DEN JÆVLA PELSJAKKA

Vi er nå på vei inn i den årstiden hvor Parajumpers og Canada goose jakker er de mest populære. Kragen til parajumpers blir laget av vaskebjørn og se hvordan de fanger disse uskyldige dyrene. Vaskebjørnen bli fanget med footsaks eller conibear feller. Dyrene står der sultene og med masse smerte og ubehag før de skytes og dør. Det samme gjelder Canada goose som jakkene som blir laget av coyote (prærieulv). Dyremishandling er det værste jeg veit og jeg klarte ikke å se på disse videoene jeg har lagt med under i mer enn noen få sekunder får tårene nesten kom. Jeg blir så sint og lei meg når jeg ser dette.. Jeg er en dyreelsker, og kunne aldri hatt en slik jakke noen sinne! Selvfølgelig skal man ikke fryse, men det finnes andre type klær som holder oss varm istedenfor pels. Dessuten er ikke jakka til 8000kr  noe mer varm enn en jakke på Cubus til 800kr.

 

For deg er pelskragen bare en pyntegjenstand. For dyret var den hele livet.

Tenk deg om når du handler- vil du virkelig ha dyrs liv på samvittigheten?

//Kilde //Kilde //Kilde //Kilde

#pelsjakker #parajumpers #canadagoose #dyr #dyreplageri #dyreelsker

 

 

– Ann Helen

17 kommentarer
    1. JO, jakka mi til 8000 kr er varmere enn parkasen på cubus til 800, cubus jakker fr cubus er av bomull og holder deg IKKE varm i minus grader. Jeg vettafaen hvor du bur, men her jeg bor, er vinteren ekstrem kald, og ingen kommer seg gjennom vinteren uten å fryse med en bomullsjakke fra cubus.

    2. Pelsen på hetta gjør dæ varm. På kalde daga, tar æ bare på mæ hetta så pelsen ligg mot ansiktet eller mot halsen, som gjør at æ hold mæ varmar enn den dærre jakka fra cubus. æ hadd før jakke fra cubus for ca 5 år si, men måtte kjøp mæ ei dyrar jakke (med pels) for å kunne hold mæ varm og tørr. greit nok, ja det e nok masse dyremisshandling her i verden, men det e fortsatt krig, regnskog som blir hogga ned, global oppvarming og andre ting som bryr mæ meir. Menneskeheta har i mange århundre brukt pels for å laga varme klea, rett å slett fordi bomull varme dæ ikke på samme måte. Æ e sikker på at hvis du skull ha vert i Alaska, Grønnland, Island, Nord/sør-polen så hadde du nok blitt tildelt ei kjukk jakke med pelskrage for å overleve kulda…. Ein kannj itj forandre alle menneska her i verden, men du kan forandre og bestemme over dæ, å så får dem andre velge om dem vil gå med eller uten pels.

    3. Thea
      Æ har klær som polfarera bruka, og de innehold ikke noe animalske produkta. Så der tar du nok feil ang tykke pelsjakka.

    4. Greit dere er imot pelsindustri, men dere går på personangrep, ved ” kjære deg” og “avskyr sånne som deg”. Det blir galt å si, Greit dere ikke liker folk som går med det, men det er hennes/hans valg. Dere kommer nok ikke til å gjøre noe med dems valg.

    5. leser detta vært år ! uintressant innlegg , folk må få velge selv hva de går med og basta ! Folk er folk !

    6. Det er bra at du bryr deg om andre problemer i verden også, men hva for deg til å tro at du er vert mere enn de dyra? Du er ikke det. I motsetning til deg er ikke dyra slemme, de er uskyldige dyr som blir mishandlet og slaktet bare for at du skal få en jakke som du syntes er fin. Kanskje ikke Cubus jakkene er like varme, men det er mange andre merker som ikke bruker pels og som er like varme. Dere har ikke empati. Dere burde virkelig skamme dere. Om det er personangrep spiller ikke det noe rolle, dere fortjener å høre det.

    7. Jeg har både jakke fra Canada goose og Parajumpers 🙂 Jeg bryr meg ikke om dyrene blir mishandlet så lenge jeg får det jeg vil ha. Og en jakke fra Cubus? Det beviser at du er fattig 😉 just saying

    8. Unnskyld meg men hvis man mener at det ikke er noe annet plagg enn pels som holder på kulda har ikke han/hun mye vett i skallen. Får du ikke kjøpt ullundertøy der du bor? ULL er faktisk enda varmere enn pels igjen. Dun, ullundertøy, ullkåpe, fuskepels. Det finnes mye varme klær som holder på varmen. Vi lever ikke i steinaledern og trenger overhodet ikke bruke pels. Den prisen du betaler for pelsen er ingenting i forhold til den prisen dyrene har betalt for at du skal holde varmen. Jeg kjenner jeg blir KVALM når jeg ser folk med pels, og på Torsdag knuste jeg ølen min over en med canada goose jakke med vilje, rett og slett fordi vedkommende sa så mye provoserende om dyr. Det er ikke greit det som skjer med yra, det er ikke greit å bruke pels. Det burde vært en egen strafferamme på å bruke pelsjakker spør du meg!

    9. Dårlig research. Parajumpers driver faktisk ikke med dyremishandling, og det følger med et helt hefte når du kjøper den, hvor det står masse om dette. Ja, jeg mener også at det er unødvendig å putte pels rundt og i hetten ettersom det ikke har noe annet formål enn som pynt, men du trenger faktisk ikke å lyve om hvordan det har gått for seg. Pelsen på parajumpers jakker kommer kun fra godkjente forhold i finland, der de har svært strenge krav på pelsoppdrett med stort fokus på dyrs rettigheter. Unødvendig med personangrep, det er industrien du i så fall skal gå til angrep på. JA, canada goose har bedrevet(vet ikke om de fortsatt gjør det) grov dyremishandling med bl.a. fotsaks og dunplukking fra levende gjess, men det gir likevel ikke grunn til å spytte på, og KNUSE ØLEN OVER(??!!!) de som bruker den, det gjør deg bare til en psykopat. Ikke noe poeng i å svare på dette, for jeg kommer aldri til å besøke denne bloggen igjen så jeg kommer ikke til å se det.

    10. Fy faen for nokken jævlige kommentara du får. Altså folk kan ikke klage på personangrep når de e akkurat de dei gjør sjøl. E syns at menneske burde slutte å vær nokken selvopptatte jævla som drepe dyr bare for å ha “pynt” på jakka si, liksom kordan hadde dokke reagert om dyra begynte å drepe menneske bare for å ha på se huda vår som pynt. Hadde ikke de vært kjekt eller? Dyra e like mye verd som oss menneske, kanskje til å me mer, men alikavel tenke folk at verden å dyra e skapt for oss å at vi kan gjør de vi vil. Skjønne ikke dokke koffor e har gitt opp håpe på menneskeheten? Hadde vært like greit om alle menneske hadde blitt utrydda.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg