ikke. Man får de styggeste kommentarer slengt etter seg og det er ikke sånn det skal være, ærlig talt?! Hvorfor kan ikke bare alle behandle hverandre fint og med respekt? “Det er ikke noe rart det blir krig i verden”.

Og plis.. STOP, med å sende nakenbilder av deg selv. Du aner ikke hvem som sitter bak “profilen”, bildene kan bli brukt, og du kan til og med få problemer ut av det! Så klart de maser mye på at du skal sende bilde, men stå imot og vær tøff nok til å si NEI!

Presset er stort på alt og en hver ting. Sexpress, drikkepress, gruppepress, kroppspress. Det er til og med press på hvordan du skal se ut eller hvordan du skal oppføre deg. Det er absolutt ikke sånn det bør være. Stå imot og si NEI. Ikke la noen bruke deg eller tvinge deg til å utføre handlinger du selv ikke ønsker!

 

 

– Ann Helen

1 kommentar
  1. Dere ungdom lever i en helt annen verden enn det min generasjon gjorde. Vi hadde enorme problemer vi og, og mange klarer ikke helt forstå hva som er greia med dagens ungdom.
   Men dere har et helt annet sett med vanskeligheter og problemer enn det vi har. Vi hadde jo ingen internett å snakke om, kunne ikke sende bilder eller videosnutter til hverandre. Ville vi prate måtte vi ringe, og det var dyrt.
   Selvfølgelig hadde vi oppført oss slik som ungdom i dag oppfører seg om vi var utstyrt med det samme verktøyet. Folk som sier noe annet har ikke helt tenkt gjennom det.
   Jeg syntes det er forferdelig trist at de unge i dag må bli voksne så fort. Vi lekte med barbie vi når vi var 12, og ingen fikk lov til å sminke seg på ungdomskolen. Det var press om å ha fin kropp da og, men ikke på langt nær like mye som i dag. Men det er rett og slett fordi dere er så mye mer synlige nå. Sexy bilder på blogg eller instagram eller hva enn, må få likes fordi det viser hvor populær du er. Det er trist.
   Jeg dømmer ikke ungdom så lenge de oppfører seg bra. De som bøller og mobber kan jeg ikke fordra, men det er heldigvis ikke mange her jeg bor. Men nå ser jo ikke jeg all mobbingen for det meste foregår jo online. Og derfor må alle strebe etter å se vakre ut, for å unngå den grusomme netthetsen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg